ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلاح ریزموجی Epirus
علمی

آمریکا با سلاح‌های ریزموجی جدید به جنگ حملات پهپادی می‌رود

ارتش آمریکا به شرکت Epirus بودجه‌ای چند ده میلیون دلاری می‌دهد تا نمونه اولیه سلاح‌های ریزموجی برای مقابله با پهپادها را تولید کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

ارتش آمریکا قراردادی را با شرکت Epirus امضا کرده است تا با اعطای بودجه 66.1 میلیون دلاری نمونه‌های اولیه یک سلاح ریزموجی جدید موسوم به «لئونیداس» (Leonidas) را دریافت کند. در شرایطی که استفاده از پهپادهای مهاجم روزبه‌روز بیشتر می‌شود، این سلاح می‌تواند به‌صورت گروهی به پهپادهای دشمن حمله کند و بدون ازکارانداختن پهپادهای خودی، آن‌ها را نابود سازد.

جنگ روسیه و اوکراین نشان داد که پهپادها تا چه حد می‌توانند تهدیدی جدی محسوب شوند. پس برای مقابله با این تهدیدها، باید سلاح‌هایی توسعه یابند که با کمترین هزینه بتوانند این فناوری جدید را از کار بیندازند. یکی از آن‌ها، سلاح ریزموج پرقدرت لئونیداس است که توسعه آن از چند سال پیش آغاز شده بود و حالا این بودجه جدید می‌خواهد تولید نمونه‌های اولیه میدانی آن را ممکن کند.

لئونیداس درست مثل سایر سیستم‌های موجی با انتشار یک موج پرانرژی پهپادها را مختل یا نابود می‌کند. این سیستم حتی می‌تواند به مقابله با موشک‌های کروز بپردازد. سازوکار لئونیداس نسبتاً ساده است، اما پیداکردن بهترین شکل موج برای استفاده از این روش چالش‌های خاص خودش را دارد.

پیکربندی سلاح‌های ریزموجی Epirus راحت‌تر از نمونه‌های مشابه است

در گذشته پیداکردن این شکل موج از طریق دستکاری‌های متعدد تعداد زیادی سخت‌افزار انجام می‌شد، اما لئونیداس از یک آرایه فازی بهره می‌گیرد که نرم‌افزار مخصوص خودش دارد. با تغییر این نرم‌افزار می‌توان به‌راحتی پیکربندی این سلاح را تغییر داد و همین مسئله تعداد نیروهای لازم برای مدیریت این سیستم را کاهش می‌دهد.

به گفته شرکت Epirus، سلاح لئونیداس می‌تواند به‌طور دقیق تک‌پهپادها را هدف قرار دهد، یک دیوار ریزموجی برای مقابله با پهپادهای گروهی بسازد، در بخش‌هایی از آسمان سپر موجی ایجاد کند یا به‌گونه‌ای پیکربندی شود که اجازه فعالیت پهپادهای خودی را بدهد اما درعین‌حال پهپادهای دشمن را مختل کند. همچنین، معماری این سیستم باز و مقیاس‌پذیر است.

«کن بدینگفیلد»، مدیرعامل Epirus، می‌گوید سامانه‌های دفاعی کنونی بارها نشان داده‌اند که نمی‌توانند با تهدید حملات گروهی پهپادها مقابله کنند، درنتیجه لازم است که تدابیر دفاعی هم مثل فناوری‌های هجومی پیشرفت کنند و امکان ایستادگی در برابر این حملات را فراهم سازند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی