ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لبخند
علمی

تظاهر به لبخند باعث خوشحالی می‌شود؟ دانشمندان پاسخ می‌دهند

پژوهشگران در تحقیقی تازه روی هزاران نفر از سراسر دنیا دریافته‌اند که لبخند زدن واقعا می‌تواند در حس خوشحالی شما موثر باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ آبان ۱۴۰۱ | ۱۵:۰۰

دهه‌هاست که می‌گویند تظاهر به خنده می‌تواند باعث خوشحالی ما شود و دهه‌هاست که بر سر این مسئله اختلاف‌نظر وجود دارد. حالا محققان دوباره هزاران نفر را از سراسر دنیا گرد آورده‌اند تا اثر لبخند بر حس و حال افراد را به آزمایش بگذارند.

پژوهشگران در مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله Nature Human Behavior منتشر شده، از حدود 3800 داوطلب از 19 کشور خواستند لبخند بزنند یا با چند عمل مختلف واکنش طبیعی بدن خود را به نمایش بگذارند. سپس میزان خوشحالی افراد را اندازه‌گیری کردند.

دانشمندان می‌دانستند که اگر داوطلبان از ماهیت این مطالعه آگاه شوند، ممکن است بر نظر آن‌ها تاثیر منفی بگذارد. به همین خاطر، آن‌ها چند تست انحرافی هم ایجاد کردند. محققان تظاهر کردند که می‌خواهند درباره اثر حرکت‌ها و حواس‌پرتی‌های کوچک بر قابلیت‌های حل مسائل ریاضی تحقیق کنند. ولی سه آزمایش لبخند زدن پنج ثانیه‌ای هم به‌صورت تصادفی در این تست‌ها گنجانده شد.

محققان چگونه اثر لبخند بر خوشحالی را اندازه گرفتند؟

در یکی از این تست‌ها از داوطلبان خواسته شد تا خودکاری را با دندان‌ها یا لب‌های خود بگیرند. مشابه این آزمایش قبلا در سال 1988 انجام شده بود و نشان داد که حفظ این حالت می‌تواند باعث شود افراد احساس کنند در حین تماشای انیمیشن‌ها بیشتر سرگرم شده‌اند. ولی این بار خبری از انیمیشن نبود و در عوض میزان خوشحالی افراد اندازه‌گیری شد.

در تست دوم از داوطلبان خواسته شد حالت لبخند یک بازیگر را از روی عکسی که به آن‌ها نشان داده می‌شد، تقلید کنند یا در مقابل این تصویر چهره‌ای خنثی داشته باشند. تست سوم از شرکت‌کنندگان می‌خواست تا با حرکت دادن گوشه لب‌ها به سمت گوش‌ها و بلند کردن گونه‌ها حالت خوشحالی به خود بگیرند یا دوباره یک چهره خنثی داشته باشند.

سپس از هر نفر درخواست شد تا یک مسئله ساده ریاضی را حل، یک پرسش‌نامه خوشحالی و یک پرسش‌نامه اضطراب را پر کند. نتیجه این بود که افراد می‌گفتند بعد از هر بار لبخند زدن احساس خوشحالی بیشتری داشته‌اند، اما اثر این اتفاق در تست‌های تقلید چهره یا تغییر حالت صورت بیشتر از تست قرار دادن خودکار در دهان بود.

دانشمندان می‌گویند این آزمایش‌ها نشان می‌دهند که بازخورد چهره نه تنها می‌تواند باعث تقویت احساس خوشحالی شود، بلکه قادر است حس افراد را از حالت خنثی به خوشحال تبدیل کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی