ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات
تکنولوژی

دانشمندان با شاخک ملخ‌ها و هوش مصنوعی، رباتی با قابلیت تشخیص بو ساختند

دانشمندان رباتی ساخته‌اند که می‌تواند مجموعه‌های از بوهای مختلف را شناسایی کند و میان آن‌ها تمایز قائل شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ دی ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

گروهی از دانشمندان توانسته‌اند کاری کنند که یک ربات با استفاده از یک حسگر زیستی قابلیت تشخیص بو داشته باشد. این حسگر در واکنش به وجود عطر در نزدیکی خود، سیگنال‌های الکتریکی را به پردازنده ربات می‌فرستد و بعد این سیگنال‌ها با کمک هوش مصنوعی شناسایی و تفسیر می‌شوند.

پژوهشگران در مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله Biosensor and Bioelectronics منتشر شده است، می‌گویند اخیراً رباتی ساخته‌اند که می‌تواند مجموعه‌ای از بوها را با دقتی تقریباً 10 هزار برابر برخی از لوازم الکترونیکی تخصصی در این زمینه شناسایی کند.

محققان ربات خود را به‌عنوان یک پلتفرم زیست-هیبریدی (بخوانید سایبورگ) معرفی می‌کنند. این دستگاه دارای مجموعه‌ای از آنتن‌هاست که ظاهراً از شاخک ملخ‌های دریایی گرفته شده است و به یک سیستم الکترونیکی با قابلیت اندازه‌گیری سیگنال‌های الکتریکی وصل می‌شود. این سیستم الگوریتمی دارد که آموزش داده شده است تا بوهای مختلف را از روی سیگنال آن‌ها تشخیص دهد.

ربات تشخیص‌دهنده بو می‌تواند به پلیس کمک کند

دانشمندان می‌گویند ربات آن‌ها قادر است بین هشت بوی «خالص» از‌جمله شمعدانی، لیمو و مارزیپان تمایز قائل شود. محققان امیدوارند که ربات آن‌ها در آینده بتواند قابلیت تشخیص مواد مخدر و مواد منفجره را پیدا کند و به کمک پلیس بیاید.

پژوهشگران یادآور می‌شوند که سیستم‌های حسی ما انسان‌ها هم درحقیقت از گیرنده‌هایی استفاده می‌کنند که قادر به تشخیص سیگنال‌های مختلف‌اند. سپس این اطلاعات به سیگنال‌های الکتریکی ترجمه می‌شوند و به مغز می‌رسند. چالش اصلی در شبیه‌سازی این سیستم، ایجاد اتصال میان ارگان‌های حسی مثل بینی و سیستم‌های الکترونیکی است که قادر به رمزگشایی از سیگنال‌های بویایی باشند.

سازندگان این ربات ادعا می‌کنند که دستاورد آن‌ها برای اولین‌بار در جامعه علمی حاصل شده است، اما دانشگاه ایالتی میشیگان هم ژوئن پارسال مقاله‌ای منتشر کرده بود که به تشریح سیستمی برای استفاده از ملخ‌های مهندسی‌شده به‌منظور تشخیص بوی سلول‌های سرطانی می‌پرداخت.

یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: «طبیعت بسیار پیشرفته‌تر از ماست، پس باید از آن استفاده کنیم. سازوکاری که نشان داده‌ایم، می‌تواند برای سایر قابلیت‌های حسی مثل بینایی و لامسه هم استفاده شود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • amin
    amin | ۲۹ دی ۱۴۰۱

    وقتی دیجیاتو چیز های سمی می‌گوید!!

مطالب پیشنهادی