ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تصویر هفته هابل: فوران درخشان یک ستاره نوزاد

تلسکوپ فضایی هابل در این هفته تصویری از فوران پر انرژی یک ستاره نوزاد را ثبت کرده که در بالا تا پایین عکس کشیده شده است. این ستاره در مراحل اولیه شکل‌گیری خود قرار دارد ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۰

تلسکوپ فضایی هابل در این هفته تصویری از فوران پر انرژی یک ستاره نوزاد را ثبت کرده که در بالا تا پایین عکس کشیده شده است. این ستاره در مراحل اولیه شکل‌گیری خود قرار دارد و گازهای اطراف را با سرعت فراصوت به بیرون پرتاب می‌کند.

گاز غبار اطراف این ستاره جوان در معرض انرژی ساطع شده از ستاره قرار می‌گیرد و با گرمای این انرژی می‌درخشد. در نهایت، این منظره رنگارنگ پیچیده را می‌سازد و ساختار درخشان پایین تصویر را به وجود می‌آورد که منجمان به نام اجرام «هربیگ-هیرو» (Herbig-Haro objects) می‌شناسند.

تصویر هفته هابل

اجرام هربیگ-هیرو در مدت چند سال دچار تغییر و تکامل زیادی می‌شوند. تلسکوپ فضایی هابل این جرم را که HH34 نام دارد، در بین سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۵ رصد کرده و از آن تصویری با جزئیات بالا در سال ۱۳۹۳ ثبت کرده است.

جرم HH34

این جرم در سحابی جبار و فاصله ۱۲۵۰ سال نوری از ما قرار دارد که با چشم غیرمسلح در آسمان‌های تاریک دیده می‌شود. سحابی جبار یکی از نزدیکترین مناطق تولد ستاره‌ها به زمین است و حالا مدت‌هاست که منجمان برای درک بهتر فرایند تشکیل ستاره‌ها، به این سحابی مراجعه می‌کنند و بارها آن‌ها مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.

داده‌های این تصویر از سری رصدهای تلسکوپ فضایی هابل برای بررسی چهار فوران پرنور در نزدیکی زمین است که با دوربین سوم نمای باز این رصدخانه ثبت شده است. این رصدها برای کمک به ماموریت‌های علمی آینده تلسکوپ فضایی جیمز وب انجام شده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است تا رصدهای خود را در طول موج فروسرخ انجام دهد و با این قابلیت خود می‌تواند ستاره‌ها را از پس لایه‌های گرد و غبارشان ببیند و چنین ستاره‌های جوانی را مطالعه کند. هابل می‌تواند ثبت تصاویری با جزئیات بالا از HH34 و سایر فوران‌های ستاره‌ای اطلاعات بیشتری در اختیار منجمان قرار دهد تا ماموریت‌های آینده تلسکوپ فضایی جیمز وب را با دید بهتری انجام دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی