ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درمان سرطان
علمی

دانشمندان با اصلاح ژنتیکی ویروس «هرپس» به درمانی برای سرطان نزدیک‌تر شدند

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید از یک ویروس هرپس که به‌لحاظ ژنتیکی اصلاح شده بود، به‌طور موفقیت‌آمیز برای درمان سرطان در چند بیمار استفاده کردند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

نسخه‌ای از ویروس هرپس که توسط محققان دستکاری ژنتیکی شده ظاهرا در آزمایش‌ها پتانسیل درمان سرطان‌های پیشرفته را از خود نشان داده است. اگرچه این تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، ولی محققان دریافته‌اند که نسخه‌ای از این ویروس توانسته سلول‌های سرطانی را در یک چهارم بیماران از بین ببرد.

به گزارش یورونیوز، گروهی از پژوهشگران به رهبری «کوین هرینگتون» از موسسه تحقیقات سرطان انگلیس ویروس هرپس سیمپلکس را از لحاظ ژنتیکی دستکاری کرده و آن را به‌طور مستقیم به تومور بیمارانی تزریق کردند که به خاطر پیشرفت مریضی گزینه دیگری برای درمان نداشتند. این ویروس با تزریق به بدن دو کار انجام می‌دهد: ابتدا درون سلول‌های سرطانی تکثیر می‌شود تا آن‌ها را از درون متلاشی و نابود کند. سپس پروتئینی موسوم به CTLA-4 را مسدود می‌کند تا به سیستم ایمنی اجازه دهد سلول‌های سرطانی را بکشند.

این ویروس هرپس که با نام RP2 شناخته می‌شود، در نهایت مولکول‌هایی به نام GM-CSF و GALV-GP-R را تولید می‌کند که قابلیت‌های بیشتری را در اختیار ویروس می‌گذارند تا سیستم ایمنی بدن را به ایستادگی در برابر سرطان وادار کند.

درمان سرطان

سرطان در یک نفر به‌طور کامل درمان شد

محققان می‌گویند از بین 9 بیماری که با RP2 درمان شده‌اند، اندازه تومور در سه نفر کوچک‌تر شده و در یک نفر تومور به‌کلی از بین رفته است. این فرد که به سرطان غدد بزاقی مبتلا شده بود، می‌گوید: «من به مدت پنج هفته هر دو هفته یک بار تزریق داشتم که باعث حذف کامل سرطان از بدنم شد. حالا دو سال است که بدون سرطان زندگی می‌کنم. این یک معجزه است و کلام دیگری برای توصیفش ندارم.»

دانشمندان پس از این مطالعه، آزمایش خود را روی 30 بیمار دیگر امتحان کردند و افزون بر RP2، داروی ایمنی‌درمانی نیوولومب را به آن‌ها دادند. نتیجه این بود که هفت نفر از اثرات مثبت این شیوه درمانی بهره‌مند شدند. به‌علاوه، این مطالعه نشان داد که اکثر اثرات جانبی استفاده از RP2 به موارد خفیفی مثل تب، لرز و خستگی محدود می‌شود.

پژوهشگران حالا می‌خواهند روش درمانی خود را روی گروه بزرگ‌تری از بیماران آزمایش کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی