ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان برای اولین بار درمان HIV با روش کریسپر را آزمایش می‌کنند

دانشمندان برای اولین بار آزمایشی را شروع کرده‌اند که در آن برای درمان ویروس HIV از روش اصلاح ژنتیکی کریسپر استفاده می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ مهر ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

محققان برای اولین بار درمان با اصلاح ژنتیکی را روی افراد مبتلا به ویروس HIV آغاز کرده‌اند. این کارآزمایی بالینی که توسط پژوهشگران دانشگاه تمپل آمریکا و شرکت Excision BioTherapeutics انجام می‌شود، از تکنیک کریسپر (CRISPR) استفاده می‌کند و در نوع خود بی‌سابقه است.

پژوهشگران در این آزمایش سعی دارند وضعیت ایمنی درمانی موسوم به EBT-101 را ارزیابی کنند که یک درمان منحصر به فرد از طریق روش اصلاح ژنتیکی است. این نخستین باری است که از درمانی با روش کریسپر برای مقابله با بیماری‌های عفونی استفاده می‌شود. هدف آزمایش حاضر این است که در نهایت بتواند عفونت‌های حاصل از ویروس HIV را با یک جلسه درمانی علاج کند.

افرادی که تک‌دوز درمان EBT-101 را دریافت کرده‌اند حالا تحت مراقبت قرار دارند تا محققان ببینند که آیا ویروس دوباره در بدن آن‌ها رشد پیدا می‌کند یا خیر. با توجه به این که درمان فعلی تاکنون هرگز آزمایش نشده، محققان می‌خواهند مطمئن شوند که با این روش می‌توانند جلوی تکثیر HIV در بدن را بگیرند. محققان امیدوارند که با این درمان، بیماران را از دریافت داروهای ضدویروسی موجود بی‌نیاز کنند.

امیدی برای درمان شفابخش ویروس HIV؟

«کامل خلیلی»، استاد دانشکده پزشکی لورا اچ. کارنل و «تریشا اچ. بوردو»، استاد دانشکده پزشکی کتز مسئولان اصلی اجرای این پروژه بوده‌اند. دکتر خلیلی می‌گوید در حال حاضر هیچ درمان شفابخشی برای بیماران HIV وجود ندارد و این در حالی است که بیش از 40 سال از زمان کشف این ویروس می‌گذرد. هم‌اکنون حدود 40 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند.

خلیلی می‌گوید: «EBT-101 می‌تواند با حذف DNA ویروس از سلول‌ها، مشکل قدیمی بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز را از بین ببرد و عفونت را از بدن آن‌ها پاک سازد.» کارآزمایی فعلی به منظور ارزیابی وضعیت ایمنی این درمان در 9 بیمار در حال اجراست. محققان می‌خواهند ببینند تاب‌آوری یک دوز از این دارو در بدن بیماران چقدر است و چه واکنشی نسبت به آن نشان داده می‌شود.

این افراد حالا به مدت 48 هفته تحت نظر قرار می‌گیرند و ممکن است برای یک بازه زمانی طولانی‌تر روی آن‌ها تحقیق شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی