ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

همکاری امارات و چین در ماموریت فضایی ماه
علمی

چین و امارات متحده عربی برای ماموریت کاوشگر ماه با یکدیگر همکاری می‌کنند

امارات متحده عربی پنجمین کشوری است که تاکنون طی ماموریت موفقیت‌آمیزی وارد مدار مریخ شده است.

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

از قرار معلوم برنامه فضایی امارات متحده عربی شریک تازه‌ای یافته و قرار است در همکاری با چین یک ماه‌نشین را بر سطح تنها قمر سیاره زمین فرود بیاورد. این همکاری نه تنها نخستین شراکت دو کشور در این حوزه است، بلکه جاه‌طلبی هر دو دولت در زمینه سفرهای فضایی را نیز نشان می‌دهد.

توافق این همکاری جمعه گذشته به امضای مرکز فضایی محمد بن راشد و سازمان ملی فضایی چین رسید و بدین ترتیب مسیر همکاری دو کشور برای ماموریت‌های آتی به ماه هموار شد. طبق این قرارداد، امارات متحده عربی در همکاری با چین کاوشگر خود از «ماموریت قمری امارات» را در سطح ماه فرود خواهد آورد.

یکی از دلایل شکل‌گیری این شراکت تجربه چین در ماموریت‌های فرود روی ماه است، به گونه‌ای که این کشور طی سال 2013 ماه‌نشین چانگ ای 3 را روی ماه نشاند و در سال 2019 هم موفق شد جانشین آن یعنی چانگ ای 4 را روی بخش تاریک ماه فرود بیاورد، ماموریت بعدی چین یا همان چانگ ای 5 نیز نه تنها فرود موفقیت‌آمیزی روی ماه داشت بلکه نمونه‌هایی را هم به زمین بازگرداند.

همکاری امارات و چین در ماموریت فضایی ماه

اطلاعات تکمیلی از برنامه فضایی امارات

لازم به ذکر است که امارات برخلاف چین در حوزه ماموریت‌های فضایی تازه‌وارد محسوب می‌شود و نخستین فعالیت فضایی بزرگ این کشور در سال 2020 و با پرتاب کاوشگر امید به سوی مریخ آغاز شد که فوریه 2021 در مدار سیاره سرخ قرار گرفت.

با این وجود به نظر می‌رسد امارات مصمم است تا وارد مسابقه فضایی شود که در حال حاضر تحت سلطه آمریکا، چین، روسیه و چند کشور اروپایی قرار دارد. علت این امر نیز ظاهرا ایجاد تنوع در اقتصاد مبتنی بر نفت این کشور است.

حال امارات به ماه چشم دوخته و قصد دارد طی ماه نوامبر «ماموریت قمری امارات» را با استفاده از یک راکت فالکون 9 اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کند و کاوشگری که تحت نام «راشد» شناخته می‌شود را در ناحیه Lacus Somniorum ماه فرود بیاورد.

همکاری امارات و چین در ماموریت فضایی ماه

این ماموریت در حالی صورت خواهد گرفت که کاوشگر راشد توسط ماه‌نشین ژاپنی Hakuto-R Mission 1 در سطح ماه فرود خواهد آمد، با این وجود از آنجایی که مفاد قرارداد میان چین و امارات رسانه‌ای نشده، هنوز مشخص نیست چین چه نقشی را در فرود کاوشگر راشد ایفا خواهد کرد.

در پایان گفتنی است توافق مذکور در حالی انجام شده که رقابت فضایی میان چین و آمریکا در حال شدت گرفتن است و از آنجایی که امارات در توافق پروژه آرتمیس ناسا هم حضور دارد، هنوز مشخص نیست که این کشور حاشیه خلیج فارس بخش عمده برنامه فضایی خود را با شریک جدید چینی پیش خواهد برد یا که همچنان به همکاری‌های عمده با کشورهای غربی ادامه خواهد داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی