ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

برنامه فضایی چین
علمی

چین ظرف 48 ساعت با 2 راکت 4 ماهواره به فضا پرتاب کرد

چین با قدرت و جدیت در حال ادامه برنامه فضایی خود است و ظاهرا قصد دارد به هدف از پیش برنامه‌ریزی شده‌اش یعنی پرتاب 50 ماهواره طی سال جاری برسد و در همین راستا دو ...

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۵ تیر ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰

چین با قدرت و جدیت در حال ادامه برنامه فضایی خود است و ظاهرا قصد دارد به هدف از پیش برنامه‌ریزی شده‌اش یعنی پرتاب 50 ماهواره طی سال جاری برسد و در همین راستا دو راکت را در فاصله 48 ساعت روانه فضا کرد.

بنابر گزارش‌ها، Expace که فراهم‌کننده خدمات مرتبط به پرتاب‌های تجاری است در تاریخ 31 خرداد یک راکت «کوآیژو 1A» را از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان، واقع در صحرای گوبی، با استفاده از سامانه TEL پرتاب کرد.

این راکت سبک وزن، «ماهواره تیانژینگ 1» را نزدیک مدار قطبی قرار داد، با این وجود اوج و حضیض ماهواره به نسبت پایین است و به ترتیب در نقاط 291 و 278 کیلومتری قرار دارند. همچنین اطلاعات کمی از این ماهواره در دست است و تنها می‌دانیم تیانژینگ 1 توسط انستیتوی مکانیک و تحت نظر آکادمی علوم چین ساخته شده و رسانه‌های چینی برای توصیف کارکرد آن تنها از عبارت مبهم «تشخیص محیط فضا» استفاده کرده‌اند.

برنامه فضایی چین
کوآیژو 1A

سایر ماهواره‌های پرتاب شده چین

لازم به ذکر است که Expace زیرمجموعه «شرکت علوم و صنعت هوافضای چین» (CASIC) است، یک غول دفاعی دولتی که برنامه‌های فضایی تجاری مختص به خود را دارد. CASIC همچنین برای «شرکت علوم فضایی و فناوری چین» (CASC) نیز کمپانی خواهر محسوب می‌شود.

شرکت CASC در واقع پیمانکار و اپراتور اصلی این کشور در زمینه ساخت و توسعه سری راکت‌های Long March است که تحت نام «چانگ‌ژنگ» هم شناخته می‌شوند. شرکت مذکور 24 ساعت پس از پرتاب راکت کوآیژو 1A راکت لانگ مارچ 2D را از مرکز پرتاب ماهواره ژی‌چانگ واقع در جنوب غربی چین روانه فضا کرد.

راکت لانگ مارچ 2D حامل 3 ماهواره یائوگان 35 (گروه 02) بود که آنها را در میانگین ارتفاع 500 کیلومتری و زاویه 35 درجه مدار قرار داد. هرچند این نخستین محموله از ماهواره‌های یائوگان نیست که به فضا می‌رود و نوامبر 2021 نیز گروهی از آنها در مدار قرار گرفتند.

برنامه فضایی چین
لانگ مارچ 2D

رسانه خبری دولتی چین یعنی شینهوا نیز وظایف این سه ماهواره را انجام آزمایشات علمی، نقشه‌برداری از منابع، تخمین محصولات کشاورزی و پیشگیری از بلایای طبیعی عنوان کرده است.

با این وجود کسی خارج از چین گفته‌های مذکور را باور ندارد و همانطور که روسیه و آمریکا از ماهواره‌های دارای شناسه Kosmos یا USA برای اهداف نظامی استفاده می‌کنند، ماهواره‌های یائوگان برای چین نیز کارکرد مشابهی دارند.

در پایان باید گفت این دو پرتاب اخیر بیست و یکمین و بیست و دومین پرتاب‌های سال جاری این کشور بودند و در ادامه تنها شرکت CASC بیش از 50 ماموریت را برای سال 2022 برنامه‌ریزی کرده که شامل 6 ماموریت جهت تکمیل ایستگاه فضایی تیان‌گونگ نیز خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hero007
    Hero007 | ۷ تیر ۱۴۰۱

    چرا اسمش رو گذاشتین "جاه طلبی"؟!
    اینجا اخبار فناوری قراره آورده بشه یا تحلیل های غرض ورزانه و جهت دار سیاسی؟...

مطالب پیشنهادی