ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

زباله فضایی با سرعت ۹۳۰۰ کیلومتر بر ساعت در راه ماه؛ برخوردی با عمق ساختمانی هفت طبقه

ممکن است در هفته‌های گذشته شنیده باشید که یک زباله فضایی قرار است در جمعه ۱۳ اسفند به ماه برخورد کند که چاله‌ای به اندازه ساختمانی سه تا هفت طبقه روی ماه ایجاد می‌شود. منجمان ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۰:۴۵

ممکن است در هفته‌های گذشته شنیده باشید که یک زباله فضایی قرار است در جمعه ۱۳ اسفند به ماه برخورد کند که چاله‌ای به اندازه ساختمانی سه تا هفت طبقه روی ماه ایجاد می‌شود. منجمان متوجه شدند که این زباله متعلق به چین است که اکنون سال‌هاست در فضا معلق است، اما مسئولان چینی درباره هویت آن مشکوک هستند.

البته که هویت و مشخصات آن مهم نیست و بالاخره قرار است چنین زباله‌ای به ماه برخورد کند و چاله‌ای به بزرگی چندین تریلی به وجود آورد و کیلومترها غبار از روی ماه به فضا بفرستد. این زباله سه تنی با سرعت ۹۳۰۰ کیلومتر بر ساعت در مسیر برخورد در سمت دور ماه است و به همین دلیل منجمان نمی‌توانند آن را رصد کنند و تصاویر ماهواره‌ای هفته‌ها و شاید ماه‌ها طول بکشد تا به ما برسد.

دردسرهای تازه زباله‌های فضایی

زباله‌های نزدیک به زمین را می‌توان به راحتی ردیابی کرد، اما بعید است زباله‌هایی که مسیر دورتری را طی می‌کنند به چیزی برخورد کنند. به همین دلیل فراموش می‌شوند یا چند منجم علاقه‌مند به ردیابی اجرام فضایی آن‌ها را دوباره پیدا می‌کنند.

سمت دور ماه

در ابتدا اسپیس ایکس مسئولیت این زباله را برعهده گرفت، اما یک ماه بعد حرف خود را اصلاح کرد و گفت که این زباله مرحله دوم فالکون ایکس ماموریت ۲۰۱۵ برای ماهواره اقلیمی ناسا نیست. «بیل گری» که این ماهواره را پیدا کرده بود هویت آن را برای ماموریت ۲۰۱۴ چین به ماه دانست، اما چین آن را متعلق به خود نمی‌داند.

از آنجایی که ماه اتمسفر بسیار رقیقی دارد و می‌توان گفت در واقع اتمسفری ندارد، اجرام فضایی زیادی به سطح ماه برخورد می‌کنند و از خود نمی‌تواند محافظت کند. حالا اگر زباله‌ای به این بزرگی به ماه برخورد کند، تکه‌های این زباله روی ماه خواهد ماند. از طرفی تاکنون ماموریت‌های زیادی روی ماه سقوط کردند و آلودگی انسان حتی مرزهای فضا را هم در بر گرفته است.

اکنون مدت‌هاست که کشورهای زیادی ابزار خود را به فضا می‌فرستند و وقت آن رسیده است که آن‌ها را تحت نظر داشته باشند. 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • s.s.b
    s.s.b | ۱۲ اسفند ۱۴۰۰

    مهم نیست شیء به ماه برخورد بکنه مهم اینه اون شیء در مدار ماه گیر نیفته اگه کلنی انسانها در ماه بود خطرناک بود خود ماه هزاران شهاب سنگ طی میلیونها سال بهش خورده این سه تنم روش

مطالب پیشنهادی