ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیت کوین و رمالی
فناوری ایران

رئیس پلیس فتا تهران از دریافت رمزارز توسط رمال‌ها خبر داد؛ بیت کوین بده تا فالِت ببینُم

رمال‌ها و دعانویس‌ها که با گسترش شبکه‌های اجتماعی فعالیت خود را در این پلتفرم‌ها گسترش داده‌اند، در بحث دریافت وجه نیز خود را به روز کرده و به گفته پلیس فتا پایتخت از مشتریان خود ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۶

رمال‌ها و دعانویس‌ها که با گسترش شبکه‌های اجتماعی فعالیت خود را در این پلتفرم‌ها گسترش داده‌اند، در بحث دریافت وجه نیز خود را به روز کرده و به گفته پلیس فتا پایتخت از مشتریان خود ارز دیجیتال دریافت می‌کنند.

«داوود معظمی گودرزی»، رئیس پلیس فتا پایتخت در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به افزایش فعالیت رمال‌ها و دعانویس‌ها در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: «با توجه به افزایش استفاده شهروندان از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، شاهد کوچ مجرمین و کلاهبرداران به این فضا هستیم. در همین راستا اقدامات پلیس فتا نیز گسترده‌تر و در ابعاد بزرگتری در حال انجام است.»

او استفاده رمالان و دعانویس‌ها از ارزهای دیجیتال برای دریافت حق الزحمه خود را تایید کرده و اظهار داشت: «بله در مواردی ما شاهد این قضیه بودیم. حتی در برخی از موارد شاکیان بیان داشتند که امکان پرداخت از طریق دستگاه‌های سیار کارت‌خوان نیز برای آن‌ها وجود داشته است.»

رئیس پلیس فتای پایتخت با بیان اینکه در حال حاضر اکثر فعالیت این کلاهبرداران در بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام است اظهار داشت آن‌ها معمولا از راه‌های فریبنده و ترفندهای زیرکانه و بازی با احساسات و عواطف مردم مخاطبان خود را جذب می‌کنند:

«افراد سودجو غالبا مسائل خرافی را به شکل‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌دهند و از سادگی و زودباوری طعمه‌های خود نهایت بهره را می‌برند.»

او از مردم خواست به تبلیغات اغواکننده و دروغین که از طریق فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی انتشار می‌یابد اعتماد نکنند و به هیچ عنوان اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند. همچنین هشدارهای پلیس فتا را جدی گرفته و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی مراتب را از طریق تماس با مرکز فوریت های پلیسی، تلفن 110 یا مرکز فوریت‌های سایبری قسمت گزارشات مردمی به اطلاع همکاران‌شان رسانده تا اقدامات لازم انجام گردد.

گفتنی است اگرچه آمار دقیقی از درآمد دعانویسان، رمالان و فالگیران در دست نیست اما آبان ماه سال جاری، باشگاه خبرنگاران در گزارشی نوشت: «ایرانیان سالانه بیش از 387 میلیارد تومان برای جویا شدن نظر فالگیر برای امور زندگی‌شان، هزینه می‌کنند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی