ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیاره‌های فراخورشیدی
علمی

دو سیاره قابل سکونت شبیه زمین در فاصله بسیار نزدیک به ما کشف شدند

اخترشناسان موفق به کشف دو سیاره شده‌اند که احتمالاً قابل سکونت هستند و در فاصله‌ای کوتاه از ما به‌دور یک ستاره کوتوله سرخ می‌چرخند. این سیاره‌ها جرمی به‌اندازه کره زمین دارند و اگر با سرعت ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ دی ۱۴۰۱ | ۱۲:۰۰

اخترشناسان موفق به کشف دو سیاره شده‌اند که احتمالاً قابل سکونت هستند و در فاصله‌ای کوتاه از ما به دور یک ستاره کوتوله سرخ می‌چرخند. این سیاره‌ها جرمی به‌اندازه کره زمین دارند و اگر با سرعت نور حرکت کنیم، فقط 16 سال طول می‌کشد تا به آن‌ها برسیم.

گروهی از محققان به رهبری مؤسسه IAC در اسپانیا در مقاله‌ای که به‌زودی در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر می‌شود، به دو سیاره فراخورشیدی شبیه به زمین با قابلیت سکونت اشاره کرده‌اند که GJ 1002b و GJ 1002c نام دارند. «الخاندرو سوارز ماسکارنو»، از نویسندگان این مقاله می‌گوید جهان دارد به ما نشان می‌دهد که سیاره‌های شبیه به زمین چندان هم نادر نیستند. با این دو سیاره، حالا هفت سیاره شبیه به زمین در نزدیکی منظومه شمسی مشاهده شده‌اند.

دو سیاره یادشده در کمربند حیات ستاره خود قرار گرفته‌اند و خود این ستاره هم نه آن قدر داغ و نه آن قدر سرد است که احتمال وجود آب مایع را از بین ببرد. با توجه به اینکه وجود آب برای حیات اهمیت زیادی دارد، محققان اکثر مطالعات خود را در کمربند حیات ستاره‌ها انجام می‌دهند. البته حضور در کمربند حیات به‌تنهایی ضامن میزبانی از موجودات زنده نیست.

این دو سیاره قابل سکونت فاصله کمی با ستاره خود دارند

از آن‌جایی که ستاره GJ 1002 یک کوتوله سرخ نسبتاً سرد است، کمربند حیات آن در فاصله کمتری نسبت به این ستاره قرار می‌گیرد. سیاره GJ 1002b در‌واقع آن‌قدر نزدیک این ستاره است که یک گردش کامل آن به دور ستاره فقط 10 روز طول می‌کشد. از‌آن‌سو، برای گردش GJ 1002c به دور این ستاره حدود 21 روز زمان لازم است. جرم GJ 1002 تقریباً یک‌هشتم جرم خورشید ماست.

محققان این دو سیاره را با استفاده از ابزار ESPRESSO در تلسکوپ بسیار بزرگ شیلی و CARMENES در رصدخانه «کالار آلتو» در جنوب اسپانیا مشاهده کردند. آن‌ها اکنون امیدوارند که در تحقیقات بعدی بتوانند دریابند که چه اتفاقاتی در اتمسفر آن‌ها در‌حال وقوع است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی