ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کرونا امیکرون
سلامت

محققان با شناسایی دقیق جهش‌های امیکرون، دلیل ایمنی‌گریزی این سویه را پیدا کردند

سویه شدیدا مسری امیکرون دارای شمار زیادی جهش منحصر به فرد است که به ویروس اجازه می‌دهد از آنتی‌بادی‌های موجود در بدن افراد بگریزد. مطالعه جدید محققان دانشگاه میسوری این جهش‌ها و ویژگی‌های دقیق آن‌ها ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۵:۰۰

سویه شدیدا مسری امیکرون دارای شمار زیادی جهش منحصر به فرد است که به ویروس اجازه می‌دهد از آنتی‌بادی‌های موجود در بدن افراد بگریزد. مطالعه جدید محققان دانشگاه میسوری این جهش‌ها و ویژگی‌های دقیق آن‌ها را شناسایی کرده است.

بر اساس مقاله‌ای که نتایج آن در مجله Journal of Autoimmunity منتشر شده، در پروتئین اسپایک سویه امیکرون شمار بی‌سابقه‌ای جهش وجود دارد. پژوهشگران دنباله‌های ژنتیکی ویروس و داده‌های ساختار پروتئین اسپایک را بررسی کرده‌اند تا درباره اثر این جهش‌های پرتعداد در اتصال آنتی‌بادی‌ها به ویروس اطلاعات کسب کنند.

محققان با استفاده از دنباله‌های ژنتیکی کامل واریانت امیکرون موفق به شناسایی 46 جهش شدند. 23 مورد از این جهش‌ها کاملا منحصر به فرد بود و با جهش‌های قبلی ویروس کرونا فرق داشت. 2 جهش هم اولین بار در گونه دلتا یا دلتا پلاس مشاهده شده بود. از میان این 46 جهش، 30 مورد در پروتئین اسپایک وجود داشت، در حالی که بقیه روی سایر نقاط ویروس دیده می‌شدند.

ویروس کرونا امیکرون

جهش‌های امیکرون مانع از اتصال آنتی‌بادی‌ها می‌شود

پژوهشگران می‌گویند برخی جهش‌های خاص گونه امیکرون با تداخل در سطح ویروس جلوی اتصال آنتی‌بادی‌ها را می‌گیرند و بقیه منجر می‌شوند که ارتباط میان آنتی‌بادی‌ها و ویروس به‌طور کامل از بین برود. به همین دلیل گفته می‌شود که ایمنی قبلی نسبت به ویروس کرونا (خواه از طریق ابتلا به ویروس یا واکسن) احتمالا نمی‌تواند به شکل مطلوب از بدن در برابر امیکرون محافظت کند.

«کاملندرا سینگ»، استاد دانشگاه میسوری می‌گوید: «هدف آنتی‌بادی شناسایی ویروس و جلوگیری از اتصال آن به سلول‌های بدن است تا مانع از عفونت شود. ولی ما متوجه شدیم که خیلی از جهش‌های امیکرون دقیقا در همان نقطه‌ای رخ داده‌اند که محل اتصال آنتی‌بادی‌هاست. بنابراین تحقیق حاضر نشان می‌دهد که ویروس چگونه تکامل پیدا کرده تا از آنتی‌بادی‌های موجود در بدن بگریزد و همچنان بتواند افراد زیادی را مبتلا کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی