ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پزشکان برای اولین بار در دنیا با موفقیت قلب خوک را به انسان پیوند زدند

جراحان آمریکایی با موفقیت توانستند قلب خوکی را که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده بود به بدن یک انسان پیوند بزنند. این جراحی نخستین عمل در نوع خود است و توسط دانشکده علوم پزشکی دانشگاه مریلند ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ دی ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰

جراحان آمریکایی با موفقیت توانستند قلب خوکی را که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده بود به بدن یک انسان پیوند بزنند. این جراحی نخستین عمل در نوع خود است و توسط دانشکده علوم پزشکی دانشگاه مریلند انجام گرفته است.

این دانشکده در بیانیه‌ای اعلام کرد که جراحان روز جمعه این عمل را انجام و برای اولین بار نشان دادند که قلب یک حیوان می‌تواند بدون پس زده شدن در بدن انسان دوام بیاورد. این قلب در بدن مردی 57 ساله به نام «دیوید بنت» کار گذاشته شده که شرایط پیوند قلب انسانی را نداشت. او که حالا تحت نظر پزشکان قرار گرفته، یک روز قبل از جراحی گفته بود: «گزینه‌های پیش روی من مرگ یا انجام این عمل جراحی بود. می‌خواهم زنده بمانم. می‌دانم که این کار مثل انداختن تیری در تاریکی است، اما آخرین شانسم محسوب می‌شود.»

جراحی پیوند قلب

بنت از ماه‌ها پیش در بیمارستان بستری و تاکنون با کمک دستگاه زنده بود. او قبل از عمل گفته بود: «منتظرم که پس از طی دوران نقاهت بالاخره از بستر بیرون بیایم.»

سازمان غذا و داروی آمریکا در شب سال نو مجوز اضطراری انجام این عمل را صادر کرد. «بارتلی گریفیت» که جراح پیونددهنده قلب خوک در بدن بنت بوده، می‌گوید: «این جراحی یک عمل تاریخی بود و ما را یک گام دیگر به حل مشکل کمبود اعضای بدن نزدیک می‌کند. فعلا با احتیاط پیش می‌رویم، ولی خوش‌بینیم که این عمل به عنوان اولین نمونه در جهان در آینده راهکاری تازه و مهم برای بیماران ایجاد کند.»

دیوید بنت و بارتلی گریفیت
آقای بنت و دکتر گریفیت

خوک ارائه‌دهنده قلب از نظر ژنتیکی اصلاح شده بود

خوکی که قلب او به آقای بنت پیوند زده شد، به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده بود تا ژن تولیدکننده نوع خاصی از قند را نداشته باشد. اگر این اصلاح انجام نمی‌شد، سیستم ایمنی بدن عضو پیوندی را پس می‌زد. فرآیند اصلاح ژنتیکی توسط شرکت بیوتکنولوژی Revivicor انجام شد. پزشکان همچنین از داروی تجربی جدیدی ساخت شرکت Kiniksa Pharmaceuticals برای جلوگیری از پس زدن عضو پیوندی استفاده کردند.

در حال حاضر 110 هزار آمریکایی در صف انتظار پیوند عضو قرار دارند و سالانه 6 هزار نفر در این کشور بر اثر کمبود عضو جان خود را از دست می‌دهند. خوک‌ها به خاطر اندازه، سرعت رشد زیاد، شمار بالای زاد و ولد همزمان و این واقعیت که بخش زیادی از آن‌ها به عنوان خوراک انسان پرورش داده می‌شوند، به عنوان بهترین کاندید به منظور پیوند عضو برای انسان‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۲ دی ۱۴۰۰

    قشنگیش این میشه که ایرانی ها هم یک حیوون حلال گوشت دیگه رو پیدا کنن برای پیوند عضو

    مثل داستان پاستیل که اولین بار ایرانی ها پاستیل حلال از گاو گرفتن و اکثر کشورهای اسلامی هم این کار رو یاد گرفتند

    • expire expre
      expire expre | ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

      مزخرف نگو ببند حلقتو

  • Nnb
    Nnb | ۲۲ دی ۱۴۰۰

    امیدوارم خرافات از بین بره
    و تکنولوژی جایگذین بشه

  • realtime
    realtime | ۲۱ دی ۱۴۰۰

    امیدوارم یه روزی بیاد که هیچ کس بخاطر نبود عضو مورد نیاز بدنش از دنیا نره.

مطالب پیشنهادی