ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
تکنولوژی

گوگل Topics API را معرفی کرد: سیستم جدیدی به جای کوکی‌های شخص ثالث

گوگل پیش‌تر در نظر داشت که کوکی‌های شخص ثالث را با فناوری جدیدی به نام FLoC جایگزین کند، اما ظاهرا برنامه این شرکت عوض شده و اهالی ماونتین ویو حالا می‌خواهند سیستم جدیدی به نام ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

گوگل پیش‌تر در نظر داشت که کوکی‌های شخص ثالث را با فناوری جدیدی به نام FLoC جایگزین کند، اما ظاهرا برنامه این شرکت عوض شده و اهالی ماونتین ویو حالا می‌خواهند سیستم جدیدی به نام Topics API را به کار بگیرند.

گوگل در پست جدیدی در وبلاگ خود اعلام کرد که Topics API با کمک مرورگر کروم و بر اساس سوابق وبگردی کاربر فهرستی از موضوعات مورد علاقه او را مشخص می‌کند. این فرآیند از طریق مقایسه سوابق وبگردی‌ها با فهرستی از 350 موضوع که توسط «دفتر تبلیغات تعاملی» و داده‌های خود گوگل به دست آمده، معین می‌شود. سپس هر ناشری که بخواهد از موضوعات مورد علاقه کاربر اطلاع کسب کند، می‌تواند از طریق Topics API اطلاعات مربوطه را از مرورگر بگیرد و بر همین اساس تبلیغات را نشان دهد.

برای مثال فرض کنید به سایت‌های زیادی در زمینه پیاده‌روی و ورزش مراجعه کرده‌اید. مرورگر کروم در آن هفته عمده علاقه شما را در همان زمینه در نظر می‌گیرد و این داده‌ها را با سرویس‌های تبلیغاتی به اشتراک می‌گذارد تا بر همین اساس برای شما تبلیغ نشان دهند. Topics API یکی از سه موضوع مورد علاقه شما در سه هفته گذشته را با هر سایت و سرویس‌های تبلیغاتی آن به اشتراک می‌گذارد.

کوکی‌های شخص ثالث در مقایسه با Topics API
کوکی‌های شخص ثالث در سمت چپ در مقایسه با Topics API در راست

گوگل می‌گوید این موضوعات فقط تا سه هفته نگهداری و بعد حذف می‌شوند. ذخیره‌سازی اطلاعات و فرآیند پردازش آن‌ها روی دستگاه خود کاربر انجام می‌گیرد و پای هیچ سروری از جمله سرورهای گوگل به میان نمی‌آید. کاربران کروم می‌توانند ببینند که سیستم چه موضوعاتی را برای آن‌ها تشخیص داده و موارد نامطلوب را حذف یا این ویژگی را به کلی غیرفعال کنند.

فهرست موضوعات به‌صورت پیش‌فرض تعیین می‌شود و گوگل اعلام کرده که موضوعات حساس مثل جنسیت و نژاد را لحاظ نمی‌کند. بر همین اساس احتمالا بخشی از سوابق وبگردی‌ها که نمی‌خواهید به عنوان موضوعات مورد علاقه شما توسط کروم انتخاب شود، به دست سرویس‌های تبلیغاتی نمی‌رسد.

گوگل انتهای فصل جاری را به عنوان زمان آغاز به کار آزمایشی Topics API در نظر گرفته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی