ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ساخت پوششی نامرئی که جلوی آتش گرفتن چوب را می‌گیرد [تماشا کنید]

دانشمندان دانشگاهی در سنگاپور ماده‌ی شفافی ساخته‌اند که روی چوب قرار می‌گیرد و آن را در برابر حریق مقاوم می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

محققان دانشگاهی در سنگاپور پوشش نامرئی جذابی ساخته‌اند که می‌توانید آن را روی چوب قرار دهید تا از خطر آتش‌سوزی در امان بمانید.

دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) راهکاری ابداع کرده‌اند که روی چوب قرار می‌گیرد و آن را در برابر حریق مقاوم می‌کند. ولی از آن‌جایی که این پوشش شفاف و ضخامتش تنها 0.075 میلی‌متر است، با چشم غیرمسلح نمی‌توان آن را دید.

«آراویند داساری»، استادیار دانشکده علوم مواد و مهندسی NTU که این ماده در آن ساخته شده، می‌گوید: «اکثر الوارها و پنل‌های چوبی صرفا یک لایه شفاف دارند که از آن‌ها در برابر رطوبت، خوردگی و حشرات محافظت می‌کند، ولی قابلیت ایستادگی در برابر حرارت بالا را ندارد.»

او درباره این راهکار جدید می‌گوید: «ما در پوشش خود از فناوری پیشرفته‌ای استفاده کردیم تا ترکیبات خاصی را به کار گرفته و از رزین بهره بجوییم. این ترکیبات به‌صورت فعالانه و سیستماتیک در صورت مواجهه با گرمای زیاد در واکنش‌های شیمیایی ایفای نقش می‌کنند و به زغال تبدیل می‌شوند.» این پوشش در مقابل آتش به زغالی بدل می‌گردد که بیش از 30 برابر حالت عادی ضخامت دارد. این زغال به گونه‌ای طراحی شده که در برابر حرارت مقاوم باشد و مثل عایق جلوی رسیدن گرما به چوب را بگیرد.

پوشش ضدحریق چوب بالاترین استانداردها را دریافت کرد

این پوشش در آزمایشگاه‌های شخص ثالث هم امتحان شده تا دانشمندان مطمئن شوند که با استانداردهای صنعتی سازگار است. طبق گزارش‌ها، این فناوری توانسته بالاترین امتیاز ممکن در آزمایش‌های مقاومت در برابر حریق را دریافت کند.

فناوری دانشمندان NTU نه تنها در جلوگیری از پخش شدن شعله‌ها موفق عمل می‌کند، بلکه دود خیلی کمی به وجود می‌آورد. همچنین وقتی زغال از روی چوب برداشته شود، آثار بسیار کمی روی الوارها بر جای می‌ماند.

مزیت این پوشش در آن‌جاست که افزون بر مقاومت در برابر آتش، نامرئی است و دیده نمی‌شود. دانشمندان حالا سعی دارند مجوزهای لازم برای استفاده از این فناوری را دریافت کنند و آن را به بازار روانه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی