ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مریخ نورد استقامت
علمی

دردسری جدید برای ناسا؛ سیستم نمونه‌برداری مریخ‌نورد استقامت دچار مشکل شد

ناسا می‌گوید مریخ‌نورد استقامت با موفقیت چهاردهمین نمونه‌برداری خود را انجام داده، اما این سیستم حالا با یک ایراد مشکل‌ساز روبرو است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ مهر ۱۴۰۱ | ۱۱:۰۰

دو خبر جدید از مریخ منتشر شده که یکی خوب و دیگری نه چندان خوب است. ناسا اعلام کرده که مریخ‌نورد استقامت برای چهاردهمین بار سطح سیاره سرخ را سوراخ و از آن نمونه‌برداری کرده است. با این حال، ظاهرا مشکلی در سیستم نمونه‌برداری این کاوشگر وجود به وجود آمده که باعث شده دستگاه نتواند درب لوله نمونه‌برداری را ببندد.

ناسا به‌تازگی در توییتی از نقطه نظر مریخ‌نورد استقامت نوشت: «در طول آخر هفته، چهاردهمین نمونه از سنگ‌هایم را جمع‌آوری کردم، اما نتوانستم درب لوله نمونه‌برداری را ببندم. این نمونه به شکلی ایمن داخل محفظه نگهداری ذخیره شده، اما تلاش بیشتری لازم است تا بفهمم چطور باید درب لوله را مهر و موم کنم.»

استقامت در حال ایجاد کلکسیونی از نمونه‌های سطح مریخ است و ناسا می‌خواهد در آینده آن‌ها را برای بررسی‌های بیشتر به زمین برگرداند. این کاوشگر برای نمونه‌برداری داخل سنگ‌ها را سوراخ کرده و محتویات آن‌ها را درون یک لوله قرار می‌دهد. سپس با مهر و موم کردن لوله، اطمینان حاصل می‌شود که نمونه آلوده نخواهد شد.

مریخ‌نورد استقامت ناسا

مریخ‌نورد ناسا تاکنون نمونه‌ها را به‌صورت جفتی گردآوری کرده و محققان برای بررسی نمونه‌های به‌دست‌آمده از منطقه دلتایی دهانه «جزرو» هیجان زیادی دارند. آن‌ها نشانه‌هایی از حیات را در سنگ‌های این منطقه پیدا کرده بودند، اما تایید این نظریه نیازمند بررسی دقیق‌تر سنگ‌هاست.

مریخ‌نورد استقامت بررسی خواهد شد

استقامت در آخرین نمونه‌برداری خود، یعنی در نمونه‌برداری سیزدهم هیچ مشکلی در زمینه بستن درب لوله نداشت. تصاویر ناسا هم نشان می‌دهد که نمونه‌برداری‌های سیزدهم و چهاردهم تقریبا در نزدیکی یکدیگر انجام شده‌اند.

با این حال، با توجه به این که ربات ناسا میلیون‌ها کیلومتر با زمین فاصله دارد، عیب‌یابی در آن کار دشواری است. اما از سوی دیگر، دانشمندان می‌دانستند که برای حضور در سیاره‌ای مثل مریخ باید آماده چنین مشکلاتی باشند. در نتیجه، انتظار می‌رود که این مشکل به‌زودی برطرف شود، منتها همچنان به بررسی‌های بیشتری برای انجام این کار نیاز است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی