ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

باستان‌شناسان با سی‌تی اسکن به اسرار مومیایی یک فرعون با قدمت ۳۵۰۰ سال پی بردند

در سال ۱۸۸۱ باستان‌شناسان موفق به کشف مومیایی یک فرعون به نام «آمنهوتپ یکم» در روستای «دیر البحری» مصر شدند. با وجود چنین کشفی، باستان‌شناسان برای ۱۴۰ سال از ترس آسیب به بدن و بانداژهای ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۸ دی ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۰

در سال ۱۸۸۱ باستان‌شناسان موفق به کشف مومیایی یک فرعون به نام «آمنهوتپ یکم» در روستای «دیر البحری» مصر شدند. با وجود چنین کشفی، باستان‌شناسان برای ۱۴۰ سال از ترس آسیب به بدن و بانداژهای این مومیایی، آن را مورد بررسی قرار ندادند تا اینکه حالا توانسته‌اند برای اولین بار، با استفاده از فناوری سی‌تی اسکن پرده از رازهای این فرعون مصر باستان بردارند.

طبق اسکن‌های صورت گرفته، آمنهوتپ یکم در سن نزدیک به ۳۵ سالگی جانش را از دست داده. به گفته دکتر «سحر سلیم»، محقق اصلی پژوهش اخیر این فرعون از نظر فیزیکی شباهت زیادی به پدرش دارد که شامل چانه باریک، بینی باریک و کوچک، موهای فرفری و دندان‌های بالایی بیرون زده می‌شود.

مومیایی

با وجود اسکن مومیایی، دانشمندان به دلیل مرگ این فرعون پی نبردند و نمی‌دانند چرا آمنهوتپ یکم در چنین سن پایینی درگذشته است. محققان موفق به کشف مدرکی از زخم یا تغییر شکلی که بتواند دلیل مرگ این فرعون را توصیف کند، نشدند.

کشف آسیب به مومیایی

دانشمندان در بررسی‌های خود به آسیب‌هایی پی بردند که احتمالا از سوی سارقان به جنازه آمنهوتپ یکم وارد شده‌اند. البته این آسیب‌ها ۴۰۰ سال پس از مرگ، توسط کشیش‌ها ترمیم شدند. این افراد از یک نوار کتانی برای اتصال مجدد سر و گردن به یکدیگر استفاده کردند. پژوهشگران همچنین موفق به کشف ۳۰ طلسم میان بانداژهای آمنهوتپ یکم شدند.

مومیایی

پژوهش اخیر به علاقه‌مندان یک دید کلی از یکی از جذاب‌ترین دوره‌های تاریخ مصر ارائه می‌کند. آمنهوتپ یکم در فاصله سال‌های ۱۵۲۵ و ۱۵۰۴ قبل از میلاد مسیح در مصر پادشاهی کرد. او یکی از اولین فراعنه از سلسله هجدهم بود، دودمانی که بعدا شامل آخناتون هم شد.

اولین باری که باستان‌شناسان از سی‌تی اسکن برای بررسی یک مومیایی استفاده کردند، در سال ۱۹۷۷ بود. با دسترس‌پذیری بیشتر این فناوری، دانشمندان توانستند با روش‌هایی که در گذشته ممکن نبود، مومیایی‌ها را مورد بررسی قرار دهند. حالا هم برای اولین بار این فناوری از رازهای آمنهوتپ یکم پرده برداشته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی