ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناسا
علمی

تلسکوپ NEOWISE ناسا یک تایم لپس 12 ساله از کل آسمان منتشر کرد [تماشا کنید]

کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع اجرام نزدیک زمین ناسا یا NEOWISE به دور خورشید می‌چرخد و حالا ویدیویی از تغییرات آسمان منتشر کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آبان ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع اجرام نزدیک زمین ناسا یا NEOWISE، در حالی که دور خورشید می‌چرخد، عکس‌هایی از تمام جهات می‌گیرد. با استفاده از تمام 18 نقشه آسمانی که تاکنون توسط آن گرفته شده، دانشمندان چیزی که از آن به عنوان یک ویدیو تایم لپس از آسمان یاد شده را ساخته‌اند که بیش از یک دهه تمام آسمان را در بر می‌گیرد.

NEOWISE هر شش ماه، یک سفر نیمه به دور خورشید انجام می‌دهد و این تصاویر، پس از قرار گرفتن کنار یکدیگر، برای ایجاد یک نقشه از «کل آسمان» مورد استفاده قرار می‌گیرند که مکان و روشنایی صدها میلیون شیء را نشان می‌دهند. تاکنون 18 نقشه از آن منتشر شده که برای ایجاد این ویدیو تایم‌لپس از آسمان مورد استفاده قرار گرفته و نقشه‌های شماره 19 و 20 کاوشگر ناسا مارس سال آینده منتشر خواهد شد.

ویدیو تایم‌لپس تلسکوپ ناسا از تغییرات آسمان

ویدیوی بالا نشان می‌دهد که اجسام نزدیک زمین، در طول چندین سال چگونه تغییر پیدا کرده‌اند. «امی ماینزر»، محقق اصلی NEOWISE در دانشگاه آریزونا توضیح می‌دهد:

«اگر به آسمان شب نگاه کنید، ممکن است احساس کنید که هیچ چیز تغییر نمی‌کند، اما اینطور نیست. ستاره‌ها در حال شعله‌ور شدن و انفجار هستند. سیارک‌ها در حال حرکت با سرعت زیادی هستند. سیاهچاله‌ها ستاره‌ها را تخریب می‌کنند. کیهان واقعا شلوغ و فعال است.»

با این حال، فعالیت‌های کیهان زمانی قابل مشاهده خواهند بود که این نقشه‌برداری‌ها انجام شوند. ناسا می‌گوید که این تایم‌لپس‌ها به ستاره‌شناسان این فرصت را می‌دهد تا اجرام آسمانی مانند سیاهچاله‌ها و ستارگان را هنگام حرکت و تغییر در طول زمان ببینند. این یکی از مفیدترین راه‌ها برای اخترشناسان است تا مطالعات عمیق و بلندمدتی درباره جهان و درک خود از آن انجام دهند.

تلسکوپ NEOWISE

تصویر بالا موزائیکی است که کل آسمان را همانطور که توسط کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع (WISE) به تصویر کشیده شده، نشان می‌دهد.

ناسا توضیح می‌دهد: «نور مادون قرمز طول موج‌هایی بالاتر از طول موج‌های قابل مشاهده توسط انسان است. بسیاری از اجرام کیهانی، مانند ابرهای گاز و غبار که در آن ستاره‌ها شکل می‌گیرند و کوتوله‌های قهوه‌ای، مادون قرمز تابش می‌کنند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی