ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شنوایی
علمی

دانشمندان MIT مدعی توسعه درمانی آسان برای مشکل کم‌شنوایی شدند

گروهی از دانشمندان دانشگاه MIT که در شرکت بیوتک Frequency Therapeutics فعالیت می‌کنند، مدعی توسعه درمان جدیدی شده‌اند که می‌تواند مشکل کم‌شنوایی را بدون ابزارهای کمکی یا کاشت در حلزون گوش، حل کند. آن‌ها امیدوارند ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

گروهی از دانشمندان دانشگاه MIT که در شرکت بیوتک Frequency Therapeutics فعالیت می‌کنند، مدعی توسعه درمان جدیدی شده‌اند که می‌تواند مشکل کم‌شنوایی را بدون ابزارهای کمکی یا کاشت در حلزون گوش، حل کند. آن‌ها امیدوارند که این روش به درمانی آسان شبیه عمل لیزیک چشم تبدیل شود.

دانشمندان با برنامه‌ریزی نوع خاصی از سلول‌های انسان موسوم به «نیایاخته» به روشی دست پیدا کرده‌اند که می‌تواند موجب رشد مجدد سلول‌های مویی در داخل حلزون گوش شود. این سلول‌ها که به ما اجازه شنیدن می‌دهند، در طول زمان یا در اثر مواجهه با حجم زیادی از صدا از بین می‌روند و معمولا دوباره رشد پیدا نمی‌کنند. ولی اگر بتوانیم آن‌ها را دوباره به وجود بیاوریم، می‌توانیم حداقل تا حدی قدرت شنوایی را تقویت کنیم.

چپ: نمونه گروه کنترل، راست: نمونه گروه تحت درمان

محققان MIT در فاز آزمایشی توانستند قدرت شنیدن گفتار را در افراد کم‌شنوا ارتقا دهند. «کریس لوس»، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار Frequency Therapeutics می‌گوید: «شنیدن گفتار مهم‌ترین هدف در بهبود شنوایی و مهم‌ترین نیازی است که از سوی بیماران مطرح می‌شود.» این شرکت می‌گوید برخی از بهبودهایی که آن‌ها در بیماران ایجاد کردند، تقریبا دو سال در بیماران پابرجا مانده است.

رشد مجدد سلول‌های مویی کم‌شنوایی را درمان می‌کند

در این روش مولکول‌هایی به گوش داخلی تزریق می‌شوند که نیایاخته‌های موجود را به سلول‌های لازم برای رشد سلول‌های مویی داخل حلزون گوش تبدیل می‌کنند. این سازوکار از شیوه‌های متداول ژن‌درمانی ساده‌تر است چون به بازتعریف سلول‌های بیمار در آزمایشگاه نیازی ندارد.

چپ: نمونه گروه کنترل، راست: نمونه گروه تحت درمان

«جف کارپ»، دیگر بنیان‌گذار Frequency Therapeutics می‌گوید: «شگفت‌زده نمی‌شوم اگر 10 یا 15 سال دیگر، به خاطر منابعی به این حوزه تزریق خواهد شد و علوم فوق‌العاده‌ای که در آن به کار می‌رود، به نقطه‌ای برسیم که [بازیابی شنوایی] مانند عمل لیزیک شود که در آن با ظرف یک تا دو ساعت زمان جراحی می‌شوید و بینایی کامل خود را دوباره به دست می‌آورید.»

او معتقد است که درمان فقدان شنوایی هم در آینده به یک شیوه درمانی آسان شبیه جراحی لیزیک چشم تبدیل خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی