ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تاثیرات کووید 19 روی مغز
سلامت

تحقیقات جدید: کووید-19 می‌تواند باعث التهاب مغزی و خونریزی‌های کوچک شود

پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که عفونت کووید 19، صرف نظر از شدت آن می‌تواند منجر به التهاب عصبی و خونریزی‌های کوچک شود. این پژوهش در Nature Communications منتشر شده که تاکنون پیچیده‌ترین مطالعات مرتبط با تاثیرات ...

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که عفونت کووید 19، صرف نظر از شدت آن می‌تواند منجر به التهاب عصبی و خونریزی‌های کوچک شود.

این پژوهش در Nature Communications منتشر شده که تاکنون پیچیده‌ترین مطالعات مرتبط با تاثیرات کووید 19 روی مغز با استفاده از نمونه‌های آزمایشی نخستی‌سانان بوده است.

این پژوهش توسط تریسی فیشر از «مرکز پژوهشی ملی نخستی‌سانان تولین» رهبری شده و تیم وی در مراحل اولیه تحقیقات اثبات کردند عفونت‌های SARS-CoV-2 می‌تواند منجر به خونریزی مغزی شود. کشف زود هنگام این یافته‌های اولیه باعث شده بود محققانی که در این مطالعات شرکت نداشتند نسبت به نتایج آن تردید داشته باشند، چرا که ابتدای همه‌گیری هنوز علائم عصبی بیماران انسانی شناسایی نشده بود.

فیشر و تیمش همزمان با مطالعات مشابه سایر دانشمندان یکسال را صرف اثبات این یافته‌های اولیه کردند. آنها نمونه‌های آزمایشی حیوانی را مورد مطالعه قرار دادند و پروتکل‌های پژوهش را تصحیح کردند تا ارتباط مستقیم تغییرات مغزی مشاهده‌شده ابتدایی به عفونت ویروس کرونا را تایید کنند.

تاثیرات کووید 19 روی مغز
نمونه‌ای از خونریزی‌های کوچک ناشی از عفونت‌های  SARS-CoV-2 که طی تحقیقات در مغز یک میمون سبز آفریقایی مشاهده شده

سایر اطلاعات بدست آمدده از تاثیر کووید 19 روی مغز

محققان در کنار خونریزی‌های کوچک همچنین التهابات مغزی و آسیب عصبی شدید و گسترده‌ای را مشاهده کردند. به گفته فیشر این آسیب عصبی ارتباطی به شدت بیماری تنفسی ندارد و این بدین معناست بسیاری از حیوانات با اینکه تنها دارای علائم ملایم کووید 19 بودند اما همچنان دچار آسیب عصبی شده بودند.

این پژوهش بینش تازه‌ای در این خصوص ارائه می‌دهد که آیا تاثیر عصبی کووید 19 به تاثیرات گسترده‌تر التهاب سیستماتیک مربوط است یا اینکه خود ویروس مستقیما مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. محققان همچنین رد ویروس SARS-CoV-2 را در چندین بخش مغز مشاهده کردند و متوجه شدند که آسیب‌های مذکور شبیه آسیب‌های ناشی از کمبود اکسیژن در بدن هستند.

پژوهشگران در پایان چنین نتیجه‌گیری کردند که کاهش اکسیژن مغز ممکن است یکی از مشکلات مرتبط با عفونت باشد. آنها همچنین اعلام کردند که این پژوهش محدودیت‌هایی هم داشته است، به عنوان مثال حیوانات استفاده شده برای آزمایش سنین بالایی داشتند و هنوز مشخص نیست که آیا علائم و نتایج مشاهده شده به عامل سن ارتباط دارند یا خیر.

همچنین گفتنی است هنوز مشخص نیست که آیا این آسیب‌ها قابل ترمیم هستند یا خیر زیرا برای پاسخ به این سوال تحقیقات درازمدتی نیاز است که هنوز انجام نشده‌‌اند.  

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی