ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

کشف مولکولی که می‌تواند سرطان پانکراس را درمان کند

گروه تحقیقاتی مرکز جامع سرطان رزول پارک (Roswell Park Comprehensive Cancer Center) مولکولی کشف کردند که می‌تواند مانع رشد و گسترش سلول‌های سرطانی پانکراس از مسیر متابولیزم آهن شود. این مطالعه می‌تواند مسیر تازه‌ای در ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

گروه تحقیقاتی مرکز جامع سرطان رزول پارک (Roswell Park Comprehensive Cancer Center) مولکولی کشف کردند که می‌تواند مانع رشد و گسترش سلول‌های سرطانی پانکراس از مسیر متابولیزم آهن شود. این مطالعه می‌تواند مسیر تازه‌ای در توسعه داروی جدیدی برای درمان سرطان پانکراس ایجاد کند.

سلول‌های سرطانی پانکراس که به نام آدنوکارسیوم مجرای پانکراس یا به اختصار PDAC نیز شناخته می‌شوند، منجر به مرگی با آهن می‌شوند که به فروپتوز معروف است. بنابراین این گروه تحقیقاتی در این مدت به سراغ شناسایی مولکول‌هایی رفتند که باعث ایجاد فروپتوز می‌شوند.

آن‌ها مولکول MMRi62 را شناسایی کردند که متابولیزم آهن را نشانه می‌گیرد تا سلول‌های سرطانی و پروتئین‌های مضری که باعث رشد آن‌ها می‌شود، از بین ببرد. در آینده، توسعه و اصلاح این ترکیب می‌تواند به تولید داروی جدیدی برای درمان سرطان پانکراس منجر شود.

روش کار مولکول MMRi62

این مولکول می‌تواند پروتئین ذخیره‌کننده آهن به نام FTH1 را از بین ببرد. به علاوه، مولکول MMRi62 پروتئینی که باعث جهش سلول‌های سرطانی پانکراس می‌شود را نشانه‌گیری می‌کند و در نهایت می‌تواند از متاستاز سلول‌های سرطانی و فروپتوز جلوگیری کند.

سلول‌های سرطانی پانکراس یا PDAC جهش‌هایی در ژن KRAS و TP53 ایجاد می‌کنند و باعث رشد تومور و متاستاز سلول‌های سرطانی می‌شود. به همین دلیل این سلول‌ها به شیمی درمانی مقاومند و سرطانی کشنده در بدن بیمار ایجاد می‌کنند. در حال حاضر، هیچ درمانی برای این جهش‌ها وجود ندارد و بیمار فقط ۱۲ درصد شانس زنده ماندن تا پنج ماه بعد را دارد.

اما در این مطالعه مشخص شد که به‌زودی می‌توان درمانی برای این بیماری کشنده پیدا کرد. در این مدل پیش‌بالینی مشخص شد که مولکول MMRi62 می‌تواند از فروپتوز سلول‌های سرطانی جلوگیری کند که جهش‌های KRAS یا TP53 را به وجود می‌آورند. با اینکه در حال حاضر هیچ درمانی برای جلوگیری از فروپتوز وجود ندارد، محققان امیدوارند تا بتوانند با این مولکول جدید درمان تازه‌ای برای این سرطان پیدا کنند و امیدی برای بیماران مبتلا به این سرطان ایجاد کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی