ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آبله میمون
علمی

سازمان بهداشت جهانی نام بیماری «آبله میمون» را به mpox تغییر داد

سازمان بهداشت جهانی (WHO) درنهایت تصمیم گرفت نام جدیدی برای بیماری «آبله میمون» (monkeypox) انتخاب کند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۸ آذر ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۱

سازمان بهداشت جهانی (WHO) درنهایت تصمیم گرفت نام جدیدی برای بیماری «آبله میمون» (monkeypox) انتخاب کند؛ حالا پس از ماه‌ها بررسی، نام این بیماری به «مپوکس» (mpox) تغییر پیدا می‌کند. این اولین‌بار است که WHO رسماً نام یک بیماری در حال شیوع را تغییر می‌دهد.

بیماری آبله میمون برای اولین‌بار حدود نیم قرن پیش رؤیت شد. تا اوایل سال جاری میلادی هم به‌ندرت در خارج از آفریقا ظاهر شد. در ماه مه، این بیماری ابتدا در بریتانیا گزارش شد و به‌سرعت در ده‌ها کشور دیگر گسترش یافت. تا جایی که اکنون بیش از هشتاد هزار مورد تأیید‌شده در بیش از ۱۰۰ کشور گزارش شده است.

تغییر نام بیماری آبله میمون توسط سازمان جهانی بهداشت

از زمانی که شیوع این بیماری در سال جاری میلادی آغاز شد، متخصصان بیماری‌های عفونی خواستار تغییر نام آن بودند و می‌گفتند نام آبله میمون برای این بیماری انتخاب اشتباهی است. آنها استدلال می‌کردند به‌دلیل آنکه ویروس از میمون‌ به انسان منتقل نمی‌شود و در واقع منشأ آن میمون‌ها نیستند، نمی‌توان به این بیماری آبله میمون گفت.

سازمان جهانی بهداشت به درخواست‌ها برای تغییر نام این بیماری در ماه ژوئن واکنش نشان داد و اقدامات لازم را برای تغییر نام آغاز کرد تا درنهایت نام این بیماری از آبله میمون به مپوکس تغییر پیدا کرد.

سازمان بهداشت جهانی برای به نتیجه رساندن این تصمیم،‌ در ماه آگوست فراخوان عمومی برگزار کرد تا نام‌های پیشنهادی از سوی متخصصان ارسال شود. در بین نام‌های پیشنهادی اسامی مانند Goblinpox ،Lightpox Humanpox ،MOVID-22 و Poxy McPox دیده می‌شد.

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «زمانی که شیوع آبله میمون در اوایل سال جاری میلادی گسترش یافت، بسیاری از متخصصان انتخاب چنین نامی را برای این بیماری، رفتاری نژادپرستانه می‌دانستند و از این سازمان درخواست کردند تا نام جدیدی برای بیماری انتخاب شود. در چندین نشست عمومی و خصوصی، تعدادی از متخصصان از کشورهای مختلف نگرانی‌های خود را در مورد این موضوع مطرح کردند و از WHO خواستند که راهکاری برای تغییر نام دنبال کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی