ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کاهش وزن
علمی

پژوهشگران: خوردن صبحانه مفصل و شام سبک، تاثیری روی متابولیسم و کاهش وزن ندارد

نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که هرچند خوردن صبحانه سنگین وزن را کم نمی‌کند، اما اشتها انسان‌ها را در طول روز سرکوب می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

محققان در مطالعه جدیدی، نحوه تاثیر استفاده از الگوهای غذایی متفاوت مانند «صبحانه زیاد و شام کم» را در زمینه کاهش وزن بررسی کرده‌اند. نتیجه تحقیقات آن‌ها نشان می‌دهد که هرچند این الگوهای خاص پتانسیل واقعی برای کاهش وزن از خود نشان نمی‌دهند، اما می‌تواند به‌طور بالقوه اشتهای ما را در طول روز سرکوب کند.

برخی از محبوب‌ترین توصیه‌های رژیم غذایی در سال‌های اخیر حول محور این ایده بوده که زمان مناسب برای وعده‌های غذایی می‌تواند تفاوت زیادی در میزان کاهش وزن شما ایجاد کند. از قدیم گفته شده که اگر می‌خواهید وزن خود را کم کنید، بهتر است در ابتدای روز یک وعده غذایی سنگین بخورید و وعده‌های بعدی را کوچکتر نگه دارید.

کاهش وزن

استدلال پشت این نظریه تقریبا قابل درک است، به‌ویژه با توجه به اینکه تقریبا تمام سلول‌های بدن انسان‌ها از چرخه 24 ساعته مشابهی پیروی می‌کنند.

محققان در سال 2013 با انجام دو مطالعه نشان داده بودند که مصرف کالری بیشتر در اوایل روز و کالری کمتر در عصر به کاهش وزن افراد کمک می‌کند. با این حال، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هرچند اندازه نسبی صبحانه و شام بر اشتها تاثیر می‌گذارد، اما تاثیری بر متابولیسم و کاهش وزن ندارد.

ارتباط بین وعده‌های غذایی و کاهش وزن

برای بررسی ارتباط بین اندازه صبحانه و شام و تاثیر آن‌ها بر گرسنگی، تیمی از محققان دانشگاه‌های آبردین (اسکاتلند) و ساری (انگلیس) یک مطالعه کنترل‌شده را روی افراد سالم دارای اضافه وزن انجام دادند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه، به مدت چهار هفته توسط دو رژیم غذایی تغذیه شدند: [1] صبحانه سنگین و شام سبک و [2] صبحانه سبک و شام سنگین.

در این مطالعه، تمام وعده‌های غذایی شرکت‌کنندگان توسط محققان فراهم شد تا به‌طور دقیق اطلاع داشته باشند که آن‌ها چه میزان کالری مصرف می‌کنند. همچنین در طول این مطالعه، متابولیسم شرکت‌کنندگان از جمله میزان کالری سوزانده شده توسط آن‌ها اندازه‌گیری شد.

در حالی که پیش‌بینی می‌شد رژیم غذایی صبحانه سنگین و شام سبک باعث افزایش کالری سوزانده شده و کاهش وزن شود، محققان متوجه شدند که هیچ تفاوتی در وزن بدن یا معیارهای بیولوژیکی مصرف انرژی شرکت‌کنندگان این دو الگوی غذایی وجود ندارد.

همچنین هیچ تفاوتی در سطح روزانه گلوکز، انسولین یا چربی خون شرکت‌کنندگان وجود نداشته است.

در مجموع، این تحقیق برخلاف مطالعاتی که در گذشته انجام شده بود، نشان می‌دهد که نحوه پردازش کالری بدن ما در صبح و عصر بر کاهش وزن تاثیری ندارد.

تنها تفاوتی که در این مطالعه مشاهده شد، تغییر در احساس گرسنگی شرکت‌کنندگان و عوامل مرتبط با آن، مانند مقدار غذایی که می‌خواستند بخورند، بود. در واقع، افرادی که صبحانه زیاد و شام کمی خورده بودند، در طول روز میزان گرسنگی کمتری را گزارش کرده‌اند. این موضوع ممکن است برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید باشد، زیرا می‌تواند به آن‌ها کمک کند که گرسنگی خود را بهتر کنترل کنند و کمتر غذا بخورند.

کاهش وزن

پروفسور «الکساندرا جانستون»، محقق اصلی این پژوهش از دانشگاه آبردین نتیجه‌گیری می‌کند:

«نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که وقتی نوبت به زمان‌بندی و رژیم غذایی می‌رسد، احتمالا یه رژیم غذایی مناسب برای همه وجود نخواهد داشت. متوجه شدن این موضوع آینده مطالعات رژیم غذایی خواهد بود، اما اندازه‌گیری آن بسیار دشوار است.»

در نهایت، توضیح داده شده که اندازه مطالعه فعلی کوچک بوده و محققان خاطرنشان می‌کنند که به جای یک محیط آزمایشگاهی کاملا کنترل‌شده در شرایط زندگی معمولی انجام شده است. آن‌ها قصد دارند که کار خود را با مطالعات بیشتری در مورد متابولیسم ادامه دهند و روزه‌داری مقطعی را نیز به رویکردهای خود اضافه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی