ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داروی کرونا ببتلوویمب
علمی

سازمان غذا و داروی آمریکا به یک داروی آنتی‌بادی کرونا با اثربخشی روی امیکرون مجوز داد

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به یک داروی آنتی بادی مونوکلونال کرونا جدید مجوز داده که ظاهرا می‌تواند علیه گونه امیکرون موثر باشد. این دارو توسط شرکت Eli Lilly and Company ساخته شده و ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۲:۳۰

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به یک داروی آنتی بادی مونوکلونال کرونا جدید مجوز داده که ظاهرا می‌تواند علیه گونه امیکرون موثر باشد. این دارو توسط شرکت Eli Lilly and Company ساخته شده و به‌صورت وریدی به افراد تزریق می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به‌تازگی می‌گوید 600 هزار بسته از داروی آنتی بادی مونوکلونال کرونا Eli Lilly and Company را خریده است. این دارو که «ببتلوویمب» (Bebtelovimab) نام دارد، از پادتن‌هایی استفاده می‌کند که در واقع پروتئین‌های ساخت آزمایشگاه هستند. این پروتئین‌ها کارکردهای سیستم ایمنی را شبیه‌سازی می‌کنند تا به نبرد با عوامل بیماری‌زایی مثل ویروس کرونا بروند.

وزارت بهداشت آمریکا قرار است نیمی از این داروها را در ماه فوریه و بقیه آن‌ها را در ماه مارس دریافت کند. این قرارداد همچنین شامل بندی برای خرید 500 هزار بسته داروی کرونا دیگر است. به گفته Eli Lilly، ارزش این قرارداد حداقل 720 میلیون دلار برآورد شده است.

داروی آنتی بادی مونوکلونال کرونا

داروی آنتی بادی مونوکلونال کرونا جدید برای بیماری خفیف تا ملایم

ببتلوویمب می‌تواند برای افراد 12 سال به بالایی که به کرونای خفیف تا ملایم مبتلا هستند و در معرض اشکال حاد بیماری قرار دارند یا نمی‌توانند از سایر روش‌های درمانی استفاده کنند، به کار گرفته شود. فعلا مجوزی برای استفاده از این دارو روی افراد بستری یا کسانی که نیازمند اکسیژن کمکی هستند، صادر نشده است.

تست‌های آزمایشگاهی نشان داده که این دارو روی سویه امیکرون از جمله BA.2 هم موثر است. در کارآزمایی‌ها، افرادی که در معرض بیماری‌های حاد نبودند، با استفاده از این درمان دوره بیماری کوتاه‌تری را سپری کردند. به‌علاوه، این افراد پنج روز پس از آغاز دوره درمان حجم بسیار کمتری ویروس در بدن خود داشتند.

از جمله عوارض جانبی احتمالی برای ببتلوویمب می‌توانیم به التهاب در محل تزریق، حالت تهوع و استفراغ اشاره کنیم. دکتر «پاتریزیا کاواتزونی»، رئیس مرکز تحقیقات و ارزیابی‌های دارویی FDA می‌گوید: «با صدور مجوز امروز یک داروی پادتن مونوکلونال دیگر در دسترس قرار می‌گیرد که دارای توانایی‌های مقابله با امیکرون است، آن هم در زمانی که به دنبال افزایش موجودی داروهای خود هستیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی