ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رصدخانه ملی ایران
علمی

اولین تصویر رنگی تلسکوپ رصدخانه ملی ایران منتشر شد

اولین تصویر رنگی رصدخانه ملی ایران از کهکشان مارپیچی NGC 23 در اواخر مهر ماه ۱۴۰۱ منتشر شد.

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۹ مهر ۱۴۰۱ | ۱۸:۳۰

چندی پیش خبر خوشحال‌کننده اولین نورگیری تلسکوپ رصدخانه ملی ایران منتشر شد. در این خبر به جزییات این نورگیری پرداختیم و تصویر منتشر شده آن را به نمایش گذاشتیم.

حالا اولین تصویر رنگی این رصدخانه نیز منتشر شده است. در این تصویر، تلسکوپ به رصد کهکشان «NGC 23» پرداخته است. NGC 23 یک کهکشان مارپیچی در صورت فلکی «آندرومدا» است که فاصله حدودا ۲۰۰ میلیون سال نوری از زمین دارد. پیش از این تلسکوپ‌های زمینی و فضایی متعدد دیگری نیز از این کهکشان عکس‌برداری کرده بودند. با این‌حال، به گفته مدیران این تنها یک تصویر اولیه است و در مراحل بعدی کیفیت تصاویر منتشر شده از سوی رصدخانه ملی ایران بهتر خواهد شد.

اولین تصویر رنگی رصدخانه ملی ایران

تلسکوپ رصدخانه ملی ایران یک تلسکوپ ۳.۴ متری است که در قله ۳۶۰۰ متری گرگش در جنوب کاشان قرار گرفته است. فرآیند ساخت و نصب این رصدخانه حدود دو دهه طول کشیده است و آن را می‌توان یکی از بزرگترین پروژه‌های علمی کشور دانست. این رصدخانه در تاریخ هفتم تیرماه ۱۴۰۰ با حضور مجازی رییس جمهور وقت، «حسن روحانی» و به مدیریت دکتر «حبیب خسروشاهی» افتتاح شد و حواشی متعددی در باب افتتاح بدون آینه را از سر گذراند.

اما به گفته دست‌اندرکاران پروژه رصدخانه ملی ایران، آینه اصلی در تابستان ۱۴۰۱ به رصدخانه منتقل شد و پس از آن فعالیت‌های اولیه این تلسکوپ ۳.۴ متری آغاز شد. آینه این تلسکوپ حدود ۹۰ تن وزن و ۱۸ سانتی‌متر ضخامت دارد. بدیهی است که فرآیند لایه‌نشانی و سپس انتقال آن به قله گرگش یکی دیگر از مراحل دشوار و حساس پیشروی چنین پروژه‌ای بوده است.

به گفته مدیران طرح، این پروژه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.

رصدخانه ملی ایران با ۴۰ هزار قطعه مکانیکی، ۷۵ هزار قطعه الکترونیکی و در دوهزار متر فضای تخصصی طراحی شده است و یکی از مهم‌ترین سازه علمی کشور است. ساخت چنین سازه‌ علمی می‌تواند فرصت پیشرفتی شگرفت در علم نجوم و اخترفیزیک را در اختیار دانشجویان و علاقه‌مند قرار دهد.

این تلسکوپ قرار است در زمینه کهکشان‌ها، مجموعه‌های کهکشانی، ستاره‌ها و تحول آن‌ها، سیارات فراخورشیدی و البته پدیده‌های پر انرژی مطالعات ارزشمندی انجام دهد.

دکتر خسروشاهی با توجه به اینکه جامعه نجومی ایران جامعه بزرگی نیست و گروه‌های جوان به تازگی درحال شکل‌گیری می‌باشند، بیان کردند برای یک رصدخانه هر هدفی ابزارهای خاصی را میطلبد و در طراحی رصدخانه ملی ایران این موضوع در نظر گرفته شد تا تامین‌کننده بیشترین نیاز از گروه‌های تحقیقاتی کشورمان باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • molavy
    molavy | ۳۰ مهر ۱۴۰۱

    خدا رو شکر ،انشالله همیشه خوش خبر باشید

  • mohammad_hody_jafary
    mohammad_hody_jafary | ۳۰ مهر ۱۴۰۱

    عاشق روزنامه نگاریه ایرانی ام.
    وسط خبر به بیربط ترین شکل ممکن اسم طرف رو بولد میکنید و یه رپرتاژ هم براش میرید
    اون هم تو این روزا

مطالب پیشنهادی