ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

توسعه دهندگان دستکش و اسکنر هوشمند برندگان جایزه جیمز دایسون شدند

دستکش هوشمندی که می‌تواند آب سیاه چشم را تشخیص دهد به همراه اسکنر هوشمندی که در بازیافت بطری‌های پلاستیکی کمک می‌کند، از برندگان جایزه بین‌المللی جیمز دایسون امسال بودند. این جایزه معمولا به یک دانشجوی ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۳۰

دستکش هوشمندی که می‌تواند آب سیاه چشم را تشخیص دهد به همراه اسکنر هوشمندی که در بازیافت بطری‌های پلاستیکی کمک می‌کند، از برندگان جایزه بین‌المللی جیمز دایسون امسال بودند. این جایزه معمولا به یک دانشجوی خلاق اهدا می‌شود، اما امسال این موسسه جایزه را مشترکا به سه گروه اهدا کرد.

دانشجویی که «دستکش آب سیاه» را توسعه داد گفت که این اختراع را با الهام از بیماری پدرش ساخته است. کلو یو (Kelu You) به همراه دو دانشجوی دیگر از دانشگاه ملی سنگاپور، به روشی برای نظارت فشار درونی کره چشم دست پیدا کردند که در دسترس‌تر است و بیمار می‌تواند آن را راحت‌تر تحمل کند.

آب سیاه را می‌توان دومین علت بزرگ نابینایی در جهان دانست و تنها ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت بریتانیا به این بیماری مبتلا هستند. تاکنون درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است، اما در صورت تشخیص زودهنگام می‌توان آن را درمان و از نابینایی فرد جلوگیری کرد.

این دانشجویان سنسوری به نام «Hopes» ساختند که سر یکی از انگشتان این دستکش نصب شده است و با فشار آن روی چشم می‌تواند فشار کره چشم را اندازه‌گیری کند. این سنسور داده‌های خود را با بلوتوث به گوشی بیمار منتقل می‌کند و روی اپی که دانشجویان ساختند، آپلود می‌کند تا پزشک معالج بتواند به آن دسترسی داشته باشد.

برنده بخش «پایداری» این جایزه، دانشجویانی از دانشگاه صنعتی دلف بودند که دستگاه کوچکی توسعه دادند که می‌تواند پلاستیک به کار رفته در یک بطری پلاستیکی را تشخیص دهد. همین می‌تواند به تشخیص بازیافتی بودن این پلاستیک‌ها کمک کند و از رسیدن آن‌ها به محل دفع زباله در طبیعت جلوگیری کند.

این دستگاه سنسور فروسرخی دارد که می‌تواند ترکیبات پلاستیک مورد نظر را تشخیص دهد. دانشجویان برای توسعه این دستگاه نیز از یک تجربه شخصی الهام گرفته‌اند. یکی از اعضای این گروه برای سازمانی کار می‌کند که هدف اصلی آن کاهش زباله‌هاست. او متوجه شد که مشکل اصلی زمانی به وجود می‌آید که پلاستیک‌ها درست دسته‌بندی نمی‌شوند و از جای اشتباهی سر در می‌آورند.

جایزه سوم به جوزف بنتلی از دانشگاه لافبرو رسید که با دستگاه تامپوناد فعال اضطراری خود می‌تواند از خونریزی شدید از زخم‌های عمیق جلوگیری کند. این دستگاه با باز شدن بادکنکی سیلیکونی می‌تواند این کار را انجام دهد و زندگی بسیاری را نجات دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی