ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ممنوعیت واردات گوشی
فناوری ایران

انجمن واردکنندگان موبایل: گوشی‌های میان رده بیش از پنجاه درصد سهم واردات را تشکیل می‌دهند

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با ذکر این نکته که گوشی‌های میان رده ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلاری بیشترین سهم واردات را طی یک سال گذشته داشته‌اند اعلام کرد که مردم بیشتر خواهان این مدل گوشی‌ها هستند ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۳ دی ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۵

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با ذکر این نکته که گوشی‌های میان رده ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلاری بیشترین سهم واردات را طی یک سال گذشته داشته‌اند اعلام کرد که مردم بیشتر خواهان این مدل گوشی‌ها هستند که قیمتی بین ۴.۵ میلیون تومان تا ۹ میلیون تومان دارند. به گفته او این گوشی‌ها ۴۵ درصد از ارز خرج شده برای واردات گوشی موبایل را تشکیل می‌دهند.

«امیر اسحاقی» در گفتگو با دیجیاتو آمار اخیر ذکر شده در برخی رسانه‌ها در مورد اینکه ۷۵ درصد گوشی‌های بازار متعلق به مدل‌های ۳ تا ۴ میلیون تومانی بوده را رد کرد و تاکید کرد که گوشی‌های میان رده بیشترین سهم بازار موبایل در کشور را دارند. اسحاقی با تفکیک کردن گوشی‌های موبایل به ۴ دسته اقتصادی، میان رده، مدل بالا و پرچمدار سهم واردات این گوشی‌ها طی یک سال گذشته (از آذر ۹۹ تا آذر ۱۴۰۰) را چنین اعلام کرد: «گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار ۵ درصد سهم واردات را به خود اختصاص دادند و گوشی‌های ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلاری هم ۸ درصد واردات را تشکیل می‌دهند. گوشی‌های بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلاری بیش از پنجاه درصد سهم واردات را دارند و مدل‌های زیر ۱۵۰ دلار نیز ۳۷ درصد سهم واردات به کشور را دارند.»

به گفته اسحاقی واردکنندگان برای گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار ۲۹ درصد ارز اختصاص داده شده به واردات موبایل را هزینه کردند و این رقم برای گوشی‌های ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلاری به ۱۳ درصد سهم ارزهای اختصاص داده شده کاهش پیدا میکند: «۴۵ درصد ارز واردات موبایل صرف گوشی‌های ۱۵۰تا ۳۰۰ دلاری یا همان میان رده‌ها شده و گوشی‌های زیر ۱۵۰ دلار هم تنها ۱۳ درصد این ارزها را به خود اختصاص دادند که به خاطر قیمت کمترشان این سهم اندک طبیعی ست.»

او تاکید دارد که گوشی‌های میان رده ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلاری قیمتی معادل ۴.۵ میلیون تا ۹ الی ۱۰ میلیون تومان در بازار دارند و می‌گوید این گوشی‌ها بیشترین سهم خریداران را به خود اختصاص داده است.

بیش از ۹۵ درصد گوشی‌های وارد شده در شبکه فعال هستند

او می‌گوید بیش از ۹۵ درصد گوشی‌های وارد شده در این بازه زمانی روشن شده‌اند و در حال حاضر در شبکه مشغول هستند. اسحاقی به دیجیاتو می‌گوید در سال گذشته ۱۵ میلیون گوشی وارد کشور شد که بیش از ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد آن توسط مصرف کنندگان روشن شد و پیش بینی می‌کند این رقم در سال جدید بسیار بالاتر باشد: «پیش بینی ما اینست که تا پایان سال بیش از ۱۸ میلیون گوشی وارد کشور شود و حتما از این تعداد بالای ۱۷ میلیون گوشی روشن خواهد شد.»

به گفته اسحاقی تا امروز که در برج دهم سال ۱۴۰۰ هستیم، ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه وارد کشور شده و قرار است طی یکی دو ماه آینده که پرفروش‌ترین ایام بازار به شمار می‌رود، این رقم بیشتر هم بشود: «در یک سال گذشته ۱۳ میلیون و ۸۳۰ هزار دستگاه روشن شده و دلیل این اختلاف اینست که همیشه درصدی از گوشی‌های سال گذشته روشن نشده باقی می‌مانند و در ویترین و انبار مغازه‌ها هستند و در سال جدید به فروش می‌رسند.»

 به گفته اسحاقی موبایل نسبت به سال گذشته آنچنان گران نشده چرا که قیمت تکنولوژی در همه جای جهان همواره رو به کاهش است: «همچنین باید بدانیم تلفن همراه با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود و از آنجایی‌که نرخ ارز نیمایی با نوسان‌های نرخ ارز در بازار آزاد تغییر نکرد ما شاهد افزایش قیمت تلفن همراه در بازار داخلی نبودیم. در واقع اگر هزینه‌ای به نرخ موبایل اضافه شد با میزان تورم کشور همخوانی داشت.»

او پرفروش‌ترین گوشی‌های یک سال گذشته را این پنج مدل معرفی می‌کند و تاکید دارد هیچ پرچمداری در ده گوشی پرفروش در کشور قرار ندارد: «پرفروش‌ترین گوشی Galaxy A12 بوده و پس از آن نوکیا ۱۰۵ فرار دارد. رتبه سوم به گوشی Galaxy A21s می‌رسد و پس از آن Poco X3 Pro قرار دارد. در نهایت نیز گوشی Galaxy A11 به عنوان رتبه پنجم گوشی پرفروش در یک سال گذشته قرار دارد.»

اسحاقی باور دارد ورود فناوری‌های مثل فناوری 5G به گوشی‌های میان رده از عواملی بوده که استقبال مردم نسبت به این مدل‌ها را زیاد کرده است. او تاکید دارد که گوشی‌های میان رده خوبی از بین برندهای چینی وارد بازار شدند که زمانی در مردادماه سهمی ۴۴ درصدی از سهم واردات را داشتند و با اینکه این سهم در حال حاضر به ۳۴ درصد رسیده اما به باور او کماکان این گوشی‌ها می‌توانند نیاز مشتریان را در کنار سایر برندها تامین کنند.

اگر از تحریم‌ها کاسته شود، برندهای خارجی وارد ایران خواهند شد

او باور دارد که اگر زمانی تحریم‌ها کمی برداشته شود، شرکت‌های خارجی علاقه زیادی به فعالیت در بازار ایران دارند و این بازار را بازاری جذاب برای آنها می‌خواند: «تصور نمی‌کنم هیچ‌گاه بلایی که سر بازار خودرو در کشور آمد به بازار موبایل سرایت کند. ما می‌دانیم که شرکت‌های خارجی تمایل زیادی برای ورود به کشور و فعالیت رسمی دارند و همین الان هم صحبت‌هایی شده است. اگر کمی از فشار تحریم‌ها کاسته شود، بی‌شک شاهد برندهای برتر موبایل در ایران و فعالیت قانونی‌شان خواهیم بود.»

بازار موبایل می‌تواند شفاف‌ترین بازار کشور باشد

اسحاقی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این موضوع که سهم گوشی مسافری در بازار کنونی کشور کمتر از ۱.۵ درصد است می‌گوید که طرح رجیستری توانسته تقریبا به طور تمام و کمال، قاچاق را از این بازار حذف کند. او باور دارد بازار موبایل به مثابه اطلاعاتی که از هر گوشی بنا به imei آن می‌توان داشت، توانایی شفاف‌ترین بازار کالا در کشور را دارد:‌ «حتی اگر طرحی مثل طرح افق اجرا می‌شد، تمام کاربران می‌توانستند قیمت تمام شده گوشی که از مغازه یا سایت خریداری می‌کنند را ببینند و گران فروشی از میان برود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی