ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

سامانه «شیما» به منظور ثبت و حمایت پوشاک مورد تایید دولت تاسیس خواهد شد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه از سامانه «شیما» همزمان با یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در تیر ماه رونمایی خواهد شد، از مورد تایید بودن این لباس‌ها توسط پلیس ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۵

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه از سامانه «شیما» همزمان با یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در تیر ماه رونمایی خواهد شد، از مورد تایید بودن این لباس‌ها توسط پلیس اماکن و اتحادیه‌ها خبر داد و تاکید کرد از این پوشاک حمایت مالی میشود. به نظر می‌رسد با توجه به سابقه احداث این سامانه به سالها پیش، قرار است از ویژگی های جدید و خدمات جدید سامانه رونمایی شود.

سید مجید امامی در جلسه کارگروه استانی ساماندهی مد و لباس استان کرمانشاه، با اعلام خبر رونمایی از سامانه شیما در تاریخ 18 تیرماه، گفت: «فعال سازی و تقویت سامانه «شیما» (شناسه یکپارچه مد و لباس ایران) در دستور کار قرار گرفته تا نظام طراحی پوشاک کشور ساماندهی شود.»

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکه این سامانه به نماد کیفیت لباس در ایران تبدیل خواهد شد، گفت: «لباس های مورد تایید در این سامانه محل انتقاد پلیس اماکن و اتحادیه ها نخواهد بود.»

سامانه شیما، یکی از چندین سامانه‌ای است که در راستای الکترونیکی شدن دولت شاهد راه‌اندازی آن هستیم. تعدد سامانه‌های متفاوت در کشور از سامانه نان تا سامانه پوشاک این نگرانی را تقویت خواهد کرد که اصل توسعه تکنولوژی در بین رشد قارچ‌گونه این سامانه‌ها مورد بی‌توجهی قرار بگیرد.

سامانه زایی دولت را الکترونیک می‌کند؟

آنچه تا امروز در پی راه‌اندازی سامانه‌های مختلف توسط دولت شاهد آن بودیم، هزینه گزافی است که در راستاری راه‌اندازی این سامانه‌ها پرداخت می‌شود و دومینوی سامانه‌های ناکارامد همچنان ادامه پیدا می‌کند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از توضیحات خود درباره ضرورت راه‌اندازی این سامانه اعلام کرد: «به هرحال تاکید و تلاش ما در حال حاضر بر طراحی، تولید و توزیع لباس های زیبا، عفیفانه و ارزان قیمت است تا بتوانیم به تدریج جامعه را به سمت فرهنگ ایرانی و اسلامی سوق دهیم.»

این تصمیم البته در حالی مطرح شده است که بر اساس پژوهش‌های اقتصاد اجتماعی اخیر، خرید پوشاک دست دوم توسط مردم افزایش قابل توجهی داشته و مشکلات اقصادی این روند را به شکل قابل توجهی سریع‌تر کرده است.

البته که به نظر نمی‌رسد صرفا با راه‌اندازی چنین سامانه‌هایی نه شاهد مسیریابی فرهنگ و کیفیت پوشاک در کشور باشیم و نه از سویی دیگر دولت در مسیر الکترونیکی شدن گام بردارد. حالا باید همانطور که در انتظار نتیجه سامانه پاسخگویی به شکایات درباره افزایش تعرفه پست، هستیم منتظر نتیجه نهایی راه‌اندازی سامانه پوشاک، نان، مسکن و چندین سامانه دیگر هم باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی