ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناسا
علمی

برخورد فضاپیمای DART ناسا با سیارک، دنباله‌ای به طول 10 هزار کیلومتر ایجاد کرد

این تصویر توسط تلسکوپ تحقیقات اخترفیزیک جنوب یا SOAR در شیلی گرفته شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۳ مهر ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

ناسا هفته گذشته یک سیارگ بزرگ را مورد اصابت فضاپیمای چند میلیون دلاری DART خود قرار داد تا احتمال تغییر مسیر آن را بررسی کند. در حالی که بسیاری افراد منتظر نتیجه ماموریت بوده‌اند، اکنون مشخص شده که این برخورد باعث ایجاد یک دنباله عظیم به طول حدود 10 هزار کیلومتر شده است.

تصویر قابل توجهی که دو روز پس از این برخورد توسط تلسکوپ تحقیقات اخترفیزیک جنوب یا SOAR در شیلی گرفته شده، ردی از سیارک دیمورفوس را به صورت پرتویی سفید در تاریکی فضا و میلیون‌ها مایل دورتر از زمین نشان می‌دهد.

فضاپیمای آزمایش تغییر جهت سیارک دوگانه (DART) ناسا به عنوان بخشی از یک ماموریت دفاعی سیاره‌ای با هدف محافظت از زمین در برابر سیارک‌های خطرناک در آینده، به‌صورت آگاهانه به سیارک دیمورفوس، قمر سیارکی بی‌خطری در منظومه دو سیارکی دیدیموس برخورد کرده بود.

سیارک

«تدی کارتا»، یکی از ستاره‌شناسانی که به ثبت این تصویر با تلسکوپ SOAR کمک کرده، می‌گوید:

«شگفت‌انگیز است که چگونه توانستیم ساختار و وسعت پس لرزه را با این وضوح چند روز پس از برخورد ثبت کنیم.»

«متیو نایت»، ستاره‌شناس دیگری که در گرفتن این تصویر همکاری داشته نیز می‌گوید:

«اکنون مرحله بعدی برای تیم DART آغاز می‌شود، زیرا آن‌ها داده‌ها و مشاهدات خود را توسط تیم ما و سایر ناظران سراسر جهان که روی این مطالعه هیجان انگیز مشارکت داشته‌اند، تجزیه و تحلیل خواهند کرد.»

اطلاعات به دست آمده از مشاهدات به دانشمندان کمک خواهد کرد تا در مورد سطح سیارک دیمورفوس، میزان موادی که پس از برخورد به بیرون پرتاب شده، سرعت پرتاب و اینکه آیا نیروی برخورد منجر به آزاد شدن تکه‌های بزرگ مواد یا عمدتا گرد و غبار شده، اطلاعاتی به دست بیاورند.

محافظت از کره زمین در ماموریت ناسا

فضاپیمای DART

NOIRLab که تلسکوپ SOAR را اداره می‌کند، گفت:

«تجزیه و تحلیل این اطلاعات به دانشمندان کمک می‌کند تا با درک بهتری از میزان و ماهیت پرتاب‌های ناشی از برخورد و چگونگی تغییر مدار سیارک، از زمین و ساکنان آن بهتر محافظت کنند.»

انتظار می‌رود که در روزها یا هفته‌های آینده، تیم DART بتواند نشانه‌هایی در مورد اینکه آیا این آزمایش مسیر سیارک دیمورفوس را تغییر داده یا خیر، ارائه کنند. البته نتیجه‌گیری قطعی در این رابطه احتمالا مدتی طول خواهد کشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی