ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضاپیمای DART
علمی

آزمایشی برای نجات زمین؛ فضاپیمای DART ناسا اولین تصویر از سیارک هدفش را منتشر کرد

فضاپیمای DART ناسا که می‌خواهد منحرف کردن سیارک‌ها را آزمایش کند، اولین تصویر از مقصد خود را به اشتراک گذاشته است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۱:۰۰

سیارک «دیمورفوس» در کنار همراهش یعنی «دیدیموس» بی‌خبر از رخدادهای کیهانی در حال حرکت در فضاست. در همین حین، ناسا با فضاپیمای DART مانند یک شکارچی این قمر ریزسیاره‌ای را زیر نظر گرفته و می‌خواهد آزمایش منحرف کردن مسیر حرکت سیارک‌ها را روی آن انجام دهد. حالا اگرچه DART هنوز فاصله زیادی با دیمورفوس دارد، اما موفق شده اولین تصویر خود را از این سیارک بگیرد.

فضاپیمای DART ناسا به تازگی اولین نگاه را به سامانه دیدیموس انداخته است. تصویری که توسط این ماموریت منتشر شده، این سامانه سیارکی را به عنوان نقطه کوچکی از نور نشان می‌دهد که بر پهنه وسیع فضا دیده می‌شود. تصویر حاضر در واقع از 243 عکس ساخته شده که توسط دوربین DRACO از فاصله 32 میلیون کیلومتری تهیه شده است.

این تصویر شاید جزئیات خاص و جذابی نداشته باشد، اما نشان می‌دهد که DART در مسیر درستی پیش می‌رود. «النا ادامز»، مهندس سیستم‌های ماموریت DART می‌گوید: «کیفیت تصویر مشابه چیزی است که می‌توانیم با تلسکوپ‌های زمینی ببینیم، اما ضروری است نشان دهیم که DRACO به درستی کار می‌کند و می‌تواند سوژه خود را ببیند تا پیش از هدایت فضاپیما برای برخورد خودکار با سیارک اصلاحات لازم را انجام دهد.»

سیارک دیمورفوس و دیدیموس
سیارک دیدیموس

ماموریت DART که نام خود را از مخفف «ماموریت انحراف سیارک دوتایی» گرفته، قرار است خودش را به دیمورفوس بزند تا مدار آن پیرامون دیدیموس را تغییر دهد. این آزمایش با هدف تقویت سامانه‌های دفاع سیاره‌ای انجام می‌شود و می‌خواهد ببیند که آیا با پرتاب فضاپیما به سیارک‌ها می‌توان مسیر حرکتشان را تغییر داد یا خیر.

دیدیموس و دیمورفوس در حال حاضر تهدیدی برای سیاره ما محسوب نمی‌شوند، اما در موقعیت مناسبی برای این آزمایش قرار گرفته‌اند. DART قرار است طبق برنامه در تاریخ 4 مهر به این قمر ریزسیاره‌ای برخورد کند. در ادامه دانشمندان میزان تغییر در مسیر حرکت آن را اندازه‌گیری خواهند کرد.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی