ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گزارش ساترا درباره صوت و تصویر فراگیر در ایران: نتفلیکس نزدیک ده میلیون کاربر ایرانی دارد

ساترا جزئیاتی از گزارش وضعیت صنعت صوت و تصویر فراگیر در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد. در این گزارش با استناد به آمار نصب فعال نتفلیکس توسط کاربران ایرانی تخمین زده شده ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۱۲

ساترا جزئیاتی از گزارش وضعیت صنعت صوت و تصویر فراگیر در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد. در این گزارش با استناد به آمار نصب فعال نتفلیکس توسط کاربران ایرانی تخمین زده شده که این پلتفرم خارجی نزدیک به ده میلیون کاربر ایرانی دارد. همچنین اعلام شده که با وجود سهم ۹۲ درصدی محتوای خارجی در VODها کاربران بیشتر به تماشای محتوای داخلی می‌نشینند.

به گزارش روابط عمومی ساترا؛ سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) جزئیاتی از گزارش وضعیت صنعت صوت و تصویر فراگیر را در بازه زمانی شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ منتشر کرد.

این گزارش حاوی بخش‌های مختلفی از جمله تعداد رسانه‌های منتشرکننده محتوای حرفه‌ای (۵۳ رسانه)، تعریف کارگزاری و اسامی کارگزاران فعال، درخواست‌های انتشار محتوا در شش ماه نخست سال، وضعیت طرح‌های ارائه شده و مصرف ترافیک پلتفرم‌ها است.

گزارش عملکرد سه پلتفرم فعال در تولید محتوا، برآورد تعداد کاربران ایرانی نتفلیکس و نحوه خرید اشتراک این سرویس، لیست محتواهای فصل پاییز پلتفرم‌ها و کنداکتور برنامه‌های پلتفرم‌ها از دیگر بخش‌های این گزارش است.

ساترا در گزارش خود اعلام کرده ۵ شرکت به عنوان کارگزاران فعال حوزه صوت و تصویر فراگیر در کشور به حساب می‌آیند. شرکت کارسازان بازار کالا، شرکت رایا هنر آینده، شرکت بنیان ثاقب، شرکت ویژه تحقیق بازار، شرکت رشد ارتباطات هوشمند اسامی این کارگزاران هستند. آنطور که جدول ساترا نشان می‌دهد پخش سریال بیشترین رشد را در بین پلتفرم‌های صوت و تصویر فراگیر داشته و شرکت‌های فعال در این زمینه در ۶ ماهه اول سال ۳۲ سریال پخش کردند. ۱۴ برنامه ترکیبی و ۲ برنامه ورزشی از دیگر آمارهای منتشر شده در گزارش ساترا به حساب می‌آید.

ساترا اعلام کرده که ۴ طرح سریال را در این بازه زمانی مردود اعلام کرده و ۹ طرح را نیز در حال بررسی در دست دارد. مجموعه ترافیک اینترنتی سایت‌های پخش کننده صوت و تصویر فراگیر 86812.64 ترابایت بوده و بیشترین میزان حجم مصرف به فروردین ماه ۱۴۰۰ می‌رسد که تعطیلات ایام عید در این زمان باعث شده کاربران بیشتری پای برنامه‌های VODها بنشینند.

۹۱.۵۰ درصد محتوای رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر را محتوای خارجی تشکیل می‌دهد اما این مساله دلیل نمی‌شود که استقبال از محتوای ایرانی کم باشد و ۵۲.۸۰ درصد بازدیدها به محتوای ایرانی اندک حاضر در این پلتفرم‌ها اختصاص دارد. در واقع میزان دقیقه تماشای محتوای ایرانی در بین VODها بیشتر از محتوای خارجی است و این مساله نشان می‌دهد که تمرکز در تولیدات داخلی می‌تواند سیاستی درست تلقی شود.

ساترا سعی کرده در گزارش خود به جمعیت ایرانیان حاضر در نتفلیکس نیز دست پیدا کند و این آمار را تقریبا نزدیک به ده میلیون نفر تخمین زده است؛ البته ساترا این آمار را با توجه به نصب فعال نتفلیکس در بین اپ استورهای ایرانی مایکت و بازار اعلام کرده و تاکید کرده به خاطر استفاده از VPN نمی‌توان به طور دقیق میزان کاربران ایرانی سرویس نتفلیکس را تخمین زد.

در گزارش ساترا به بررسی محتوایی سریالهای یارانی نیز پرداخته شده و سریال زخم کاری بیشترین خشونت را به خود اختصاص داده است. دو سریال دل و ممنوعه نیز سریالهایی حساب شدند که بیشترین ارزش‌های نهاد خانواده می‌زنند و آسیب اعتقادی و وجود عناصر وحشت نیز در سریال آنها (پخش شده از فیلمنت) بیشترین رتبه را به خود اختصاص داده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۵ آذر ۱۴۰۰

    ده میلیون، چرت و پرت

  • peyman17
    peyman17 | ۱۴ آذر ۱۴۰۰

    اگه نت فلیکس آزاد باشه نو ایران و بشه براحتی حق اشتراک براش خرید اونوقت میشه مقایسه کرد

مطالب پیشنهادی