ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

وزارت صمت احتمال واردات رنو کوئید را تلویحا رد کرد

در این مطلب به بررسی واردات خودرو و عوارض شناور واردات خودرو برای واردات می پردازیم.

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

از زمان جدی شدن ماجرای واردات خودرو ظرف چندماه آینده، زمزمه واردات رنو کوئید به کشور از کشورهای هند و برزیل شنیده می شد، اما در نشست خبری روز گذشته وزارت صمت، سخنگوی این دستگاه اجرایی، واردات خودرو از هند و برزیل را رد کرده و به عرضه خودرو اقتصادی کره ای با رعایت استانداردهای 85 گانه تاکید کرده است. این درحالیست که در نمایشگاه دو هفته قبل تحول صنعت خودرو، هر دو گروه ایران خودرو و سایپا اعلام کردند که عرضه نسخه داخلی رنو کوئید ظرف یکسال آینده در دستور کار قرار دارد.

خودرو نیز مانند سایر کالاها برای ورود به کشور تابع مقررات و ضوابط خاصی است که ثبت سفارش در وزارت صمت، داشتن نمایندگی خدمات پس از فروش و رعایت الزامات قانونی ازجمله آنها است. همچنین علاوه بر پرداخت حقوق و عوارض گمرکی واردات خودرو مشمول عوارض خاص خود با اعداد و ارقام متفاوت است.

این موارد در حالی بیان می شود که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در مورد عوارض شناور واردات خودرو اعلام کرد: «اگر بنا باشد با تعیین عوارض شناور برای خودروهای وارداتی، نرخ عوارض را بالا برده و خودروی ۳۰۰ میلیونی را ۷۰۰ میلیون به مردم بفروشیم قطعا باید برگردیم و به پراید سجده کنیم.»

خودروی اقتصادی رنو کوئید

لطف‌الله سیاهکلی درباره آئین نامه نوشته شده برای واردات خودرو، بیان کرد: خوشبختانه قانون ساماندهی بازار خودرو در مجلس تصویب شد و بر اساس ماده ۴ این قانون که درباره واردات خودرو تعیین تکلیف شده است، دولت وظیفه داشت برای سازوکار واردات خودرو آئین نامه تنظیم کند. اکنون این آئین نامه تنظیم شده است اما بر اساس آنچه که بنده مطالعه کردم این آئین نامه دارای ایراداتی است.

وی ضمن تشکر از دولت برای تهیه این آئین نامه، با بیان اینکه ای کاش با مجلس نیز در تهیه آیین نامه مشورت می‌شد، اظهار کرد: یکی از ایردات آئین نامه واردات خودرو این است که بیشتر بر واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار تمرکز دارد. خودروهای زیر  ۱۰ هزار دلار باب میل مردم ما نیست. عموم مردم و جوانان کشور ما دوست دارند ماشین خوب داشته باشند. ماشین خوب با ماشین لوکس متفاوت است. هرچند که ممکن است عده ای علاقه داشته باشند که ماشین لوکس سوار شوند برای آنها نیز باید راهکاری در نظر گرفت که عوارض و مالیات آن را بدهند و بعد هم ماشین لوکس سوار شوند.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار کرد: خودرو زیر ۱۰ هزار دلار خودروی خوبی نیست. نظر ما این است که عوارض واردات ۸۰ درصد خودروها زیر ۲۵ هزار دلار باشد و عوارض واردات ۲۰ درصد نیز بالای  ۲۵ هزار دلار باشد. ولی خودروهایی که زیر ۲۵ هزار دلار ارزش دارند با عوارض گمرکی ۱۰ الی ۲۰ درصد وارد شوند و مابقی نیز با عوارض پلکانی ۲۰۰ درصد یا ۳۰۰ درصد وارد شود. هرکس می خواهد ماشین لوکس سوار شود باید پول آن را بپردازد. این درآمد نیز صرف افزایش کیفیت خودروهای داخلی شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: یک خودرو باید جان سرنشین هایش را تضمین کند. در دنیا در تصادفات کمترین خسارت به سرنشین های خودروها وارد می شود اما در کشور ما اینگونه نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: نمی توانیم به مردم بگوییم حق ندارید خودروی خوب و با کیفیت سوار شوید، مردم اختیار دارند انتخاب کنند و ما باید این قدرت انتخاب را به مردم بدهیم.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: ایراد دوم آئین نامه واردات خودرو به عوارض گمرکی خودروهای وارداتی باز می گردد. اکنون عوارض گمرکی خودروهای زیر ۲۰ هزار دلار را شناور گذاشته اند، معلوم است که اگر عوارض گمرکی این خودروهای وارداتی بالا باشد ما باید به پراید سجده کنیم. دوباره باید برویم خدمت پراید و بگوییم ببخشید که ما به شما بی احترامی کردیم، شما خیلی ماشین خوبی هستی. دوباره برگردیم و از خودرو بی کیفیت استفاده کنیم. تعیین عوارض شناور برای خودروهای وارداتی این مفهوم را می رساند.

این موارد در شرایطی مطرح می شود که علیرغم به پایان رسیدن شهریورماه، همچنان جزییات دقیق آیین نامه واردات خودرو به کشوراعلام نشده است و حتی تردیدهایی در رابطه با اجرایی شدن این آیین نامه در پی عدم نهایی شدن توافق برجام به وجود آمده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی