ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ریه
تکنولوژی

این هوش مصنوعی می‌تواند ابتلا به سرطان ریه را چندین سال زودتر پیش‌بینی کند

محققان سیستمی ساخته‌اند که می‌تواند از روی سی‌تی اسکن تشخیص دهد که فرد در آینده به سرطان ریه مبتلا خواهد شد یا خیر.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

هوش مصنوعی این روزها کاربردهای متنوعی دارد. گروهی از محققان دانشگاه MIT با این فناوری دست به خلق ابزاری موسوم به Sybil زده‌اند که می‌تواند اولین نشانه‌های نادیدنی سرطان ریه را از مدت‌ها قبل‌تر شناسایی کند و شانس حیات بیماران را به‌شکل قابل‌توجهی افزایش دهد.

پزشکان درحال‌حاضر از سی‌تی اسکن‌های دوز پایین (LDCT) برای غربالگری افراد مشکوک به سرطان ریه استفاده می‌کنند. اکنون محققان سیستمی را با هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند اسکن‌های LDCT را بدون نیاز به کمک رادیولوژیست بررسی کند و احتمال بروز سرطان ریه در شش سال آینده بیمار را تشخیص دهد.

سیستم Sybil از سی‌تی اسکن‌های سه‌بعدی استفاده می‌کند و توانسته در آزمایش‌هایی که در چندین کلینیک پشت سر گذاشته است، با دقت بالایی مبتلایان به سرطان ریه را شناسایی کند. محققان برای آموزش این سیستم از صدها سی‌تی اسکن تومورهای سرطانی استفاده کردند تا نشانه‌های این بیماری را به هوش مصنوعی خود بیاموزند.

تیم توسعه‌دهنده هوش مصنوعی Sybil

هوش مصنوعی Sybil می‌تواند آینده را هم پیش‌بینی کند

درنهایت Sybil حتی می‌تواند در شرایطی که علائم مشخصی از سرطان وجود ندارد، این بیماری را در افراد شناسایی کند. «جرمی وول‌وند»، از نویسندگان ارشد این مقاله می‌گوید: «متوجه شدیم در شرایطی که ما نمی‌توانستیم سرطان را ببینیم، این هوش مصنوعی همچنان قادر بود پیش‌بینی کند که کدام ریه‌ها درنهایت سرطانی می‌شوند. اینکه دیدیم [Sybil] می‌تواند محتمل‌ترین سمت ریه برای تشکیل بیماری را پیش‌بینی کند، برای ما بسیار جالب بود.»

این سیستم تاکنون فقط روی افرادی با سابقه مصرف سیگار آزمایش شده است، اما پژوهشگران می‌خواهند در آینده آن را روی افراد غیرسیگاری و کسانی که دهه‌ها پیش سیگار را ترک کرده‌اند هم آزمایش کنند. آمار ابتلا در این افراد رو به افزایش است، درحالی‌که آن‌ها چون معمولاً در گروه افراد در معرض خطر نیستند، در اولویت غربالگری‌ها قرار نمی‌گیرند. بنابراین شناسایی سریع بیماری در آن‌ها می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد.

نتایج این پژوهش در Journal of Clinical Oncology منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی