ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

مدیرعامل گروه انتخاب: نبود رقیب خارجی در بازار قطعا باعث عقب ماندگی در صنعت خواهد شد

مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب الکترونیک اعلام کرد که نبود برندهای خارجی در هر بازاری باعث تضعیف آن صنعت خواهد شد. او باور دارد که بخش عمده‌ای از فعالان صنعت لوازم خانگی نیز با حضور رقبای ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۴۵

مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب الکترونیک اعلام کرد که نبود برندهای خارجی در هر بازاری باعث تضعیف آن صنعت خواهد شد. او باور دارد که بخش عمده‌ای از فعالان صنعت لوازم خانگی نیز با حضور رقبای خارجی مشکلی ندارند اما این نحوه حضور این برندها است که به آن انتقاد وارد است.

«حسین فهیمی» در در نشست خبری گروه انتخاب که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد با اشاره به فعالیت درازمدت این گروه در صنعت لوازم خانگی که از برند «هایر» شروع شد اعلام کرد طی سه چهار سال گذشته و بحث تشدید شدن تحریم‌ها و عدم ارتباط با کشورهای خارج از ایران، شرایط متفاوتی را برای آنها رقم زده است: «شاید بیشترین و تاثیرگذارترین اتفاقی که در سالهای گذشته رخ داد از اوایل سال ۹۷ بود که با تشدید تحریم ها و با اعمال فشار بدترین اتفاق افتاد.‌خوشبختانه با پیش بینی های که شده بود فرصت بسیار مناسبی برای گروه انتخاب در حوزه لوازم خانگی به وجود آمد تا از این شرایط نهایت بهره مندی را ببرد .‌از همین روی بود که به سرعت این رشد و توسعه به وقوع پیوست. طی دو سه سال گذشته افزایش ها و جهش‌های بسیار خوبی داشتیم‌ و توانستیم سهم خوبی در بازار داشته باشیم و آمارهای وزارت صمت این موضوع را تاکید می‌کند.»

نباید کل بازار یک صنعت را به برندهای خارجی داد

فهیمی باور دارد که حضور موفق آنها در بازار چندان ربطی به موضوع عدم واردات کالای خارجی در این حوزه ندارد. او به دیجیاتو گفت که آنها مخالف حضور این شرکت‌های خارجی در بازار ایران نیستند: « واقعیت اینست که شرکتهای لوازم خانگی اکثرا مخالف حضور برندهای خارجی نیستند. اساسا اگر هم کسی چنین دیدگاهی دارد قطعا صبحت غیر منطقی می‌کند. ما یک جزیره دورافتاده نیستیم و عدم حضور برندهای خارجی باعث عقب ماندگی خواهد شد. کشورهایی هم که چنین سیاستی را پیش گرفتند با شکست مواجه شدند و هیچ گونه توسعه‌ای برایشان نمی‌توان متصور شد. انتقاد اصلی که به این مساله وارد است به مدل حضور رقبا در داخل کشور برمی‌گردد که ما نیز این انتقاد را داریم.»

در ادامه صحبت‌های فهیمی، «محمدرضا عنوانی» معاونت کسب و کار گروه صنعتی انتخاب الکترونیک تاکید کرد که هیچ کشوری در دنیا تمام بازار یک صنعت را به برندهای خارجی واگذار نمی‌کند: «برندهای خارجی بشی از ۸۰ درصد بازار لوازم خانگی دستشان بود. قطعا یک مافیای وارد کننده در کشور وجود داشت و این مساله به تولید ملی آسیب می‌زد. ضمن اینکه باید بدانید برندهای خارجی که ایران را در زمینه لوازم خانگی ترک گفتند، خودشان از ایران رفتند. آنها بخاطر منافع بین‌المللی خود بازاری که در آن هجده سال فعال بودند را ترک کردند.»

مدیران انتخاب الکترونیک موضوع اینکه نامه رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات لازم خانگی خارجی بخاطر درخواست آنها انجام شده را رد کردند و تاکید کردند این نامه قطعا فقط بخاطر یک درخواست صادر نشده است. فهیمی در همین رابطه گفت: «نمی‌توان فکر کرد که رهبری با یک درخواست این نامه را صادر کرده باشد. گزارش‌های متعددی ارائه شده و تیم اقتصادی این مساله را رصد کرده تا چنین دستوری صادر شده است.»

فهیمی در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد که هیچ افزایش قیمتی از سوی آنها پس از نامه رهبری اعمال نشده است. او این افزایش قیمت را ناشی از خرده فروشان و بنکداران دانست و تصریح کرد که نمی‌توانند نظارت کاملی روی تک تک این فروشگاه‌ها داشته باشند: «ما از اوایل سال ۹۹ هلدینگ انتخاب الکترونیک آرمان را ایجاد کردیم که مشتمل از دوازده شرکت است؛ از تولیدکننده گرفته تا فروشنده و لجستیک و خدمات پس از فروش. در همین راستا تا کنون ۱۷۰۰ خرده فروش خود را راه اندازی کردیم و این رقم تا پایان سال به بیش از ۴۵۰۰ مورد خواهد رسید. در این فروشگا‌ه‌ها جنسی وجود ندارد و سفارش از مشتری گرفته می‌شود و توسط کارخانه تامین شده و به قیمت تمام شده واقعی و نرخ کارخانه به دست مشتری می‌رسد.»

صادرات گروه انتخاب

فهیمی همچنین در بحث صادرات گروه انتخاب الکترونیک صحبت کرد و در پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه صادرات به چه صورتی انجام شده و قرار است چه هدفی را دنبال کند گفت: «ما می‌خواهیم خلأ نبود تولیدکنندگان را پوشش دهیم‌ و می‌خواهیم ایران از واردکننده صرف در لوازم خانگی به تولیدکننده و صادر کننده تبدیل شویم. در بخش صادرات در سال ۱۴۰۰ به رقم دو میلیون یورو رسیدیم ولی هدف ما برای سال آینده رقم بسیار بیشتری است و می‌خواهیم به آمار صد میلیون یورو دست پیدا کنیم.»

فهیمی به دیجیاتو گفت آنها عمق قطعه سازی را در کشور رشد دارند و عمده صادرات آنها نیز در زمینه قطعات است: «در کشور عراق شبکه توزیع قوی‌ را درست کردیم. در کشورهای منطقه حوزه cis نیز این اتفاق صورت گرفته و امیدواریم حالا که معضل کمبود کالا در کشور تا حدی حل و فصل شده و مانند گذشته نیست بیشتر بتوانیم روی این موضوع و بین‌المللی شدن تمرکز کنیم.»

گزارش‌های آماری اما حکایت از این دارد که گروه انتخاب رقم بالایی را برای واردات قطعات در سال گذشته صرف کرده است و این موضوع ماهیت تولیدکننده بودن شرکت را زیر سوال می‌برد. مدیرعامل گروه انتخاب اما در پاسخ به این انتقادات تاکید کرد آنها مجبور به واردات برخی کالاها به کشور هستند: «ما دو دسته واردات در کشور داریم که عمده ترین آن به مواردی ختم می‌شود که در کشور اصلا تولید نمی‌شود. البته برایش برنامه داریم که خودمان وارد بخش تولید ورق شویم ولی وقتی ورق در کشور نیست و سهمیه بندی شده. ما اقلامی وارد میکنیم که اسکیل اکونومی ندارند و سرمایه گذاری در قطعه ای که مصرف چندانی در کشور ندارد با توجه به شرایطی که در اقتصاد بین المللی داریم؛ کار عقلانی نیست.»

او تاکید دارد از آنجایی که گروه انتخاب به زودی در بازار سرمایه عرضه خواهد شد، آنها نقشه راه صادرات خود برای سالیان آینده را به زودی در سایت کدال منتشر خواهند کرد تا سرمایه گذاران آن را مطالعه کنند.

ورود به بورس

مدیرعامل گروه انتخاب در مورد ورود به بازار سرمایه این هلدینگ نیز تاکید کرد که این اتفاق از اوایل سال ۹۹ در حال پیشروی است: «در آذرماه ۹۹ پذیرش هلدینگ ما در فرابورس صورت گرفته و پروسه مراحل قانونی درج و عرضه پیگیری شده است و خوشحالم که بگویم احتمالا طی دو سه هفته آینده ارزش گذاری نهایی انجام خواهد شد و مقدمات IPO شدن سهام شرکت به نتیجه خواهد رسید.»

فهیمی گفت به زودی تمام آمار و اطلاعات گزارش هلدینگ در سال ۲۰۲۱ در سایت کدال بارگزاری خواهد شد.

اشتغالزایی در گروه انتخاب

مدیرعامل گروه انتخاب همچنین به ارائه آمار و ارقامی که این هلدینگ در زمینه اشتغال به آن دست یافته اشاره کرد و اعلام کرد که کل پرسنل تولیدی آنها تا چند ماه گذشته ۲۴۰۰ نفر بودند و این آمار در حال حاضر به بیش از ۱۱ هزار نیروی شاعل رسیده است: «با توجه به گسترش و توسعه شبکه توزیع خود در نظر گرفتیم باور داریم حدود ۹ هزار نفر دیگر به مجموعه ما اضافه خواهند شد و تا پایان سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۰ هزار نیرو خواهیم داشت.»

رابطه گروه انتخاب با دوو

«محمدرضا عنوانی» معاونت کسب و کار گروه صنعتی انتخاب الکترونیک نیز در ادامه این نشست توضیحاتی درباره برند دوو که در گروه انتخاب قرار دارد ارائه کرد: «دوو یک برند صد در صد کره ای هست در ۱۳۴۶ شمسی شروع به کار کرد. سال ۸۷ نمایندگی توزیع دوو را از این شرکت گرفتیم و سال ۸۹ گروه انتخاب در مزایده خرید دوو شرکت کرد. در این مزایده توانستیم این شرکت را خریداری کنیم که رقیب ما الکترولوکس سوئد بود. ما با همکاری شرکت مالی آمریکایی توانستیم در این مناقصه برنده شویم و در سال ۸۹ رسما مالک دوو شدیم اما کره قرارداد را یکطرفه لغو کرد و ما شکایت کردیم و برای اولین بار کره توسط یک شرکت ایرانی محکوم شد. دوو یک برند فعال است و صد در صد در حد یک برند جهانی نیست ولی در حال تولید لوازم خانگی در کشور است. کروه پول ما را هنوز پس نداده و در حال حاضر ما برند دوو را طی یک قرارداد اجاره کردیم؛ در واقع ما مالک نیستیم و قرارداد اجاره برند داریم و این مسأله با شرکت‌های ایرانی که خدمات پس از فروش برندهای خارجی را داشتند تفاوت دارد.»

عنوانی تاکید کرد هیچ قطعه ای از دوو الکترونیک خریداری نمی‌کنند: «ما مالک دوو شده بودیم و توانستیم دانش دوو را به کشور تزریق کنیم. ما خرید شرکت دوو را بعنوان راه میانبر برای صنعت لوازم خانگی ایران دیدم که جهانی بشود.» او تاکید دارد آنها عمق ساخت قطعات را به ۷۵ درصد رساندند و همین مساله باعث شد که دوو نتواند از ایران برود چرا که ۷۵ درصد آن بومی سازی شده و حداقل وابستگی به واردات در این خط تولید وجود دارد.

عنوان با اعلام اینکه در سال ۹۵ نزدیک به ۲۰۵ میلیون دلار واردات لوازم خانگی صورت گرفته و حالا این رقم بسیار کمتر شده تاکید کرد که نباید بازار را به دست برندهای خارجی سپرد.

همکاری اسنوا با دانشگاه شریف

در انتهای این نشست همچنین اعلام کرد که هفته آینده «اسنوا تک» در دانشگاه شریف افتتاح خواهد شد تا ارتباط هلدینگ انتخاب با دانشگاه و دانشجویان شکل بگیرد و آنها بتوانند از علم و دانش نخبگان جوان ایرانی نیز در خط تولیدی خود بهره بجویند. مدیرعامل گروه انتخاب این مساله را آغاز همکاری دراز مدتی با بدنه دانشگاهی کشور دانست و تاکید کرد که قصد دارند این قبیل همکاری‌ها را ادامه دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی