ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ژائو مدیرعامل بایننس
کریپتوکارنسی

داستان ژائو، مدیرعامل بایننس؛ از یک بازی پوکر دوستانه تا بزرگترین ثروت رمزارزی جهان

چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ، مدیرعامل بایننس (Binance)، بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت صرافی آنلاین رمزارز جهان، در حال حاضر ثروتی در حدود ۹۶ میلیارد دلار دارد. ژائو در حال نزدیک شدن به ...

احمدرضا فرهبد
نوشته شده توسط احمدرضا فرهبد | ۱ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ، مدیرعامل بایننس (Binance)، بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت صرافی آنلاین رمزارز جهان، در حال حاضر ثروتی در حدود ۹۶ میلیارد دلار دارد. ژائو در حال نزدیک شدن به بزرگ‌ترین ثروتمندان دنیای فناوری نظیر مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک و لری پیچ و سرگی برین، بنیان‌گذاران گوگل است. اما او چگونه تنها از طریق یک شرکت صرافی رمز ارز به چنین ثروتی دست یافت و حالا با چه مشکلات و چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم می‌کند؟ همه چیز از یک بازی پوکر دوستانه شروع شد.

ژائو که به حیطه ارز دیجیتال علاقه زیادی دارد، در کشور امارات متحده عربی در حال تبدیل‌شدن به فرد شناخته‌شده‌ای است. او به‌تازگی ملاقات‌هایی با اعضای خاندان سلطنتی امارات داشته است که دوست دارند شعبه‌ای از بایننس در امارات نیز راه‌اندازی شود. در ضمن طبق گفته افراد آگاه، او قصد دارد آپارتمانی در دبی بخرد و در نزدیکی برج الخلیفه، مرتفع‌ترین ساختمان جهان همچنین منطقه لوکس جزیره نخل جمیرا ضیافت‌های شام برگزار کند.

بدون تردید تمام این اقدامات باعث می‌شود وی در کشور امارات که فعالیت‌های مرتبط با حوزه رمزارز در آن در حال شکوفایی و رونق گرفتن است، به شخصیت برجسته‌ای تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت بایننس که در حال حاضر بزرگ‌ترین صرافی کریپتوکارنسی آنلاین جهان است، طبق اطلاعات ارائه‌شده در فهرست ثروتمندترین افراد جهان با ثروت میلیارد دلاری که از سوی بلومبرگ ارائه شده است، اکنون ۹۶ میلیارد دلار ثروت دارد. این نخستین باری است که بلومبرگ ثروت ژائو را تخمین زده و میزان ثروت او از ثروتمندترین فرد آسیا یعنی «موکش امبانی» و حتی از ثروت مارک زاکربرگ و لری پیچ و سرگی برین نیز پیشی گرفته است.

در این تخمین درآمدهای شخصی ژائو که از رمزارزها به‌دست‌آمده، در نظر گرفته نشده است و چنانچه در محاسبه دارایی‌های ژائو این اموال را نیز در نظر بگیریم، ثروت او به میزان قابل‌توجهی بیش از این میزان است. این اموال شامل بیت کوین‌های او و همچنین توکن اختصاصی بایننس یعنی Binance Coin می‌شود که ارزش آن تنها در سال اخیر ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته است.

اگرچه دنیای رمز ارزها با فضایی غیرقابل‌کنترل، ثروت عظیم و موفقیت بزرگی را برای مالک بایننس به ارمغان آورده؛ اما این شرکت تاکنون با مشکلات و چالش‌های زیادی مواجه شده است. فعالیت این شرکت در چین، کشوری که در آن تأسیس شده، متوقف شده و در سایر نقاط جهان تردیدهایی در مورد این شرکت وجود دارد و مراجع قانون‌گذاری تحقیقات جامع در مورد آن را آعاز کرده‌اند.

طبق گفته افراد آگاه، وزارت دادگستری و خدمات درآمد داخلی ایالات متحده آمریکا (The U.S. Department of Justice and Internal Revenue Service) تحقیقاتی را آغاز کرده تا ببیند آیا بایننس که تحت کنترل کامل ژائو است، محلی برای پول‌شویی و فرار مالیاتی است یا خیر؛ البته سخنگویان این وزارت‌خانه از اظهارنظر در مورد این موضوع اجتناب کرده‌اند.

البته در حال حاضر بایننس به‌عنوان بزرگ‌ترین صرافی رمز ارز جهان به‌صورت آنلاین، بدون هیچ گونه مشکلی به فعالیت خود ادامه می‌دهد و کسب درآمد می‌کند. بلومبرگ بر اساس تراکنش‌ها و معاملات این صرافی تخمین زده است درآمد سالانه آن ۲۰ میلیارد دلار باشد. این میزان درآمد به اندازه درآمد مورد انتظار تحلیلگران وال‌استریت شرکت کوین بیس (Coinbase)، یک شرکت سهامی عام با ارزش بازار ۵۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۱ است. از نظر تحلیلگران آمریکایی این شرکت قدرت زیادی دارد و می‌تواند بدون توجه به قانون به فعالیت‌های خود ادامه دهد؛ اما ظاهراً بایننس دارای قدرت بیشتری است.

بایننس، غولی در حوزه رمزارز

بایننس صرافی رمزارز

بایننس علاوه بر اینکه از نظر حجم معاملات بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان محسوب می‌شود، در بازار نقدی و بازار مشتقات رمزارزها نیز چنین جایگاهی دارد.

صرافی های ارز دیجیتال
منبع: coingeko.com
آمار مربوط به میزان معاملات در یک دوره ۲۴ ساعته چند صرافی در تاریخ ۶ ژانویه مصادف ۱۶ دی (رنگ صورتی مربوط به بازار مالی و رنگ سیاه مربوط به بازار مشتقات است)

ژائو از اظهارنظر در مورد شایعات مرتبط با صرافی‌اش اجتناب کرده و بایننس هم بحث داغی درمورد صحت تخمین ارائه‌شده از سوی بلومبرگ در مورد ثروت خالص ژائو و ارزش بازار صرافی آغاز کرده است.

مسئولان بایننس بیانیه‌ای منتشر کرده‌اند که متن آن به این شرح است:

فناوری رمزارز هنوز در مرحله رشد و تکامل است و وضعیت بازار ارزهای دیجیتالی دائما در حال تأثیرپذیری و نوسان است؛ هر عدد و رقمی که امروز می‌شنوید با اعداد و ارقام روز بعد متفاوت خواهد بود.

ژائو در گفتگویی با مسئولان انجمن نیو اکونومی بلومبرگ (New Economy
Forum) در سنگاپور، اعداد و ارقامی را که نشان‌دهنده موفقیت بایننس بودند، با صراحت و بدون تعلل و تأمل بیان کرد.

به‌تازگی مجموع مبالغ تراکنش‌های بایننس در یک مدت‌زمان ۲۴ ساعته، ۱۷۰ میلیارد دلار بوده است. حتی در روزی که فعالیت بایننس واقعاً کم باشد، مجموع مبالغ تراکنش‌های آن به ۴۰ میلیارد دلار می‌رسد؛ درحالی‌که چنین مبلغی دو سال قبل از اینکه این مبلغ اعلام شود، در حدود یک‌چهارم و تنها کمی بیشتر از ۱۰ میلیارد دلار بوده است.

در دنیای رمزارزها شاهد اعداد بزرگی هستیم و بایننس به‌راحتی می‌تواند میزان معاملات خود را در حد مجموع میزان معاملات چهار صرافی دیگر پس از خود افزایش دهد که حقیقتاً موفقیت بزرگی برای آن محسوب می‌شود.

صرافی ارز دیجیتال

وقتی‌که اریک شاتزکر (Erik Schatzker)، روزنامه‌نگار بلومبرگ، در مصاحبه‌ای با ژائو در ماه نوامبر در سنگاپور، از او در مورد ثروت میلیاردی‌اش پرسید، ژائو با اکراه گفت ثروت، پول و رده‌بندی برایش مهم نیست و حتی برای اینکه ثابت کند به مال و ثروت هیچ اهمیتی نمی‌دهد؛ به‌صراحت اعلام کرده حاضر است قبل از مرگش تقریباً از تمام ثروتش دست بکشد.

هنوز مشخص نیست که آیا در آینده موفقیت ژائو همچون زمان کنونی حفظ می‌شود یا نه و اینکه آیا ادامه رشد افسارگسیخته شرکتش برای او مهم است یا خیر.

علاوه بر تحقیقات انجام‌شده از سوی وزارت دادگستری و خدمات درآمد داخلی ایالات متحده، کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده آمریکا (Commodity Futures Trading Commission) یا سی‌اف‌تی‌سی (CFTC) که یک آژانس مستقل از دولت ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود، تحقیقات گسترده‌ای را آغاز کرده تا ببیند آیا بایننس دست‌کاری‌هایی در بازار با هدف سوءاستفاده از شرایط بازار و تغییر شرایط عادلانه و بی‌طرفانه بازار به نفع خود انجام داده یا خیر؛ یا اینکه از طریق دسترسی به اطلاعات محرمانه معاملاتی را به نفع خود انجام داده است یا خیر؛ یا اینکه زمینه تجارت‌های غیرقانونی در حوزه‌های اقتصادی وابسته به رمزارز را برای متصدیان آمریکایی فراهم کرده است یا خیر؛ البته مسئولان این آژانس از اظهارنظر در مورد نتایج پژوهش‌های خود اجتناب کرده‌اند.

در انگلستان، ژاپن، آلمان و چند کشور دیگر در مورد استفاده از خدمات بایننس به افراد هشدار داده‌اند.

قانون‌گذاران آلمانی در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ مصادف با ۹ دی ۱۴۰۰، به‌شدت از بایننس انتقاد کردند؛ زیرا مسئولان این شرکت زمانی که هنوز به‌صورت رسمی در آلمان ثبت نشده بود، به کاربران گفته‌اند پلتفرم تجاری آن‌ها اجازه فعالیت در این کشور را دارد.

از طرفی ژائو اعلام کرده در مقابل قانون‌گذاران جبهه نمی‌گیرند و از همکاری با آن‌ها استقبال می‌کند. او مدعی است قانون‌گریز نیست و به اعتقاد او هیچ تمدن بشری نمی‌تواند بدون تبعیت از قوانین مشخص به حیات خود ادامه دهد.

اما مهم اینجاست که ارزش توکن‌های دیجیتالی نیز در سال‌های اخیر مانند ثروت ناشی از رمزارزها افزایش قابل‌توجهی داشته است. به‌طوری‌که ارزش آن‌ها سه سال قبل ۱۳۵ میلیارد دلار بوده و در تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۲۲ مصادف با ۱۷ دی ۱۴۰۰ به ۲.۰۹ هزار میلیارد دلار رسیده است. تا سال‌های اخیر به‌ندرت فرد کارآفرینی در حوزه رمزارز در فهرست ثروتمندترین افراد جهان دیده می‌شد؛ اما رشد اعداد و ارقام در این حوزه اقتصادی، وضعیت را تغییر داد و شرکت‌های بیشتری حاضر به انجام سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در بازار رمزارزها شدند. افراد فعال در بازارهای عمومی نیز این رویکرد را دنبال کردند. این اتفاقات مثبت افزایش ارزش‌های کسب‌وکارهای مرتبط با این حوزه را به دنبال داشت.

با تغییر وضعیت بازار رمز ارزها، صرافی‌هایی مثل کوین‌بیس (Coinbase)، جمنای (Gemini)، اف‌تی‌ایکس (FTX) و کراکرن (Kraken) اعتبارات سنگینی را از بازارهای دولتی و خصوصی دریافت کرده‌اند. از سوی دیگر محبوبیت بایننس و رشد اعداد و ارقام مرتبط با آن سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در این شرکت وسوسه می‌کند.

البته ثروت به‌دست‌آمده رمزارزها پایدار و ثابت نیست و میزان آن همیشه تغییر می‌کند. ارزش بیت‌کوین اکنون در روزهای نخست از سال ۲۰۲۲ از مرز ۴۰ هزار دلار هم پایین‌تر آمده، درحالی‌که ارزش آن در اوایل ماه نوامبر گذشته افزایش قابل‌توجهی را تجربه کرد و به ۶۹ هزار دلار رسید. ارزش سهام صرافی کوین بیس نیز در دو ماه گذشته ۳۵ درصد کاهش یافته است.

رمز ارزها

تعداد کسب‌وکارهای فعال در این حوزه که به دلیل تبعیت نکردن از قوانین قانون‌گذاران دچار مشکل شده‌اند، نیز افزایش یافته است؛ به‌عنوان‌مثال صرافی بیتمکس (Bitmex) که بزرگ‌ترین صرافی جهان در حوزه معاملات مشتقات رمزارزها محسوب می‌شود یکی از صرافی‌هایی به شمار می‌رود که به دلیل عدم رعایت قوانین با دردسر بزرگی مواجه شده و سرنوشت این صرافی باید درس عبرتی برای سایر صرافی‌های مشابه باشد.

این صرافی در ماه اوت سال میلادی گذشته برای بستن پرونده‌ای حقوقی که در آن بیتمکس به فراهم کردن بستر مناسب برای انجام معاملات غیرقانونی مشتقات رمز ارزها و نقض قوانین مرتبط با پول‌شویی متهم شده بود، به کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده و همچنین شبکه مقابله با جرائم مالی آمریکا (Financial Crimes Enforcement Network) ۱۰۰ میلیون دلار رشوه داده و چنین اتهاماتی را یا نپذیرفته یا رد کرده است.

مؤسسان این صرافی یعنی آرتور هیز (Arthur Hayes)، ساموئل رید (Samuel Reed) و بن دلو (Ben Delo) که ‌قبلاً به نقض قانون رازداری بانکی (Bank Secrecy Act) متهم شده‌اند و اکنون خود را بی‌گناه می‌دانند و درخواست تجدیدنظر را ارائه کرده‌اند، منتظر برگزاری دادگاه‌ خود در وزارت دادگستری آمریکا هستند.

ثروتمندان حوزه رمزارز

ثروتمندان حوزه رمزارز

ژائو مدیرعامل بایننس ثروتمندترین فرد در این حوزه است. فهرست ۸ نفر از ثروتمندترین افراد بازار کریپتوکارنسی که توسط بلومبرگ ارائه‌شده به شرح زیر است:

ناممیزان ثروت میلیارد دلار)
چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) ۹۵.۸
ساتوشی* (Satoshi)۴۵.۸
سام بنکمن فرید (Sam Bankman-Fried)۱۵.۴
برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)۸.۹
تایلر وینکلووس (Tyler Winklevoss)۵.۱
کمرون وینکلووس (Cameron Winklevoss)۵.۳
مایکل نوگراتز (Mike Novogratz)۵
فرد اهرسام (Fred Ehrsam)۳
منبع: فهرست میلیاردرهای بلومبرگ (bloomberg billionaires index) | ساتوشی: ساتوشی ناکاموتو خالق ناشناس بیت‌کوین است که گفته می‌شود ۱.۱ میلیون بیت‌کوین دارد.

بلومبرگ برای تخمین میزان درآمد بایننس در فهرست دربردارنده نام ثروتمندترین افراد جهان و منبع ثروت آن‌ها از آمار حجم تبادلات در بازارهای مالی و بازارهای مشتقات که توسط دو شرکت فعال در حوزه پژوهش‌های صنعتی یعنی کوین‌گکو (Coingecko) و نامیکس (Nomics) منتشر شده، استفاده کرده و از آمار کارمزدهای تجاری تبلیغ‌شده از سوی این صرافی نیز بهره برده است.

در این برآورد سایر منابع درآمد این صرافی ازجمله اعطای وام ودیعه (اعطای وام برای سرمایه‌گذاری)، ارائه فناوری‌های مختلف، ارائه مشاوره و ارائه رمز غیر مثلی یا رمز غیرقابل‌معاوضه (NFT) در نظر گرفته نشده است. ارزش صرافی با استفاده از ضریب ارزش سازمانی به فروش (EV/Sales) شرکت‌های سهامی عام شریک با یکدیگر، محاسبه شده است.

طبق اطلاعات به‌دست‌آمده از بیانیه‌های مطرح‌شده از سوی ژائو و همچنین اسناد قانونی موجود در حوزه‌های قضایی که برخی از اطلاعات در آن‌ها به‌عمد فاش شده است، ۹۰ درصد از سهام بایننس متعلق به ژائو است.

ژائو در مصاحبه‌ای با بلومبرگ اذعان کرده است درآمد بایننس از صدها توکن رمزارز به دست می‌آید که صرافی آن‌ها را به ارزهای متداول تبدیل نمی‌کند. به گفته او این توکن‌ها تنها در صرافی نگهداری می‌شوند و ارزش آن‌ها به دلیل تغییر قیمت آن‌ها هر چند دقیقه یک‌بار تغییر می‌کند.

ورود ژائو به دنیای رمزارز

ژائو که اکنون شهروند کانادا محسوب می‌شود در استان جیانگسوی چین متولد شده است. پدر او استاد دانشگاه بود و در جریان انقلاب فرهنگی تبعید شد و به همین دلیل زمانی که ژائو ۱۲ سال داشت، همراه با خانواده‌اش به ونکوور مهاجرت کرد.

ژائو زمانی که نوجوان بود غرق در دنیای فناوری شد. CZ برای تحصیل رشته کامپیوتر را انتخاب و پس از پایان تحصیلاتش مشاغل مالی مختلفی را در توکیو و نیویورک آغاز کرد. او در طول این دوران، چهار سال در شرکت رسانه جمعی بلومبرگ ال‌پی (Bloomberg LP)، شرکت مادر بلومبرگ نیوز (Bloomberg News) که بخش خبری بلومبرگ است، فعالیت داشت.

ژائو مدیر عامل بایننس

مدیر عامل بایننس فعالیتش در حوزه ارزهای دیجیتالی را از سال ۲۰۱۳ در شانگهای آغاز کرد. او در یک بازی پوکر دوستانه با بابی لی (Bobby Lee)، مدیرعامل صرافی بیت کوین بی‌تی‌سی چین (BTC China) در بریتانیا و همچنین ران کائو (Ron Cao)، سرمایه‌گذار در حوزه بیت‌کوین آشنا شد و این دو نفر او را تشویق کردند ۱۰ درصد از ثروت خالص خود را در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کند.

او پس از کمی تحقیق و بررسی در مورد موضوع، در مورد منفعت بخش بودن بیت کوین مطمئن شد و برای سرمایه‌گذاری در این حوزه آپارتمانش را فروخت. او در سال ۲۰۱۷ بایننس را تأسیس کرد (نام این صرافی ترکیبی از دو واژه Binary و Finance است). بایننس در مدت کوتاهی به صرافی قدرتمندی در حوزه کریپتوکارنسی تبدیل شد.

با گذشت زمان بایننس به مکان شناخته‌شده‌ای برای معامله ارزهای دیجیتالی جایگزین (َ Alternative Coins یا Altcoin) تبدیل شد. ارزهای دیجیتال جایگزین که می‌توانند جایگزین ارزهای دیجیتالی شناخته‌شده شوند، در مقایسه با ارزهای دیجیتالی شناخته‌شده‌ای مثل بیت کوین و اتریوم ثبات و پایداری کمتری دارند و درعین‌حال جزو ارزهایی هستند که از لحاظ نظری می‌توانند بیشترین کنترل بازار را در دست گیرند.

بایننس در صرافی بین‌المللی خود بیش از ۳۵۰ ارز دیجیتالی را معامله می‌کند که طبق گفته شرکت پژوهشی کوین‌گکو بیش از دو برابر حجم معاملات صرافی کوین بیس است.

عملکرد بایننس و میزان موفقیت آن

بایننس در زمینه جذب مشتریان و وفادار نگه‌داشتن آن‌ها به خود عملکرد کاملاً موفقی داشته است. طبق گفته تیم سوانسون (Tim Swanson)، سرپرست بخش روش بازاری شرکت کلیرمتیکز (Clearmatics)، یک شرکت بلاک چین تأسیس‌شده در لندن، بخشی از این موفقیت به دلیل امکان‌‌پذیرشدن استفاده از ارز دیجیتالی اختصاصی بایننس یعنی بایننس کوین (Binance Coin) برای کاربران جهت کاهش کارمزد معاملات، محقق شده است. به گفته سوانسون بایننس مجبور نیست برای تجمیع نقدینگی، رمزارزی را برای نخستین بار در فهرست خود وارد کند.

در ضمن صرافی ژائو بزرگ‌ترین تأمین‌کننده معاملات مشتقات رمرارز از نظر حجم نیز محسوب می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود انتخاب رمزارزی که معامله آن خطر بیشتری دارد یا حتی ممکن است سود بیشتری داشته باشد، برای کاربران امکان‌پذیر شود.

بایننس در ابتدای فرآیند ایجاد حساب کاربری، تنها از کاربران می‌خواهد آدرس ایمیل خود را وارد کنند. تمرکز اصلی این صرافی معامله رمزارز با رمزارز است و معاملات خود را با بانک‌های متداول و قانون‌گذاران آن‌ها محدود کرده است. این شرکت در ماه اوت اعلام کرد تمام کاربران جدید باید هویت خود را تأیید کنند و چنانچه کاربران عضو شده از قبل این کار را انجام ندهند، برداشت‌های آن‌ها محدود می‌شود.

مشکلات و معضلات مقابل ژائو و بایننس

نکته جالب و شاید هم عجیب اینجاست که بایننس هرگز یک دفتر مرکزی رسمی نداشته است. این صرافی در چین تعطیل شده است، اما پس از ممنوع شدن فعالیتش در این کشور ابتدا به ژاپن و سپس به جزیره مالت منتقل شد و مدتی بعد قانون‌گذاران مالی این جزیره نظارت خود بر این صرافی را انکار کردند.

با وجود اینکه این صرافی فعالیت گسترده‌ای در سنگاپور دارد، اما دفتر این شرکت در سنگاپور از ارائه تقاضا برای راه‌اندازی یک شعبه از صرافی در سنگاپور خودداری کرده و این موضوع باعث شده است روند رشد بایننس در سنگاپور کمی کند شود.

ژائو در مصاحبه خود با بلومبرگ اعلام کرده تلاش می‌کند این شرکت دارای مکانی ثابت شود و به‌زودی دفتر مرکزی این شرکت تأسیس می‌شود؛ البته او در سال ۲۰۲۰ نظر کاملاً متفاوتی در مورد دفتر مرکزی داشت و معتقد بود لازم نیست شرکتش دفتر مرکزی داشته باشد و می‌تواند در هر جایی به فعالیتش ادامه دهد. وکلای شرکت در پرونده‌های قانونی اذعان کرده‌اند که دفتر این شرکت در جزایر کیمن ایجاد شده که به سهل و ممتنع بودن قوانین مالیاتی و نظارت قانونی بر مالیات‌ها در خاک خود شهرت دارند.

توانایی بایننس برای ادامه فعالیتش در نقاط مختلف باعث شده کنترل و نظارت قضایی بر آن توسط قانون‌گذاران دشوار شود.

به گفته برندلر (Brendler)، تحلیلگر بانک دی‌ای دیویدسن (DA Davidson)، مسئولان بایننس معتقدند شرکت آن‌ها یک سازمان مالی غیرمتمرکز است و نیازی به قانون‌گذار ندارد و چنین رویکردی برای رشد سریع آن‌ها و دستیابی به شیوه‌های مبتکرانه واقعاً تأثیرگذار است.

ژائو برای فعالیتش از هیچ قانونی یا قانون‌گذاری پیروی نمی‌کند و به دلیل اینکه این شرکت به دنبال جذب سرمایه سرمایه‌گذاران خارجی است، باید این رویکرد را تغییر دهد؛ زیرا سرمایه‌گذاران خارجی معمولا خواستار برخی از نظارت‌های دولتی بر فعالیت‌های شرکت هستند و این نظارت‌ها را تضمینی برای قانونی بودن شرکت می‌دانند. طبق گفته افراد آگاه در امارات متحده عربی، به نظر می‌رسد ژائو متمایل به یافتن یک نظام قانون‌گذاری حمایتگر برای پشتیبانی از شرکتش است.

بایننس در زمان فعالیت قانون‌گذاران سابق امارات درخواست‌های زیادی را به‌صورت کتبی ارائه داده و هم‌چنین توافقی با مرجع قانون‌گذاری مرکز تجاری دبی (Dubai World Trade) نیز امضا کرده تا با کمک این مرکز چهارچوبی برای قانون‌گذاری در حوزه رمزارزها ایجاد کند؛ البته بخشی از تلاش‌های این شرکت برای راضی کردن قانون‌گذاران نتیجه خوبی نداشته است.

سال گذشته مسئولان بایننس آمریکا (Binance.US) که فعالیت‌های تجاری مختص خود را دارد و به‌صورت مجزا از شرکت اصلی مدیریت می‌شود، فردی را که قبلاً در دفتر کنترل ارز آمریکا (Office of the Comptroller of the Currency یا OCC) بوده است، به سمت مدیرعاملی شرکت برگزیدند.

چنین تصمیمی یک اقدام مثبت قابل‌تحسین در راستای توجه ویژه بایننس به لزوم نظارت قانونی بر فعالیت‌های خود محسوب می‌شود؛ اما فعالیت این فرد در بایننس تنها سه ماه طول کشید. او به‌صراحت به مغایرت‌های بین وضعیت فعلی شرکت و راهبردی آن اشاره کرده و در حال ترک شرکت است.

چشم‌انداز آینده بایننس

سرمایه‌گذاران علی‌رغم وجود مشکلات و چالش‌های متعدد و جدی در مسیر پیشرفت بایننس، باز هم دوست دارند شانس خود را در موفق‌ترین صرافی آنلاین رمرارز جهان امتحان کنند. بایننس در اواخر سال میلادی گذشته به دنبال جذب پول از چندین صندوق ثروت سلطنتی بود. در ضمن شعبه آمریکایی این شرکت نیز در این مدت برای جذب سرمایه‌گذارانی تلاش می‌کرد که به دنبال عرضه اولیه سهام (خرید نخستین سهام‌های شرکت‌های خصوصی) بودند. نشریه وال‌استریت در ماه نوامبر با انتشار گزارشی اعلام کرد که مدیران سابق این نشریه ارزش بایننس را ۳۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده‌اند.

اگر چنین رقمی صحت داشته باشد، ژائو به‌زودی از ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان در حال حاضر و جف بزوس، دومین فرد ثروتمند جهان (که ژائو او را تحسین کرده است)، نیز ثروتمندتر خواهد شد.ژائو در مصاحبه‌اش با بلومبرگ گفته جف بزوس را از نزدیک نمی‌شناسد، اما دوست دارد در آینده با او همکاری داشته باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی