ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

در رویداد همرسان فناوری‌های داده‌پایه مطرح شد: به‌اشتراک‌گذاری داده، پایه توسعه اقتصاد دیجیتال است

وجود تعارض منافع مختلف در اشتراک داده یکی از دلایلی است که فناوری‌های داده‌پایه را دچار چالش کرده است.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۵ دی ۱۴۰۱ | ۱۷:۴۳

رویداد «هم‌رسان فناوری‌های داده‌پایه» وضعیت حکمرانی داده و روند قانون‌گذاری در این حوزه را با تأکید بر اهمیت اشتراک‌گذاری داده مورد بررسی قرار داد. حاضران در این رویداد با بررسی اختلاف‌نظرها در جریان حکمرانی داده تأکید کردند که هوشمند‌سازی و اقتصاد دیجیتال مبتنی بر داده است.

به گزارش دیجیاتو، به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، رویداد هم‌رسان فناوری‌های داده‌پایه دومین رویداد از مجموعه رویدادهای «نظاره» است. در این رویداد چالش‌های حکمرانی داده از سوی نمایندگان مجلس و دولت مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حاضران بر اهمیت به‌اشتراک ‌گذاری داده به‌منظور توسعه اقتصاد دیجیتال تأکید کردند.

«رضا باقری اصل»، دبیر کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی در این نشست با اشاره به اختلاف‌نظر درباره آزادسازی داده‌ها گفت: «اگر به‌دنبال خلق ارزش و اینکه داده دارایی باشد، هستیم چاره‌ای نداریم که از مسیر هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال عبور کنیم. امکان ندارد یک سند هوشمندسازی یا اقتصاد دیجیتال از یک کشور ببینید که یک رکن آن، داده نباشد.»

به گفته باقری اصل بعضی مواقع داده‌های حریم خصوصی با داده‌های KYC و بعضی مواقع با داده‌های دستگاه اجرایی قاطی شده‌اند.

او با توضیح درباره چالش‌های حاصل از این موضوع گفت: «متولیان مربوطه و کسب‌وکارها انتظار دارند این داده‌ها را بتوانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند یا از داده‌های دیگران استفاده کنند، اما واقعیت آن است که برای به‌اشتراک‌گذاری داده‌ها نیازمند قانون حفاظت از داده‌ هستیم.»

نگاه امنیتی به داده در فناوری‌های داده پایه

«بابک حمیدیا»، رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در این رویداد با اشاره به اینکه مسئله فناوری‌های داده‌پایه یکی از 10 مسئله بنیادین کشور است، به مهم‌ترین چالش‌های حکمرانی داده و حکمرانی مبتنی بر داده اشاره کرد و گفت: «نگاه امنیتی‌ به داده در کشور، وجود تعارض منافع مختلف در اشتراک داده، فقدان نگاه هزینه-فایده درست در مواجهه با مسئله داده و دسترسی داده و میل تصدی‌گرانه حاکمیت به حکمرانی داده بخشی از چالش‌های فناوری‌های داده‌پایه است.»

در بخش دیگری از این نشست، «مجتبی توانگر»، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز با توضیح درباره راهکارهای مجلس به‌منظور استفاده از داده‌ها گفت: «ما قانون دوام را به‌منظور تسهیل دسترسی و تبادل اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف ارائه دادیم که حذف بروکراسی، تأمین امنیت داده‌ها و توسعه دولت الکترونیک از دستاوردهای آن است.»

او همچنین به ورود شورای عالی فضای مجازی به این حوزه اشاره کرد و گفت: «در کمیته اقتصاد دیجیتال در همکاری با شورای عالی فضای مجازی، مطالعات علمی روی زنجیره تحقق این موارد نیز انجام داده‌ایم.»

دولت و مجلس باید در حکمرانی داده همکاری کنند

از سویی دیگر «علی اصغر قائمی»، مشاور رئیس مجلس در حوزه فناوری اطلاعات به اهمیت تعامل مجلس و دولت در جریان مدیریت داده اشاره کرد و گفت: «اصلی‌ترین نقطه تعامل مجلس و دولت، مرکز تبادل اطلاعات است که در وزارت ارتباطات شکل گرفته، اما هنوز جامعه شمولیت آن به تمام بخش‌های کشور تسری پیدا نکرده است.»

همچنین در بخش دیگری از این نشست، «احسان کشتکاری»، عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر اینکه نگاه سامانه‌ای باید از بین برود، گفت: «با تورمی از سامانه‌ها مواجهیم که تبادل اطلاعاتی ندارند. این در‌حالی است که امروزه با جریان داده‌ها و بیگ‌دیتا مواجه هستیم و نگاه سامانه‌ای از این جریان خیلی عقب است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی