ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
فناوری ایران

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی: انتقادات به نحوه برگزاری انتخابات به وزارت صمت ربط دارد، نه ما

حدود یک هفته دیگر انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی برگزار خواهد شد. انتخاباتی که پیش از برگزاری با حرف و حدیث‌های بسیاری همراه شده و برخی از فعالین این حوزه نسبت به عدم اطلاع‌رسانی کافی ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۴

حدود یک هفته دیگر انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی برگزار خواهد شد. انتخاباتی که پیش از برگزاری با حرف و حدیث‌های بسیاری همراه شده و برخی از فعالین این حوزه نسبت به عدم اطلاع‌رسانی کافی درباره آن انتقاد دارند. اما عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب‌و‌کارهای مجازی برگزاری بی‌سر و صدای انتخابات را رد کرده و توپ هرگونه انتقاد را به زمین وزارت صمت می‌اندازد.

انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی که در ابتدای امر قرار بود شهریور ماه ۱۴۰۰ برگزار شود و سپس زمان برگزاری آن به آبان سال گذشته رسید، نهایتا به 23 فروردین 1401 موکول شده است. این موضوع در کمتر از یک ماه از برگزاری انتخابات و در 25 اسفند ماه اطلاع‌رسانی شد. موضوعی که با انتقاد بسیاری از فعالین این حوزه رو به رو شده و عده‌ای معتقدند اطلاع‌رسانی‌ها در این باره کافی نبوده است. چگونگی ثبت‌نام کاندیداهای هیئت مدیره و بازرسان نیز برای برخی در هاله‌ای از ابهام است. اما «رضا الفت‌نسب»، عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی اعتقاد دارد برگزاری انتخابات آن چنان هم بی سر و صدا نبوده است:

«ثبت‌نام برای دور جدید انتخابات اتحادیه، اردیبهشت 1400 انجام و پیش از آن از طرق مختلف همچون جراید، سایت و پیامک جهت دعوت از متقاضیان برای ثبت نام در انتخابات اطلاع‌رسانی شد.»

وی با تاکید بر اینکه هیئت اجرایی متشکل از وزارت صمت و اتاق اصناف متصدی ثبت‌نام، تایید صلاحیت‌ها و برگزاری انتخابات است، افزود: «قاعدتا پس از ثبت‌نام بایستی طی بازه زمانی حدودا یک ماهه، تایید صلاحیت‌ها اعلام و در مرداد سال گذشته انتخابات اتحادیه برگزار می‌شد. اما تایید صلاحیت‌ها به طول انجامید و انتخابات اتحادیه‌های صنفی بارها به علت اوج‌گیری بیماری کرونا به تعویق افتاد.»

به گفته الفت‌نسبت، اواخر اسفندماه امکان برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی به صورت رسمی به آن‌ها ابلاغ و مجددا فرآیند اطلاع‌رسانی این مرحله از طریق درج در روزنامه، درج در سایت و ارسال پیامک برای اعضای اتحادیه و دارندگان رای تکرار شده است.

الفت نسب

اما ائتلاف تازه تاسیس تاد و حضور الفت‌نسب در آن این شائبه را پیش آورده که برخی از رقبا پیش از این‌ها و با آمادگی کامل وارد میدان شده‌اند؛ ولی الفت‌نسب با رد این دست صحبت‌ها اظهار داشت خود اعضای اتحادیه نیز 24 اسفند از زمان قطعی برگزاری انتخابات با خبر شده‌اند و ائتلاف راه‌اندازی شده نوپا بوده و حتی دامنه آن، به تازگی و حدود 4 روز پیش ثبت شده است. 

او در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه با توجه به انتقادات از میزان اطلاع‌رسانی، امکان تعویق برگزاری انتخابات اتحادیه وجود دارد، این موضوع را رد و تاکید کرد انتقادات درباره عدم اطلاع‌رسانی کافی یا زمان برگزاری انتخابات به وزارت صمت وارد است. الفت‌نسب اعتقاد دارد اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی تمام اقدامات لازم جهت اطلاع‌رسانی در این زمینه را انجام داده است.

البته به اذعان عضو هیئت مدیره اتحادیه، اطلاع‌رسانی صورت گرفته در سطح گسترده‌ای نبوده و صرفا به جامعه آماری که دارای پروانه کسب هستند ختم شده و علاوه بر موارد ذکر شده، در پنل‌های آن‌ها نیز اطلاع‌رسانی لازم انجام شده است.

حضور چهره‌های ناشناخته در انتخابات اتحادیه؛ پای رد صلاحیت در میان است؟

اما یکی دیگر از انتقادات وارده به انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، حضور افرادی نه چندان نام آشنا در فهرست متقاضیان حضور در هیئت مدیره و بازرس این اتحادیه است. سرشناس‌ترین چهره‌های این فهرست 31 نفره، «رضا الفت‌نسب» عضو فعلی اتحادیه و شماری از مدیران مطرح فضای استارتاپی مانند «محمد خلج» مدیرعامل اسنپ، «اشکان آرمندهی» مدیرعامل دیوار و «میلاد منشی‌پور» مدیرعامل تپسی است.

لیست اسامی کاندیدای انتخابات اتحادیه
لیستی که در سایت اتحادیه به ترتیب حروف الفبا منتشر شده است.

علت عدم حضور چهره‌های شناخته شده در انتخابات اتحادیه را از الفت‌نسب جویا شدیم، او در این باره به دیجیاتو گفت: «در زمان انجام ثبت‌نام، به عنوان یک عضو اتحادیه بارها با کسب‌وکارهای مختلف جهت حضور در انتخابات تماس گرفتم اما بسیاری از افراد تمایلی به ثبت‌نام نداشتند.»

او با تاکید بر اینکه کار صنفی، مشکلات و چالش‌های خاص خود را دارد اعتقاد دارد بسیاری هیئت مدیره اولیه اتحادیه را در 4 سال گذشته رصد کرده و متوجه شدند این فعالیت صنفی کار ساده‌ای نیست از همین کاندید انتخابات نشدند.

الفت‌نسب در پایان با بیان اینکه اگر کسب‌وکارهای سرشناس بیشتری در ثبت‌نام انتخابات مشارکت می‌داشتند، اتفاقات بهتری رقم می‌خورد اظهار داشت در حال حاضر فهرستی از مدیران کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ وجود دارد که حضور آن‌ها در این اتحادیه می‌تواند به بهبود تصمیم‌گیری‌ها در این صنف کمک کند و صدای تمامی بخش‌ها به گوش برسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی