ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آتشفشان
علمی

بزرگترین آتشفشان فعال جهان بعد از 38 سال فوران کرد [تماشا کنید]

سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده از فوران «مائونا لوا» در هاوایی، بزرگترین آتشفشان فعال جهان برای اولین‌بار بعد از 38 سال خبر داد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۸ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده از فوران «مائونا لوا» در هاوایی، بزرگ‌ترین آتشفشان فعال جهان، برای اولین‌بار بعد از 38 سال خبر داد. این فوران ساعت 11:30 به وقت محلی گزارش شده است. 

این سازمان اعلام کرد فوران از دهانه قله Mauna Loa آغاز شده و گدازه‌ها از سمت شمال شرقی آتشفشان، معروف به منطقه ریفت شمال شرقی در حال جاری‌شدن هستند. 

سازمان زمین‌شناسی آمریکا (USGS) می‌گوید:

«جریان‌ گدازه‌ آتشفشان هیچ‌کس را در قسمت پایین شیب این کوه تهدید نمی‌کند و نشانه‌ها حاکی از آن است که فوران در منطقه ریفت شمال شرقی ادامه خواهد داشت.»

این سازمان افزود باد می‌تواند خاکستر آتشفشانی و گاز را به سایر مناطق منتقل کند. توصیه آژانس در مورد خاکستر آتشفشانی باعث شد خطوط هوایی Southwest 10 برای پروازهای بین هیلو و هونولولو در روز دوشنبه لغو شوند.

همچنین USGS اعلام کرده که با توجه به سوابق آتشفشانی، مراحل اولیه فوران دهانه Mauna Loa می‌تواند بسیار پویا عمل کند و ممکن است مسیر حرکت گدازه‌ها نیز به سرعت تغییر نماید.

بزرگترین آتشفشان فعال جهان فوران کرد

آژانس مدیریت شرایط اضطراری هاوایی و همچنین اداره گردشگری هاوایی اعلام کرده‌اند که هیچ خطری مناطق پرجمعیت آن ناحیه را تهدید نمی‌کند و مقامات دستوری مبنی بر تخلیه آن منطقه صادر نکرده‌اند. هرچند در شهرستان هاوایی چندین پناهگاه در وضعیت آماده‌باش قرار دارند.

مرکز خدمات هواشناسی ملی هونولولو هشدار داده که ممکن است خاکستر ناشی از این فوران آتشفشانی در بخش‌هایی از جزیره انباشه شود و افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی باید در خانه بمانند. سایر افراد که در محیط بیرون قرار دارند نیز باید حتماً از ماسک استفاده کنند. خاکستر آتشفشانی می‌تواند آب و محصولات کشاورزی را نیز آلوده کرده و به ساختمان‌ها و تجهیزات آسیب برساند.

مردم هاوایی عکس‌ها و ویدیوهایی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند که در آن آسمان قرمز و خونین پس از فوران را نشان می‌‌دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی