ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند
نقد و بررسی‌

معرفی تلویزیون ۵۰ اینچی QLED زلموند مدل ZL-50SF639

تلویزیون‌ها محصولاتی هستند که خرید آن‌ها به دلیل شرایط کنونی بازار کمی گیج‌کننده است. یکی از تلویزیون‌های جدید بازار ایران، زلموند ZL-50SF639 نام دارد که یک برند داخلی محسوب می‌شود و ظاهراً تولید آن در ...

نیما جلالی
نوشته شده توسط نیما جلالی | ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۱:۳۰

تلویزیون‌ها محصولاتی هستند که خرید آن‌ها به دلیل شرایط کنونی بازار کمی گیج‌کننده است. یکی از تلویزیون‌های جدید بازار ایران، زلموند ZL-50SF639 نام دارد که یک برند داخلی محسوب می‌شود و ظاهراً تولید آن در ایران انجام شده است. در ادامه قصد داریم تا نگاهی به این تلویزیون اندرویدی ۵۰ اینچی 4K با پنل QLED داشته باشیم تا ببینیم که چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

در سال‌های اخیر، بازار پر تلاطم ایران اتفاقات زیادی را تجربه کرده است. چند وقت پیش برندهای مطرح جهان به صورت رسمی از ایران خارج شدند تا شرایط بازار آشفته‌تر شود و مصرف‌کنندگان را سردرگم کند. در این بین اما برندهای داخلی با قدرت بیشتری وارد رقابت شدند.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

زلموند یک برند ایرانی است که فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۹ آغاز کرده است. زلموند در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کند که اصلی‌ترین آن‌ها، تلویزیون هوشمند است. محصولات زلموند با گارانتی آژند سرویس به فروش می‌رسند. این گارانتی در ایران سابقه‌ی خوبی دارد و پیش از این محصولات پاناسونیک را روانه‌ی بازار کرده بود. بنابراین احتمالاً مشتریان این محصولات، مشکلی در دریافت خدمات پس از فروش نخواهند داشت. 

تلویزیون‌های هوشمند زلموند در مدل‌های مختلفی با اندازه‌های ۳۲، ۴۳، ۵۰ و ۵۵ اینچی عرضه می‌شوند. ما مدل ZL-50SF639 را در اختیار داریم. این تلویزیون هوشمند به سیستم عامل Android TV 9 و نمایشگر ۵۰ اینچی QLED با وضوح 4K مجهز شده است. در ادامه ویژگی‌های اصلی این تلویزیون را مرور می‌کنیم. 

مشخصات فنی تلویزیون ۵۰ اینچی زلموند مدل ZL-50SF639

  • نمایشگر ۵۰ اینچی 4K UHD با وضوح ۲۱۶۰ در ۳۸۴۰ پیکسل
  • مجهز به قابلیت Vertical Alignment برای افزایش کنتراست و گستره رنگی
  • پشتیبانی از +HDR10
  • بلندگوی استریو با پشتیبانی از دالبی دیجیتال پلاس
  • سیستم‌عامل Android TV 9 
  • پردازنده‌ی چهار هسته‌ای با فرکانس کاری ۱.۱ گیگاهرتز
  • ۲ گیگابایت حافظه‌ی رم
  • ۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی
  • قیمت حدود ١۴.۵ میلیون تومان

طراحی و کیفیت ساخت

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

زلموند روی ارائه‌ی محصولی با طراحی زیبا و چشم‌نواز تاکید دارد. اولین باری که این تلویزیون را می‌بینید، متوجه طراحی ساده و استاندارد آن می‌شوید. نمایشگر ۵۰ اینچی این تلویزیون با حاشیه‌های نسبتاً باریکی احاطه شده است. ضخامت حاشیه‌های کناری حدودا ۱.۵ سانتی‌متر بوده و ضخامت حاشیه‌ی زیر نمایشگر به حدود ۲ سانتی‌متر می‌رسد. لوگوی ساده و شیک زلموند نیز زیر نمایشگر جا خوش کرده است.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند
نقد و بررسی تلویزیون زلموند

پشت دستگاه و در سمت راست، یک پنل کنترل قرار گرفته که از طریق آن می‌توان تلویزیون را خاموش/روشن کرد یا به تنظیمات دیگر دسترسی داشت. ابعاد تلویزیون زلموند ZL-50SF639 برابر با ۷ در ۶۵ در ۱۱۲ سانتی‌متر است. در کل زلموند در طراحی این محصول عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده و ظاهر این تلویزیون ۵٠ اینچی می‌تواند برای بسیاری از کاربران رضایت‌بخش باشد.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

پس از بخش طراحی به سراغ کیفیت ساخت این تلویزیون می‌رویم. پایه‌های این محصول فلزی و زاویه‌دار هستند و کمی از کنار صفحه بیرون زده‌اند. هر کدام از این پایه‌ها به وسیله‌ی دو عدد پیچ به زیر تلویزیون متصل می‌شوند. فریم اطراف نمایشگر نیز فلزی است ولی لبه‌های تیز آن می‌تواند کمی خطرناک باشد، به‌خصوص اگر کودک پرتحرکی در منزل دارید. پنل پشت دستگاه از پلاستیک ساخته شده است. این پنل پلاستیکی میزبان محل اتصال پایه استاندارد VESA با ابعاد ۴٠ در ٢٠ سانتی‌متری برای نصب روی دیوار است.

درگاه‌ها و ارتباطات

نقد و بررسی تلویزیون زلموند
نقد و بررسی تلویزیون زلموند

تلویزیون ۵٠ اینچی زلموند ZL-50SF639 از لحاظ تنوع بخش درگاه‌ها در وضعیت خوبی قرار دارد. مجموعه‌ی درگاه‌های موجود در این تلویزیون به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته‌ی اول این درگاه‌ها در پایین و زیر تلویزیون قرار دارند که دسترسی به آن‌ها سخت است. این مجموعه شامل درگاه‌های صدای اپتیکال، جک هدفون، ورودی‌های مختلف تصویر آنالوگ و ورودی آنتن می‌شود. دومین مجموعه‌ی درگاه‌های این تلویزیون نیز در پشت و سمت چپ این تلویزیون تعبیه شده‌اند. این درگاه‌ها شامل سه درگاه HDMI، دو درگاه USB 2.0 و یک درگاه اترنت RJ45 است. این دستگاه از ارتباط وای‌فای و بلوتوث نیز بهره می‌برد اما سازنده اطلاعات خاصی را در مورد این قابلیت‌ها منتشر نکرده است. 

این تلویزیون با ٢ ریموت کنترل در جعبه به دست شما می‌رسد. ریموت کنترل اول عادی است و دکمه‌های استاندارد را دارد. نکته جالب در مورد این ریموت، دکمه مخصوص فیلیمو است که با فشردن آن مستقیماً وارد اپ فیلیمو می‌شوید.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند
نقد و بررسی تلویزیون زلموند

ریموت کنترل دوم اما یک گجت عجیب است که طراحی و مکانیزم متفاوتی دارد. این ریموت کنترل از بلوتوث ۴.٠ پشتیبانی می‌کند و از طریق درگاه MicroUSB 2.0 شارژ می‌شود. ریموت بیضوی شکل این تلویزیون در یک طرف از چند دکمه برای کنترل قابلیت‌های اصلی تلویزیون بهره می‌برد، اما در طرف دیگر آن شاهد به کارگیری کیبورد فیزیکی QWERTY با پشتیبانی از زبان فارسی هستیم.

کیبورد دوم تلویزیون زلموند، استفاده از رابط کاربری دستگاه را به‌مراتب ساده‌تر می‌کند. این کیبورد در حالت پیش‌فرض نقش ماوس را ایفا می‌کند و می‌توانید با تکان دادن ریموت، نشانگر ماوس را با دقت بسیار خوب جابجا کنید. به‌محض این‌که ریموت را به‌سمت پشت برگردانید، حالت کیبورد فعال می‌شود و می‌توانید برای وارد کردن متن از آن استفاده کنید.

رابط‌کاربری

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

تلویزیون زلموند ZL-50SF639 به طور پیش‌فرض با سیستم‌عامل Android TV 9 اجرا می‌شود ولی مشخص نیست که نسخه‌های جدید این سیستم‌عامل را دریافت می‌کند یا خیر. هنگامی که برای اولین بار تلویزیون را روشن می‌کنید، چند برنامه از جمله آپارات، تلوبیون، نماوا، شاد، فیلیمو، دیجی‌کالا و بازار را می‌بینید که با انتخاب هرکدام، به صفحه نصب آنها وارد خواهید شد. تعدادی اپ پیش‌فرض اندروید تی‌وی مانند مرورگر کروم، یوتوب و پخش کننده محتوا نیز در بخش برنامه‌ها دیده می‌شوند.

طراحی رابط‌کاربری تلویزیون ۵۰ اینچی زلموند کاملاً ساده ولی کاربردی است ساده است و به‌راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید. پشتیبانی از زبان فارسی یکی دیگر از مزایای رابط‌کاربری این تلویزیون است. در تست‌های ما قابلیت جستجوی صوتی این تلویزیون نیز کار نمی‌کند. اگرچه این تلویزیون از اندروید تی‌وی ۹ بهره می‌برد اما می‌توانید اپ‌های تغییر آی‌پی را روی آن نصب کنید. با این کار، به محتوای پلتفرم‌هایی نظیر یوتوب یا نتفلیکس نیز دسترسی خواهید داشت.

استفاده از رابط کاربری تلویزیون ۵۰ اینچی زلموند به صبر و حوصله نسبتاً زیادی نیاز دارد و برای اجرای هر برنامه یا بازگشت به صفحه هوم باید کمی منتظر بمانید. اگرچه در مشخصات این تلویزیون به پردازنده ۸ هسته‌ای اشاره شده اما اپلیکیشن‌های تست سخت‌افزاری از پردازنده ۴ هسته‌ای با حداکثر فرکانس ۱.۱ گیگاهرتز خبر می‌دهند که توان زیادی برای اجرای هم‌زمان برنامه‌ها یا بازی‌ها ندارد. از ۲ گیگابایت حافظه رم دستگاه نیز کمتر از ۱ گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

کیفیت صدا و تصویر

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

مطمئناً شما هنگام خرید یک تلویزیون هوشمند، کیفیت تصویر و صدا را در اولویت قرار می‌دهید. تلویزیون ۵٠ اینچی زلموند ZL-50SF639 از پنل QLED با وضوح 4K UHD بهره‌مند است. البته به‌نظر می‌رسد که رابط کاربری برای رزولوشن 4K طراحی نشده است اما این موضوع در اکثر محصولات بازار، به‌خصوص محصولات داخلی دیده می‌شود.

پنل به کار رفته در این تلویزیون کیفیت قابل قبولی در نمایش ویدئوها و تصاویر دارد، اما نباید انتظار تصاویری در حد تلویزیون‌های QLED سامسونگ داشته باشید. نمایشگر تلویزیون زلموند از فناوری +HDR10 پشتیبانی می‌کند. طبق تست‌های ما قابلیت اچ‌دی‌آر برای ویدیوهای آفلاین و استریم آنلاین به‌درستی فعال می‌شود. هنگام پخش ویدیو از یوتوب می‌توانید حداکثر کیفیت 4K/HDR را تجربه کنید و محدودیتی نخواهید داشت.

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

تجربه تماشای ویدیو روی تلویزیون زلموند در همان حدیست که از یک تلویزیون داخلی با قیمت مناسب انتظار دارید. هنگام تماشای ویدیو بهتر است حالت تصویر داینامیک را انتخاب کنید تا روشنایی بیشتر و فضای رنگی وسیع‌تری را تجربه کنید. البته روشنایی تلویزیون کمتر از انتظار است و در فضای داخلی روشن، ممکن است بخش‌های تاریک محتوا را به‌درستی نبینید.

یکی از ویژگی‌های اصلی پنل‌های QLED یکنواختی نور پس‌زمینه است اما تلویزیون زلموند در این زمینه کمی ضعف دارد و هاله‌های خاکستری زیادی را در بخش‌های مختلف پنل می‌بینیم. این موضوع روی زاویه دید صفحه هم تأثیر منفی می‌گذارد.

تلویزیون زلموند از اسپیکر استریو با پشتیبانی از دالبی دیجیتال پلاس به دست مشتریان می‌رسد. زلموند در مورد توان این اسپیکرها صحبت نکرده اما طبق تجربه‌ای که داشتیم، بلندی صدا برای اکثر محیط‌های آپارتمانی کافی به‌نظر می‌رسد. طبیعتاً برای تجربه صوتی مناسب باید از سینمای خانگی استفاده کنید.

جمع‌بندی

نقد و بررسی تلویزیون زلموند

زلموند برند جدیدی در بازار نسبتاً متنوع تلویزیون‌های ساخت ایران محسوب می‌شود اما طی همین مدت کوتاه، محصولات زیادی را روانه بازار کرده است. تلویزیون هوشمند ۵۰ اینچی ZL-50SF639 یکی از بهترین محصولات این برند است و ویژگی‌های مطلوبی دارد. این تلویزیون در بازه قیمتی حدود ۱۴.۵ میلیون تومانی، کیفیت تصویر قابل قبولی را ارائه می‌دهد و بین تلویزیون‌هایی با پنل QLED قیمت خوبی دارد. با این حال در این رده قیمتی شاهد حضور تلویزیون‌های LED پیشرفته‌تری از برندهای داخلی مثل جی‌پلاس، اسنوا و ایکس‌ویژن نیز هستیم که رقابت را برای زلموند سخت‌تر می‌کنند. تلویزیون‌های زلموند با ١٨ ماه گارانتی آژند سرویس در بازار عرضه می‌شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • امیر مشرقی
    امیر مشرقی | ۱۶ فروردین ۱۴۰۱

    اسپیکر قوی

  • Jaber James
    Jaber James | ۱۶ اسفند ۱۴۰۰

    احتمال خیلی زیاد از multitasking پشتیبانی نمیکنه

مطالب پیشنهادی