ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

واکنش وزارت صمت به خبر گران شدن خودرو توسط خودروسازان دولتی

خودروسازان خواستار افزایش قیمت محصولات خود هستند وزارت صمت نیز جوابیه‌ای در قبال خواستار آنها منتشر کرده است.

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۴ مهر ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

شنیده‌ها حاکی از آن است که بار دیگر قرار است خودروسازان تقاضای افزایش قیمت محصولات‌شان را به ستاد تنظیم بازار ارایه کنند، سال‌هاست شرکت‌های داخلی خودروساز که به صورت انحصاری فعالیت می‌کنند با این اقدام راهی برای افزایش قیمت خودرو پیدا کرده‌اند و به نوعی با تحت فشار قرار دادن شورای رقابت در گذشته و ستاد تنظیم بازار در حال حاضر خواستار گران‌تر شدن تولیدات خود هستند.

اخیرا سخنگوی وزارت صمت، در واکنش به گلایه خودروسازان به دلیل زیان دهی آنان در فرآیند تولید و همچنین درخواست آنها برای افزایش قیمت خودرو گفت که ساختار خودروسازی‌ها نیاز به اصلاح دارد. همچنین اعلام کرد که خودروسازی ها مجوز دارند که درخواست خود را برای افزایش قیمت محصولاتشان به سازمان حمایت تنظیم کنند تا در ستاد تنظیم بازار مورد بررسی قرار دهند.

امید قالیباف لازمه کاهش زیان انباشته را اصلاح ساختار و به کارگیری مدیریت صحیح دانست، با این حال تاکید کرد: «مسیر مجوز افزایش قیمت‌ها نیز باز است و خودروسازان می‌توانند به تناسب افزایش هزینه‌های تولید، درخواست‌های خود را به سازمان حمایت ارسال کنند تا در ستاد تنظیم بازار مورد بررسی قرار گیرد. اما اصلاح ساختار نیز باید صورت گیرد.»

در همین رابطه، مرکز ارتباطات وزارت صمت جوابیه‌ای با عنوان « گرانی مجدد خودرو در راه است؟ » منتشر کرد: «موضوع اصلاح قیمت در کشور به دلیل شرایط کلان اقتصادی امری ضروری به حساب می آید و باید در این بخش قیمت‌ها اصلاح شوند تا آسیبی به بخش تولید وارد نشود و تولید کننده نباید بیش از انداره هزینه پرداخت کند بنابراین قیمت‌ها نیازمند اصلاح هستند. اما اصلاح قیمت‌ها به معنای افزایش قیمت خودرو در بازار نیست چرا که قیمت خودرو در بازار در حال حاضر با قیمت کارخانه متفاوت است که این موضوع باعث ایجاد واسطه کری در بازار شده است بنابراین وزارت صمت با افزایش عرضه با کمک افزایش تولید و همچنین اقدام برای واردات خودرو به دنبال حذف فاصله بین عرضه و تقاضا است، به این صورت می‌توان همزمان با اصلاح قیمت خودروها فاصله بین قیمت کارخانه و بازار اصلاح کرد. به همین منظور کارگروههای تخصصی در وزارت صمت قیمت پیشنهادی تولیدکنندگان را بررسی خواهند کرد و این اصلاحات اینگونه نخواهد بود که کارخانه ای هر قیمتی که بخواهد ارائه کند بلکه باید قیمتی که ارائه می‌شود براساس هزینه‌های درست و سود عادلانه باشد و اینکه باید قیمت ارائه شده از سوی تولید کنندگان قیمت رقابتی باشد به این صورت که اگر محصول خارجی وارد شد و یا محصول داخلی صادر شد قابلیت رقابت داشته باشد.»

بر این اساس آیین نامه‌ای برای قیمت‌گذاری خودرو در حال تدوین است که در آن آیین نامه شاخصی تحت عنوان شاخص رقابت پذیری ارائه می‌شود و خودرویی که براساس قیمت و آنالیز هزینه، خودروی رقابتی به حساب نیاید برای آن مدتی تعیین می‌شود تا به یک قیمت رقابتی تبدیل شود اگر دراین مدت نتواند به یک قیمت رقابتی تبدیل شود خودرو باید از خط تولید حذف شود بنابراین آیین نامه‌ای در حال تدوین و تصویب است که برای هر خودرو در کارخانه یک شاخص رقابت‌پذیری ارائه شود و مناسب با این شاخص ادامه و یا حذف تولید آن خودرو تعیین شود و قیمت خودروها براساس شاخص رقابت پذیری تعیین خواهد شد تا بتوانند در بازار جهانی وارد شوند.در پلتفرم‌های جدید وزارت صمت قیمت‌های خودروها اقتصادی خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • shayan_iaun
    shayan_iaun | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

    کاش یکی هم این وسط به فکر مصرف کننده بود.آخه تولید خودرو به چه قیمت؟!!
    شاخص رقابت جکی بیش نیست! می‌بینید که این دو خودرو ساز هر کاری که دوست دارند می‌کنند و هر چی هم میخوان با هر کیفیت نازلی تولید می‌کنند.

مطالب پیشنهادی