ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رباتیک
تکنولوژی

یک مرد فلج تنها با ذهن خود و بازوهای رباتیک توانست غذا بخورد [تماشا کنید]

محققان با طراحی یک جفت بازوی رباتیک پیشرفته به یک مرد نیمه فلج کمک کردد تا با چاقو و چنگال غذا بخورد. با این وجود، پیشرفت جدید محققان می‌تواند به افراد دارای معلولیت اجازه دهد ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۸ تیر ۱۴۰۱ | ۲۳:۱۵

محققان با طراحی یک جفت بازوی رباتیک پیشرفته به یک مرد نیمه فلج کمک کردد تا با چاقو و چنگال غذا بخورد. با این وجود، پیشرفت جدید محققان می‌تواند به افراد دارای معلولیت اجازه دهد تا سطح قابل‌توجهی از کارهای خود را به صورت مستقل انجام دهند.

بازوهای رباتیک توسط تیمی از محققان آزمایشگاه فیزیک کاربردی (APL) دانشگاه جان هاپکینز ساخته شده و با استفاده از یک واسط مغز و رایانه (BMI) می‌تواند سیگنال‌های مغزی افراد را دریافت کند. رابط، سپس سیگنال‌های دریافتی را به دستورات حرکتی برای هر دو بازوی رباتیک تبدیل می‌کند تا کارهایی مانند استفاده از قاشق و چنگال را انجام دهد.

کمک به خوردن غذا توسط بازوی رباتیک

در ویدیویی که از آزمایش این فناوری با یک بیمار که حدود 30 سال قادر به استفاده از انگشتان خود نبوده، نشان داده می‌شود که دستگاه می‌تواند یک تکه کیک را با چاقو چنگال بریده و سپس آن را درون دهان بیمار قرار دهد. به گفته محققان، در این روش، فرد بیمار می‌تواند ظرف 90 ثانیه دسر بخورد.

«فرانچسکو تنور»، یکی از محققان اصلی این پژوهش در بیانیه خود نوشت:

«این رویکرد برای استفاده از قابلیت‌های رابط مغز و رایانه و سیستم رباتیک در نظر گرفته شده است و محیطی با استفاده از هر دو جهان طراحی کرده که در آن کاربر می‌تواند رفتار یک پروتز هوشمند را شخصی‌سازی کند.»

او در ادامه توضیح می‌دهد که هرچند فناوری آن‌ها اکنون مراحل ابتدایی و مقدماتی خود را طی می‌کند، اما بسیار مشتاق هستند تا حس واقعی کنترل روی ماشین‌های کمکی هوشمند را برای کاربرانی ارائه کنند که توانایی‌های محدودی دارند. دانشمندان قصد دارند تا در آینده، روی بازخوردهای لمسی دستگاه خود کار کنند. آن‌ها همچنین امیدوارند تا دقت و کارایی آن را بهبود بخشند.

هرچند این رویکرد هنوز بسیار کند است، اما مطمئنا یک گام و پیشرفت بزرگ در زمینه بازیابی توانایی افراد معلول یا کم‌توان محسوب می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی