ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلتر هوا
علمی

مطالعه جدید: فیلتر هوا می‌تواند ویروس کرونا را در 30 ثانیه از بین ببرد

بررسی‌ها نشان می‌دهد پوشش‌های «کلر هگزیدین دی گلوکونات» یا (CHDG) که روی فیلتر هوا از جمله فیلترهای HEPA نصب می‌شوند، عملکرد بسیار مناسبی در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در هوا دارند و حتی می‌تواند ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۰

بررسی‌ها نشان می‌دهد پوشش‌های «کلر هگزیدین دی گلوکونات» یا (CHDG) که روی فیلتر هوا از جمله فیلترهای HEPA نصب می‌شوند، عملکرد بسیار مناسبی در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در هوا دارند و حتی می‌تواند این ویروس را در کمتر از ۳۰ ثانیه از بین ببرد.

این راهکار برای محیط‌های با جمعیت زیاد همچون مکان‌های عمومی می‌تواند بسیار موثر باشد.

ماسک‌هایی که امروزه از آن‌ها استفاده می‌کنیم، برای محدود کردن گسترش ذرات ویروسی در هوا از طریق تنفس ما – همانند ذرات ویروس کرونا – در نظر گرفته‌ شده‌اند. اما این ماسک‌ها، محدودیت‌هایی نیز دارند. علاوه بر اطمینان از اندازه مناسب آن روی صورت، این ماسک‌ها باید قطرات خارج شده در هنگام تنفس، صحبت کردن و یا عطسه و سرفه را نیز فیلتر کنند. با افزایش تعداد افراد در یک محیط بسته مانند شرکت، بانک، بیمارستان و ... اهمیت سیستم‌های تهویه داخلی و فیلتر هوا برای جلوگیری از انتشار ویروس چندین برابر می‌شود.

مطالعه جدید که در مجله «Scientific Reports» به چاپ رسیده است، اثر استفاده از فیلتر هوا مجهز شده به پوشش ضدویروسی یا ضدمیکروبی را در کشتن ویروس‌ها، باکتری‌ها و سایر پاتوژن‌هایی که ممکن است در هوا وجود داشته باشند را بررسی می‌کند. این فیلترها علاوه بر شرایط آزمایشگاهی، در قطارهای بریتانیا نیز مورد آزمایش قرار گرفتند – جایی که دانشمندان عقیده دارند استفاده از فیلتر هوا در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

فیلتر هوا و مکان‌های عمومی

در این مطالعه خطر ابتلا به بیماری‌های ویروسی – مانند کرونا – در مکان‌های عمومی که از تهویه مناسب برخوردار هستند را، بررسی می‌کند. محققان دریافته‌اند عفونت تنفسی پس از ابتلا به کرونا در میان افرادی که به صورت روزمره از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کردند، نسبت به سایرین بیشتر بوده است. همین نکته اهمیت استفاده از فیلتر هوا را دوچندان می‌کند.

فیلتر هوا

تا پیش از این، گمان می‌شد فیلترهای «HEPA» یکی از گزینه‌های مناسب هستند اما در این مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند پوشش‌های «کلر هگزیدین دی گلوکونات» یا (CHDG) که بر روی فیلتر هوا نصب می‌شوند، عملکرد بسیار مناسبی در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در هوا دارند.

محققان دریافتند پاتوژن‌های موجود در هوا - ویروس‌ها، باکتری‌ها و میکروب‌ها - هنگام عبور از این فیلتر به سرعت نابود می‌شود – در برخی موارد مشاهده شد که ویروس‌ها تنها سی ثانیه پس از برخورد با پوشش از بین می‌روند. نکته قابل توجه این است که چنین پوششی می‌تواند از گسترش ویروس کرونا در محیط نیز جلوگیری کند. استفاده از چنین فیلترهایی نه تنها به بهبود کیفیت هوای داخل یک محیط بسته کمک می‌کند، بلکه به حفظ سلامتی افراد نیز منجر می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی