ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

با تشکر از علم: پیازی تولید شد که اشک‌تان را در نمی‌آورد

یکی از کابوس‌های افراد در هنگام آشپزی، خرد کردن پیاز است چرا که باعث سرازیر شدن اشک‌ می‌شود. همین موضوع کافیست تا دانشمندان به دنبال تولید پیازی باشند که دیگر باعث گریه‌تان نشود و البته ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

یکی از کابوس‌های افراد در هنگام آشپزی، خرد کردن پیاز است چرا که باعث سرازیر شدن اشک‌ می‌شود. همین موضوع کافیست تا دانشمندان به دنبال تولید پیازی باشند که دیگر باعث گریه‌تان نشود و البته به چنین مهمی دست پیدا کرده‌اند. یک شرکت آلمانی به نام «BASF SE» نوع جدیدی از پیاز با نام «Sunions» را تولید کرده که دیگر در هنگام خرد شدن، اشک شما را در نمی‌آورد.

این پیاز در دسامبر 2021 در ایتالیا عرضه شد و در ماه جاری میلادی در مغازه‌های آلمان موجود می‌شود. البته خریداران در کشورهای بریتانیا و فرانسه هم از ژانویه 2022 به این پیاز دسترسی پیدا کردند و بدون اشک ریختن، از خرد کردن پیاز لذت ببرند. این پیاز در ایالات متحده، کانادا و اسپانیا هم فروخته می‌شود.

پیاز بدون اشک با گذر زمان خوشمزه‌تر می‌شود

دستاورد اخیر، نتیجه چندین دهه تلاش و پرورش گونه‌های مختلف است. اما این تلاش‌ها تنها منجر به تولید پیاز بدون اشک نشده و در حقیقت فقط با یک مزیت روبه‌رو نیستم. به گفته BASF، با گذر زمان طعم این پیاز بهتر می‌شود:

«در حالی که معمولا مزه پیازها با نگهداری زننده می‌شود، طعم نوع جدید با گذر زمان ملایم‌تر و شیرین‌تر می‌شود.»

پیاز بدون اشک

BASF SE با وجود اعلام چندین کشور دریافت‌کننده این پیاز، گفته عرضه پیاز بدون اشک در سایر بازارها بستگی به علاقه مشتریان محلی به تهیه آن و همچنین گزینه‌های موجود برای تامین آن بستگی دارد.

رقابت برای تولید پیاز بدون اشک در چندین دهه گذشته وجود داشته و دانشمندان در سراسر نمونه اولیه زیادی را از آن تولید کرده‌اند. Sunions در سال 2017 در ایالات متحده عرضه شد و سپس سال 2021 به بازارهای اروپایی رسید و حالا در فوریه 2022، مشتریان در آلمان می‌توانند آن را تهیه کنند.

این پیاز در حقیقت توسط شرکت غول‌پیکر آلمانی «Bayer» توسعه پیدا کرد، اما هم اکنون تحت مالکیت شرکت BASF قرار دارد چرا که بخشی از کسب‌وکار کشاورزی Bayer به این کمپانی واگذار شده است. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که این پیاز از نظر ژنتیکی اصلاح نشده، بلکه نتیجه چندین دهه پیوند انواع مختلف پیاز و پرورش آن‌هاست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • avvvvab
    avvvvab | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    فایده‌اش پیشکش! می‌ترسیم پیاز تراریخته بجای اشک، پدر درآورد
    و السلام

  • nexaen
    nexaen | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    هر تغییر در ویژگی های محصول کشاورزی نیازمند تغییر ژنتیکی اون محصوله. حالا این تغییر
    -یا به شکل مستقیم توسط انسان و در آزمایشگاه انجام میشه،
    -یا در محیط رشد طبیعی و توسط شرایط پیرامون (مانند دما، رطوبت، تابش خورشید، مداخله ی حیوانی و یا انسانی غیر هدفمند و ....) انجام میشه،
    -یا به کمک انسان و با هدف مشخص و با ترکیب با نمونه های مختلف ایجاد میشه.
    در نهایت ژنتیکش عوض میشه که چیز بدی هم نیست. این موضوع در گذشته هم انجام شده و رنگ هویج با مداخله ی انسانی عوض شده و به رنگ نارنجی دراومده. و البته فقط در زمینه ی محصولات کشاورزی این کار انجام نشده و این ترکیب ها در نژاد حیوانات برای آمیزش و اصلاح نژاد و یا به وجود آوردن نژاد های جدید هم انجام شده، برای نمونه قاطر (mule) به کمک انسان ها از آمیزش اسب و خر به وجود آمده است که توانایی جسمی بیشتری به نسبت خر دارد و جلوی بیماری ها مقاوم تر است و برای بارکشی و کمک به انسان ها مناسب تر است.

مطالب پیشنهادی