ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جمعیت جهان 8 میلیارد نفر
علمی

جمعیت جهان به 8 میلیارد نفر رسید

همانطور که سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده بود، جمعیت جهان از 8 میلیارد نفر فراتر رفت.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۰

سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده بود که جمعیت جهان در تاریخ 24 آبان‌ماه (15 نوامبر) به 8 میلیارد نفر می‌رسد و حالا با تولد هشت میلیاردمین ساکن زمین، این پیش‌بینی به واقعیت پیوسته است.

جمعیت زمین حالا سه برابر سال 1950 است و اگرچه با بیشترین ساکنان روی زمین روبه‌رو هستیم، اما نرخ رشد جمعیت به پایین‌ترین حد در 70 سال گذشته رسیده. در حقیقت به این علت جمعیت جهان به 8 میلیارد رسیده است که بیشتر از گذشته عمر می‌کنیم.

جمعیت جهان پیرتر شده است

در سال 2020 و هم‌زمان با شروع همه‌گیری کرونا، نرخ رشد جمعیت در جهان به کمتر از 1 درصد رسید. البته جدا از همه‌گیری، بنابر دلایلی مانند روش‌های جلوگیری از بارداری و همچنین آموزش‌ها، نرخ تولد کاهش یافته است.

جمعیت جهان در سال‌های اخیر پیرتر شده است. در حال حاضر 10 درصد جمعیت سنی بالاتر از 65 سال دارند و انتظار می‌رود این آمار تا سال 2050 به 16 درصد برسد. در این سال، تعداد افرادی که بالای 65 سال سن دارند، دو برابر کودکان زیر 5 سال خواهد بود.

بیشترین نرخ رشد جمعیت مربوط به شرق و جنوب شرقی آسیا با جمعیت 2.3 میلیارد نفر به همراه جنوب و مرکز آسیا با جمعیت 2.1 میلیارد نفر می‌شود.

جمعیت جهان 8 میلیارد نفر

در حال حاضر چین و هند هرکدام با جمعیت نزدیک به 1.4 میلیارد نفر، پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا محسوب می‌شوند. با این حال، طبق پیش‌بینی سازمان ملل متحد، هند سال آینده میلادی در زمینه تعداد جمعیت، از چین پیشی می‌گیرد.

سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده است که جمعیت زمین تا سال 2050 به 9.7 میلیارد نفر برسد و بیشتر افزایش جمعیت مربوط به کشورهای کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا می‌شود. در این میان انتظار می‌رود جمهوری دموکراتیک کنگو و تانزانیا طی 30 سال آینده، دو برابر شود.

ظاهراً در آسیا غیر از چین و هند، بیشترین رشد جمعیت را کشورهای پاکستان و فیلیپین تجربه خواهند کرد. البته همه کشورها افزایش جمعیت نخواهند داشت و طبق تخمین‌ها، 61 کشور با کاهش حداقل 1 درصدی جمعیت خود تا سال 2050 روبه‌رو خواهند شد. دلیل این امر کاهش نرخ تولد یا مهاجرت عنوان شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی