ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویر خیره‌کننده جدیدی از «ستون‌های آفرینش» منتشر کرد

تلسکوپ فضایی جیمز وب این بار با ابزار مادون قرمز میانه دست به کار شده و تصویر را از ستون‌های آفرینش به اشتراک گذاشته است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۲:۰۰

ناسا چند روز پیش تصویری از «ستون‌های آفرینش» را که با تلسکوپ فضایی جیمز وب تهیه کرده بود، به اشتراک گذاشت. این سازمان حالا تصویر دیگری از همین گاز و غبار میان‌ستاره‌ای را منتشر کرده که با ابزار دیگری از جیمز وب تهیه شده و رمزآلودتر و پرهیبت‌تر به نظر می‌رسد.

این تصویر جدید که با دوربین مادون قرمز میانه (MIRI) تلسکوپ جیمز وب تهیه شده، ستون‌های آفرینش (Pillars of Creation) را در رنگ‌های مشکی و نارنجی نشان می‌دهد. ناسا می‌گوید این تصویر دیدگاه جدیدی را در خصوص این شکل سماوی پیش روی ما قرار می‌دهد.

تصویر قبلی ستون‌های آفرینش توسط دوربین نزدیک مادون قرمز (NIRCam) تهیه شده بود. آن تصویر قادر بود درون ستون‌های غبار را نشان دهد و هزاران ستاره‌ای را که در این منطقه حضور داشتند، با جزئیاتی فراتر از گذشته به تصویر بکشد. با این حال، بسیاری از ستارگان آن‌قدر روشنایی ندارند که در طول موج‌های MIRI دیده شوند.

تصویر جدید ستون‌های آفرینش از دید جیمز وب

ستون های آفرینش جیمز وب

ناسا می‌گوید اخترشناسان با این تصویر اطلاعات مادون قرمز میانه را با رزولوشنی بالاتر از هر آن‌چه پیش‌تر دیده بودیم، در اختیار قرار گرفته‌اند. محققان حالا دقیق‌تر حرکت غبارها را بررسی خواهند کرد تا چشم‌انداز سه‌بعدی کامل‌تری از ستون‌های آفرینش به دست بیاورند. از این طریق حتی می‌توان به درک بهتری پیرامون چگونگی شکل‌گیری ستارگان دست پیدا کرد.

ستون‌های آفرینش در سحابی عقاب در فاصله 6500 سال نوری ما قرار دارند. اگر برایتان سوال است که اندازه این شکل سماوی چقدر است، می‌توانید به ستاره سرخی نگاه کنید که در سمت راست ستون، در میانه‌های آن قرار دارد. ناسا می‌گوید این ستاره و غبارهای آن بزرگ‌تر از کل منظومه شمسی است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب چند ماهی است که شروع به کار کرده و تاکنون تصاویر زیادی را از نقاط مختلف کیهان به ثبت رسانده است. این تلسکوپ که در فاصله‌ای بسیار دور از زمین قرار گرفته، احتمالا تا 20 سال آینده به کار خود ادامه خواهد داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Amirhm57
    Amirhm57 | ۱۵ آبان ۱۴۰۱

    درود به یکان یکان مهندسان ، طراحان ، و مجریان تلسکوپ جیمزوب. من به عنوان یک منجم آماتور ، هربار که به تصویر جدیدی از وب نگاه می کنم ، آنچنان هیجان زده می شوم که مجبور می شوم به خودم نهیب بزنم ....
    امیدوارم این ابرتلسکوپ سالهای سال باهمین کیفیت کارکند.

    در مورد ستونهای آفرینش هم که .....
    بی نظیرند. خاصه این تصویر آخر که ابهت این ساختار سماوی را ده برابر کرده است.

    درود بر ناسا

  • Mahziyar-az
    Mahziyar-az | ۱۳ آبان ۱۴۰۱

    سلام، ممنون از نویسنده این مطلب، ناسا اومد گفت که عمر مفید جیزوب ۵ ساله، و بعد ها باز پیش بینی کردن تو خوشبینانه ترین حالت ۱۰ ساله، چطور شما نوشتید ۲۰ سال؟ ناسا گفت؟😳

    • Amirhm57
      Amirhm57 | ۱۵ آبان ۱۴۰۱

      درود .
      از همان ابتدا که توسعه جیمزوب در دستورکار قرار گرفت عمر مفید درنظرگرفته شده برای این ابرتلسکوپ ، بیست سال بود. و با روند رو به رشد هزینه ها و رسیدن به سقف ده میلیارد دلار روی عدد بیست تاکید بیشتری هم شد. من تعجب می کنم ؟ شما چگونه به پنج سال رسیده اید؟ پروژه ای با ده میلیارد دلار اعتبار و پنج سال عمر مفید ؟ نیازی نیست اقتصاد دان باشی تا مهر باطل روی آن بکوبی !

مطالب پیشنهادی