ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس احتمالی و جدید اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: تمرکز ما بر بهبود اوضاع و برگزاری سریع‌تر انتخابات است

آرمان صفایی رئیس احتمالی و جدید اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی می‌گوید پیشنهاد ریاست را پذیرفته تا اتحادیه سریع‌تر یک انتخابات آزاد برگزار کند.

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۲ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۸

اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در پرحاشیه‌ترین سال فعالیتش به‌زودی چهارمین رئیس خود را خواهد دید. هیئت‌مدیره آخر و پرحاشیه اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به ریاست «فرشاد وکیل‌زاده» در آبان‌ماه از سوی هیئت عالی نظارت کنار گذاشته شد.

خبر قطعی عزل تمام اعضای هیئت‌مدیره دوره اخیر اتحادیه را به تازگی ماهنامه پیوست منتشر کرده است. در رابطه با تغییرات اتحادیه، دیجیاتو ۲۲ آبان‌ماه با «آرمان صفایی»، مدیرعامل تریبون و شخصی که ریاست اتحادیه به او پیشنهاد شده است، مصاحبه کرد تا این گفتگو پس از قطعی‌شدن ریاست و صدور اعتبارنامه هیئت‌مدیره جدید منتشر شود. پس از گذشت ۱۰ روز و تاکنون، هنوز اعتبارنامه‌ نهایی برای ریاست صفایی صادر نشده است.

صفایی که این مسئولیت را پذیرفته است، اما همچنان نمی‌توان از او به‌عنوان رئیس قطعی اتحادیه یاد کرد، از دوره جدید به‌عنوان «هیئت‌مدیره گذار» یاد می‌کند و می‌گوید هدفش سامان دادن به وضعیت پرابهام و آشفته اتحادیه و همین‌طور برگزاری هر‌چه سریع‌تر انتخابات است تا افرادی که واقعاً منتخب صنف هستند، روی صندلی‌های هیئت‌مدیره این اتحادیه تصمیم بگیرند. او می‌گوید مسئولیت را قبول کرده تا «افرادی خارج از صنف و غیر‌استارتاپی» هدایت اتحادیه را در دست نگیرند. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.


در حال حاضر دقیقاً چه اتفاقی برای اتحادیه افتاده است و تغییرات شامل چه مواردی هستند؟

آرمان صفایی: من اطلاع دقیقی از اتفاقی که برای اعضای هیئت‌مدیره قبل افتاده، ندارم. از اینجا وارد داستان شده‌ام که اتاق اصناف ایران به بنده پیشنهاد داد برای اینکه افرادی خارج از صنف خود شما و غیر‌استارتاپی احتمال در‌دست‌گرفتن هدایت این دوره موقت هیئت‌‌مدیره را دارند، بهتر است خود از داخل بدنه اکوسیستم یک نفر این مسئولیت را قبول کند. نمی‌دانم قبل از من هم به کسی پیشنهاد داده بودند یا خیر. علی‌الحساب بنده شفاهاً موافقت خود را اعلام کردم، ولی همچنان اعتبارنامه‌ها نیامده است.

من همیشه اخبار اتحادیه را دورادور رصد می‌کردم و علاوه بر اینکه به کارهای صنفی هم علاقه‌مند بودم، این مسئله را هم خوب می‌دانستم که تشکل‌های خصوصی صنفی چقدر وجود و ماهیتشان مهم و تأثیرگذار است. این پیشنهاد را هم در شرایطی فعلاً پذیرفته‌ام که دیدم می‌‌توانم مفید باشم و کمک کنم. چرا که وضعیت فعلی اتحادیه بسیار آشفته است. چند موردی که شنیده‌ام برایتان می‌گویم. از 5 ماه قبل تا به امروز، بیش از 3 هزار پروانه در صف صدور هستند. چندین ماه است که چندین هزار شکایت رسیدگی و حل‌وفصل نشده. کارمندان چند ماه حقوق نگرفته‌ و برای احقاق حق خود شکایت کرده‌اند. مالک دفتر اتحادیه گویا حکم تخلیه گرفته و از این دست بدهی‌‌های معوق به وفور وجود دارد.

هیئت‌مدیره جدید در این چند ماه پس از رسیدگی به کارهای روی زمین مانده، برای برگزاری انتخاباتی که شفافیت لازم را دارد و می‌تواند مشارکت بالای اعضای صنف را بپذیرد، آماده می‌شود. مهم این است که هیئت‌مدیره جدید بتواند در مراکز دولتی به اصطلاح فتح باب کند و نهایتاً تصمیم‌گیری‌های بزرگ و کلان را به هیئت‌مدیره بعدی منتخب صنف بسپارد. تلاش هیئت‌مدیره جدید باید این باشد که به‌زودی بررسی‌ها و رسیدگی به موضوع پروانه‌ها و شکایات انجام شود و با همراهی اعضا و مشارکت در انتخابات، انتخابات هیئت‌مدیره برگزار شود. مسئولیت ریاست این هیئت‌مدیره گذار فعلاً به من پیشنهاد شده، اما قطعی نیست.

هیئت‌‌مدیره دوره گذار برای چه بازه‌ی زمانی فعال خواهد بود و چه زمانی اتحادیه انتخابات برگزار می‌کند؟

هیئت عالی نظارت وظیفه برگزاری انتخابات را دارد، اگر حضور بنده نهایی شد، به همراه یک هیئت‌مدیره هدایت را برعهده خواهیم داشت که جلسات منظمی را تشکیل داده و تلاش می‌کنیم به سرعت موارد مطرح‌شده را با همراهی صنف به سرانجام برسانیم. به انضمام زمان مورد نیاز برای فراخوان ثبت‌نام و احراز هویت و صلاحیت، بررسی اعتراضاتی که ممکن است در فرایند ثبت نام یا احراز صلاحیت پیش بیاید، همه و همه مدتی زمان نیاز دارند؛ اما هر آنچه که دست ماست، قول می‌دهیم که با‌نهایت سرعت به آنها رسیدگی کنیم.

 همچنین امیدواریم هیئت عالی نظارت با توجه به وضعیت اتحادیه، هر‌چه سریعتر پایش، ثبت‌نام و باقی روندهای قانونی را طی کند و انتخابات اتحادیه برگزار شود. 

شما عضو هیئت‌مدیره قبلی نبودید. چطور به‌عنوان عضو و رئیس هیئت‌مدیره دوره گذار انتخاب شده و این مسئولیت به شما پیشنهاد شد؟ 

درحال‌حاضر، گویا هیئت‌مدیره قبلی به‌طور کامل از اتحادیه جدا شده‌‌اند و هیئت‌مدیره جدیدی توسط خود اتاق اصناف ایران پیشنهاد شده است. من در جریان فرایند چگونگی انتخاب اعضای این دوره نیستم. چون حجم حواشی حول اتحادیه آنقدر زیاد شد که اتاق اصناف را هم دچار مشکل کرده بود، لذا این تصمیم را گرفت که هیئت‌مدیره‌ای موقت تشکیل داده تا این حواشی حل‌و‌فصل شده و مسیر برگزاری انتخابات را هموار کند. 

فکر می‌کنم پذیرش این مسئولیت تصمیم ساده‌ای نیست؛ البته در این شرایط متلاطم، با کمک قوانین نظام صنفی، هنوز هم اتحادیه می‌تواند از اصلی‌ترین پایگاه‌های حافظ منافع اعضایش باشد. 

در کشور درحال حاضر حساسیت‌ها و شاید بتوان گفت که نگاه‌های شبه‌امنیتی به استارتاپ‌ها شکل گرفته که اتفاقاً در چنین شرایطی وجود یک اتحادیه منسجم بسیار لازم است؛ از‌این‌رو تیم جدیدی پیشنهاد شده که کارهای عقب‌افتاده را انجام دهد و سپس به سراغ انتخابات اصلی برود و هیئت‌مدیره جدید پس از انتخابات بتواند فراتر از آنچه که الان هست، قدم بردارد و اتحادیه کارهای بزرگتری انجام دهد. ما در این مسیر تمام تلاشمان را در راستای همراهی اعضای اتحادیه خواهیم کرد و همچنین از تجربیات تمام افرادی که به‌صورت صنفی فعالیت کرده‌اند، بهره می‌گیریم.

در ماه‌های گذشته برای اتحادیه اتفاق‌هایی افتاده است که باعث شده اختلافات موجود در آن علنی شود و اگر بخواهیم صریح صحبت کنیم، این از دید یک مخاطب بیرونی به منزله نوعی بی‌اعتباری برای اتحادیه است. آیا اتحادیه می‌تواند این جنبه منفی را کنار زده و اعتبار قبلی خود را به دست آورد؟

اتحادیه کسب‌‌و‌کارهای مجازی در اولین دوره خود بوده و عمر زیادی ندارد. نمی‌شود بدون انجام کار صنفی و شناخت کامل مشکلات در آن دوره، نظری پیرامون عملکرد فرد یا گروه خاصی داد. هر کسی که در راستای منفعت صنف حرکت کند، تلاشش قابل قدردانی و ستایش است. اتحادیه در گذشته تلاش‌های خوبی در راستای ارتباط اکوسیستم با دستگاه‌های حاکمیتی داشته است.

اختلافات در نهادهای صنفی دودش تنها به چشم صنف می‌رود. اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی موضوع هم‌افزایی را مقدم بر تعرض می‌داند و در این مسیر همراهی اعضا را برای خروج از این وضعیت نیاز دارد. اتحادیه با وجود پشتوانه قوی‌ای که دارد، می‌تواند مسائل صنفی را پیش ببرد. اتحادیه باید جایگاه جدی‌تری داشته باشد و حتی به سایر اتحادیه‌ها مثل اتحادیه پوشاک و یا … برای راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای مجازی‌شان کمک کند تا بتوانند پروانه کسب بگیرند. این اتحادیه، یک اتحادیه بزرگ و کشوری است نه یک اتحادیه استانی.

در گذشته این شائبه وجود داشت که هیئت‌مدیره از ابزار فیلترینگ برای ملزم یا تهدید کردن استارتاپ‌ها و شرکت‌ها به عضویت، پرداخت حق عضویت و... استفاده می‌کند. با توجه به اعتبار خدشه‌دار شده اتحادیه، آیا شما این رویه را قبول دارید و آن را ادامه می‌دهید؟

در حال حاضر آنقدر کار روی زمین مانده که در اولویت هستند و آنقدر صنف دچار مشکلات است که این موضوع در این شرایط اصلاً مطرح نیست؛ همین که این جوازهای در صف را صادر کنیم، جزو بزرگ‌ترین اتحادیه‌های کشور خواهیم بود، به انضمام اینکه در حال حاضر بیش از 100 هزار کسب‌و‌کار وجود دارد که اینماد هم دارند و تعدادشان هر روز بیشتر هم می‌شود، اما اعضای اتحادیه به 5 هزار نفر نرسیده است. در نتیجه اصلاً نیازی به این اقدامات نبوده و نیست.

اما در کل به‌عنوان یک نظر شخصی و به‌عنوان صاحب کسب‌وکار موضوع فیلترینگ به‌هیچ‌وجه برخورد درستی نیست و من هم به‌عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار، خواهان اصلاح قانون در‌این‌باره هستم؛ اما در حال حاضر اولویت اول فقط رسیدگی به امور و مقدمات برای برگزاری انتخابات است تا هیئت‌مدیره منتخب بتواند با همراهی صنف این قبیل مشکلات را برطرف کند و تسهیل‌گر باشد.

موضع شما نسبت به تفکیک اتحادیه چیست؟ 

ما مطیع قانون هستیم، اتحادیه یک تشکل خصوصی است و دخالت حاکمیت در امور آن درست نیست. 

زمان برای بحث کارشناسی فراهم است و امیدواریم نهادهای بالادستی تصمیم‌گیرنده درباره تفکیک اتحادیه تمامی موارد کارشناسی را لحاظ کنند. اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی نقش پررنگ و مهمی را می‌تواند در اکوسیستم استارتاپی کشور ایفا کند. حتماً صدای صنف را به گوش تصمیم‌گیرندگان در‌این‌باره می‌رسانیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی