ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیت کوین
تکنولوژی

سقوط آزاد 2 تریلیون دلاری؛ باید منتظر زمستانی سرد و طولانی برای بازار کریپتو باشیم؟

بازار رمزارزها تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده، اما ریزش‌های اخیر از نظر میزان بزرگی بی‌سابقه بوده است. ارزش بازار کریپتو حدود 2 تریلیون دلار ریزش داشت و حالا سوال مهم این است ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۶ تیر ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

بازار رمزارزها تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده، اما ریزش‌های اخیر از نظر میزان بزرگی بی‌سابقه بوده است. ارزش بازار کریپتو حدود 2 تریلیون دلار ریزش داشت و حالا سوال مهم این است که زمستان کریپتو ممکن است چقدر طول بکشد؟ آیا این زمستان طولانی و سخت خواهد بود؟ و در واقع آیا بازار ارزهای دیجیتال با تهدیدی بزرگ روبرو است که می‌تواند نگران کننده باشد یا این وضعیت به زودی تغییر می‌کند؟

برخی تحلیلگران بازار نظرات خود را در مورد بازار فعلی اعلام کرده‌اند که می‌تواند تصویری از بازار ارائه دهد. اگرچه این تصویر کامل نیست، اما می‌تواند تا حدی کمک‌کننده باشد.

یکی از سوالاتی که این روزها بسیاری از فعالان بازار رمزارزها می‌پرسند این است که وضعیت ریزش‌ها تا کجا ادامه دارد؟ چه زمان وقت خرید است؟ آیا بازار کریپتو روزهای طلایی خود را سپری کرده و حالا دیگر ورود به آن خطرناک است؟ با وجودی که چنین پرسش‌هایی در نگاه اول ساده به نظر می‌رسند اما می‌تواند سرنوشت مالی برخی افراد را تغییر دهد و حتی عده‌ای را با شکست مالی روبرو کند.

خرید بیت کوین

وضعیت فعلی بازار کریپتو: زمستانی سرد و شاید طولانی

بازار رمزارزها روزهای پر تلاطمی را سپری می‌کند. این بازار در طول عمر نسبتا کوتاه خود تاکنون چندین بار با شرایط سخت و نزولی روبرو شده و زمستان کریپتو را تجربه کرده ولی هر بار در نهایت این زمستان به پایان رسیده است. اما برخی تحلیلگران بازارا نگران هستند که این بار وضعیت کمی متفاوت باشد و می‌گویند ممکن است بازار کریپتو با آزمونی سخت روبرو باشد و باید دید می‌تواند از این آزمون را با موفقیت عبور کند یا خیر.

برخی تحلیلگران بازار معتقدند جلسات فدرال رزرو آمریکا طی ماه‌های گذشته توانسته بر بازار تاثیرگذار باشد. قیمت بیت کوین تقریبا تا حدود 70 درصد بالاترین رکورد خود سقوط کرد. همین مساله باعث شد قیمت بقیه رمزارزهای بازار نیز به شدت کاهش پیدا کند. فروپاشی اکوسیستم ترا (Terra) عملا باعث شد 40 میلیارد دلار توکن در بازار بی‌ارزش شود.

حالا این سوال مطرح می‌شود: چرا قیمت بیت کوین و به تبع آن بقیه رمزارزهای بازار افزایش پیدا کرد و چه مولفه‌هایی باعث شد حباب بازار بترکد و بازار در چنین وضعیتی قرار گیرد. وقتی بازار کریپتو در شرایط ریزش قرار دارد و وضعیت ترس بر بازار حاکم است اصطلاحا گفته می‌شود زمستان کریپتویی از راه رسیده است. پس از پایان آخرین خواب زمستانی دو ساله کریپتو در سال 2020، در نهایت ارزش بازار به حدود 3 تریلیون دلار رسید ولی درنهایت این وضعیت پایدار نماند و ارزش بازار به کمتر از یک تریلیون دلار سقوط کرد.

« جیسون اوربان»، مدیر بازرگانی گلکسی دیجیتال هلدینگ در مصاحبه‌ای اعلام کرده:

«این بار بازار طعم متفاوتی دارد. شرکت هولدینگ گلکسی، کارگزاری دارایی دیجیتال 2 میلیارد دلاری که توسط میلیاردر مایک نووگراتز تاسیس شد، از رشد کریپتو بسیار سود برد اما همچنین یکی از برجسته‌ترین سرمایه گذاران Terra بود و در واقع قربانی موفقیت‌های خود شد.»

زمانی که بازار صعودی است، اهرم‌های مالی راهی برای کسب سود بیشتر سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند. اما زمانی که بازار در شرایط نزولی قرار می‌گیرد، چنین وضعیت‌هایی به سرعت از بین رفته و وضعیت تغییر می‌کند. معمولا در بازار معامله‌گران در جستجوی راه‌هایی برای کسب سریع درآمد هستند.

«جان گریفین»، استاد امور مالی دانشگاه تگزاس آستین می‌گوید افزایش قیمت کریپتو در سال گذشته احتمالا به دلیل برخی معامله‌های اهرمی در بازار بوده و این احتمال وجود دارد که زمستان امسال کریپتو به همین دلیل سخت‌تر از قبلی‌ها باشد. او می‌گوید:

«با افزایش نرخ‌ بهره و همچنین عدم اعتماد به معامله‌های اهرمی، قیمت‌ها سریع‌تر از افزایش آنها کاهش پیدا می‌کند.»

بیت کوین

نقش سازمان‌های تنظیم‌کننده مقررات بازار

سازمان‌های تنظیم‌کننده مقررات کریپتو و رگولاتورها در مدت زمان اخیر نگرش‌های متفاوتی نسبت به بازار کریپتو داشته‌اند. به دلیل برخی نشانه‌های بی‌ثباتی در این بازار، بسیاری از نهادها نگران وضعیت بازار رمزارزها و سرمایه‌گذاری در آن بوده و چنین صنعتی را تهدیدآمیز تلقی می‌کنند. وضع قوانین جدید برای چنین شرایطی یکی از ضرورت‌های مهمی است که رگولاتورها به آن توجه نشان می‌دهند. هرگونه شکست بیشتر در بازار کریپتو می‌تواند راه را برای تبیین قوانین سخت‌گیرانه‌تر هموار کند و در نهایت باعث می‌شود بازار روند نزولی را ادامه دهد.

گریفین می‌گوید:

«بازار خرسی است و کاتالیزوری که بتواند شرایط را در چنین وضعیتی تغییر دهد، دیده نمی‌شود. زمانی که بازار روند نزولی را آغاز کردف بسیاری از سرمایه‌گذاران باهوش ابتدا از بازار خارج شدند. تاریخ تکرار می‌شود.»

اکنون ارزش بازار رمزارزها به کمتر از یک تریلیون دلار رسیده است. داده‌های وب‌سایت کوین مارکت کپ نشان می‌دهد که ارزش بازار کریپتو سقوط کرده است.

بازارهای مالی در سال 2022

وضعیت برخی بازارهای مالی در سال 2022 چندان مناسب نبوده و بازار کریپتو نیز از این وضعیت مصون نمانده است. باید به این نکته نیز توجه داشت که بازار رمزارزها به دلیل ماهیتی که دارد، وضعیت خاصی را تجربه می‌کند و حتی برخی پروژه‌ها در این بازار با شکست روبرو شده‌اند.

تاثیر و نقش نهادهای تصمیم‌گیرنده را نیز نمی‌توان در این بازار نادیده گرفت. از سوی دیگر صرافی‌ها نیز در این بازار تمام تلاش خود را به کار می‌بندند تا بتوانند کاربران بیشتری را جذب کنند و برنامه‌های تبلیغاتی صرافی‌های بزرگ را نیز در بازار کریپتو نباید نادیده گرفت. زیرا که آنها نیز در تلاطم بازار نقش دارند و گاهی این نقش نادیده گرفته می‌شود، در صورتی که چنین نقش و جایگاهی وجود دارد.

برخی تحلیلگران بازار می‌گویند رمزارزها به قدری ریسک‌پذیر هستند که ورود به بازار آن برای همه مناسب نیست. «سینا مایر»، مدیر عامل صندوق ارز دیجیتال 21Shares AG در جریان میزگردی در اوایل ماه جاری در کنفرانس مالی بلومبرگ در زوریخ اعلام کرد:

«بعضی از مردم باید از بازار کریپتو دوری کنند. بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد در چنین بازاری از دست رفته‌اند. این افراد معمولا فقط آنچه را که در رسانه‌ها می‌خوانند دنبال می‌کنند که اشتباه است.»

قبل از فرارسیدن زمستان کریپتوی قبلی، بسیاری از استارتاپ‌ها پیشنهاد عرضه اولیه سکه یا ICO را برای افزایش سرمایه از طریق انتشار توکن‌های خود مطرح کرده بودند. زمانی که قیمت کوین‌ها سقوط کرد، آن‌ها متضرر شدند و زمانی که رگولاتورها چنین رویکردی را مورد نکوهش قرار دادند، شرایط باز هم بدتر شد و بازار ریزش بیشتری پیدا کرد. همین شرایط باعث شد وضعیت بدتر شود.

وضعیت صرافی‌های رمزارز با ریزش‌های اخیر

بسیاری از صرافی‌ها از جمله کوین بیس، جمینی، بلاک‌فی و برخی دیگر از شرکت‌های ارزهای دیجیتال تعدادی از کارمندان خود را اخراج کردند. صرافی کوین بیس که تنها در سال جاری میلادی حدود 1200 نفر را استخدام کرده بود، اکنون و با ریزش بازار در حدود 18 درصد نیروی کار خود را تعدیل کرده است.

«آلستون زچا»، یک از شرکای شرکت Eight Roads می‌‌گوید:

«هیچ یک از شرکت‌های رمزارز به سرعت به بلوغ نمی‌رسند و رسیدن به چنین بلوغی ممکن است سال‌ها طول بکشد. در طول دو سال گذشته برخی کسب و کارها توانستند به جایگاه خوبی برسند اما در عرض شش و نه ماه گذشته وضعیت به شکل عجیبی تغییر کرد. وقتی جزر و مد می‌آید، بروز چنین اتفاقاتی طبیعی است.»

در نهایت باید همچنان منتظر بمانیم، منتظر بمانیم و ببینیم این بار بازار کریپتو می‌تواند روزهای سرد زمستان را پشت سر بگذارد یا اینکه فعلا باید سرمایه‌گذاران با این سردی کنار بیایند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • hosein7hosein
    hosein7hosein | ۷ تیر ۱۴۰۱

    مردم باید اینقدر رشد کنند تا در دام کلاهبرداری های پیچیده بین المللی گرفتار نشوند.
    بقول دوست کرجیم هر وقت پول میدی بپرس واسه چی؟!
    توی بیت کوین باید بگی واسه اینکه امیدوارم یک احمق تر از من وجود داشته باشه که به قیمت بیشتری حاظر باشه ازم بخره. وگرنه ارزش ذاتی وجود نداره.

مطالب پیشنهادی