ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شیر
علمی

مصرف روزانه شیر و ماست کم‌چرب می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد

محققان دریافته‌اند که اگرچه گوشت قرمز موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود، اما لبنیات کم‌چرب می‌تواند این ریسک را پایین بیاورد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

محققان دریافته‌اند که نوشیدن روزانه یک لیوان شیر و خوردن ماست می‌تواند به کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. از سوی دیگر، مصرف زیاد گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری‌شده و حتی گوشت مرغ ظاهرا باعث افزایش این ریسک می‌شود.

تاثیر مواد غذایی روی ریسک ابتلا به دیابت

پژوهشگران دانشگاه فدریکو دوم ناپل ایتالیا 13 مطالعه قبلی که خود شامل بررسی تحقیقات دیگر بوده را بررسی کردند تا در مجموع اطلاعات 175 پژوهش را ارزیابی کرده باشند. همه این تحقیق‌ها بر 12 غذای حیوانی مختلف و اثر آن‌ها بر بروز دیابت نوع 2 تمرکز داشتند.

آن‌ها در نهایت فهمیدند ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که روزانه 100 گرم گوشت قرمز مصرف می‌کردند در مقایسه با کسانی که کمتر گوشت قرمز می‌خوردند، 22 درصد بیشتر بود. اگر افراد روزانه 50 گرم گوشت فرآوری‌شده (مثلا کمتر از دو تکه بیکن) می‌خوردند، این ریسک به 30 درصد می‌رسید.

گوشت قرمز

اما کسانی که روزانه 50 گرم گوشت سفید می‌خوردند، نسبت به افرادی که حتی از این مقدار کمتر گوشت سفید می‌خوردند، فقط با 4 درصد افزایش ریسک این بیماری روبرو بودند. محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: «گوشت قرمز و فرآوری‌شده منابع مهمی برای موادی مثل اسیدهای چرب اشباع، کلسترول و آهن هِمی هستند که همگی باعث افزایش التهاب ضعیف مزمن و استرس اکسیداتیو می‌شوند و می‌توانند حساسیت سلول‌ها به انسولین را کاهش دهند.»

گوشت‌های فرآوری‌شده همچنین حاوی نیترات، نیتریت و سدیم‌ هستند که می‌توانند به سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده آسیب بزنند. در آن سو، گوشت سفید چربی کمتر، اسیدهای چرب مفید و آهن هِمی پایین‌تری دارد.

در خصوص لبنیات، محققان می‌گویند این مواد غذایی یا موجب کاهش ریسک دیابت نوع دو می‌شوند یا اثری روی آن نمی‌گذارند. نتایج تحقیقات نشان داده که این اثرگذاری به کم‌چرب یا پرچرب بودن مواد بستگی دارد. کسانی که روزانه 200 گرم شیر (معادل یک لیوان) مصرف می‌کنند، نسبت به کسانی که کمتر از این مقدار مصرف دارند، حدود 10 درصد با ریسک کمتری روبرو هستند. همچنین، کسانی که روزانه 100 گرم ماست می‌خورند، احتمالا 6 درصد ریسک دیابت نوع 2 را در خود کاهش می‌دهند.

با این حال، ظاهرا مصرف 30 گرم پنیر یا 200 گرم لبنیات پرچرب مثل خامه اثری بر ریسک دیابت نمی‌گذارد. از طرف دیگر، مصرف روزانه 100 گرم ماهی و یک تخم مرغ هم اثری بر افزایش ریسک این بیماری ندارد. نتایج این مطالعه در مجله Diabetes Research and Clinical Practice منتشر شده و قرار است هفته آینده در انجمن مطالعات دیابت استکهلم سوئد ارائه شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی