ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارتاپ آشپزی
رپورتاژ آگهی

معرفی برترین استارتاپ های آشپزی جهان

آرام‌آرام و با به‌وجودآمدن تمدن‌ها‌، تأمین غذا به بخشی از فرایند زندگی اجتماعی تبدیل شد و هنری بوجود آمد که آشپزی نام گرفت.

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۱:۱۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

آشپزی یک تخصص بسیار مهم در کیفیت زندگی

انسان همیشه و حتی قبل از به وجود آمدن تمدن‌ها هم نیازمند غذا بوده است، اما آرام‌آرام و با به‌وجودآمدن تمدن‌ها‌، تأمین غذا به بخشی از فرایند زندگی اجتماعی تبدیل شد و هنری بوجود آمد که آشپزی نام گرفت.

استارتاپ‌ها راهی برای احیای تمدن آشپزی ایرانی است.

آشپزی و فرهنگ؟ آشپزی با غذاها و شیوه‌های خاص زندگی بومی مردم آمیخته شده است. امروزه استارتاپ‌های روز دنیا از غذا برای کسب‌درآمد و خلق طعم‌های جدید برای مشتری استفاده می‌کنند. پس استارتاپ‌های امروزی می‌توانند باعث احیای تمدن ایرانی شوند. مثلا غذارسان‌ها با بازاریابی بهتر برای رستوران‌های سنتی ایرانی به این کسب و کارها کمک می‌کنند تمرکز زمان و بودجه خود را بر کشف و توسعه دستورپخت‌های اصیل‌تر و محلی، یا بهبود طراحی بومی رستوران قرار داده و باعث ارتقای فرهنگ ایرانی و جاذبه‌های گردشگری شوند.

پیشینه و تنوع غذایی ایران در هیچ کجای جهان پیدا نمی‌شود؛ اما سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا جایگاه آشپزی ایرانی امروز هم همین‌طور است؟ مردم جهان غذاهای ایتالیایی، آمریکایی، فرانسوی، چینی، ترکیه‌ای، عربی و کره‌ای را بیشتر می‌شناسند یا غذاهای ایرانی را؟

درآمد شغل آشپزی چقدر است؟

برای یک آشپز گزینه‌های مختلفی برای کار کردن وجود دارد. کار به عنوان شف رستوران، راه انداز رستوران، شف باریستا و کافی‌شاپ، شیرینی پز یا کارآفرینی تهیه غذا، تبدیل شدن به یک شف شخصی در مراسم و هتل‌ها، تولید کتاب، پادکست، ویدیو و محتوای آشپزی، تدریس، طراحی منو، مدیریت آشپزخانه‌ و توسعه رسپی‌های جدید از جمله شغل‌های جذاب صنعت آشپزی برای یک شف حرفه‌ای در ایران و جهان است. 

امروز آشپزی حتی به کمک استارتاپ‌ها آمده است. در ایران با گسترش استفاده از برنامه‌های غذارسان مثل، اسنپ فود و ... دغدغه توزیع، بازاریابی و فروش غذا کمتر شده است، رستوران‌ها این فرصت طلایی را دارند تا به صنعتی‌سازی، افزایش کیفیت و تنوع آشپزی بپردازند. با توجه به سهم 50%ی تراکنش‌های جهان در موضوع غذا آشپزی حرفه‌ای شغل پر درآمدی محسوب می‌شود و درآمد یک آشپز حرفه‌ای تا سالی 30هزار دلار قابل پیش‌بینی است.

مسیر پیشرفت از کجا آغاز می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت در بازار و صنعت‌ها پیشرفت در علم و مهارت سرمایه انسانی است. برای همین در حوزه آشپزی باید دید چه کسانی می‌توانند این پیشرفت علمی را حاصل کنند و در سطح جهانی به هنرجویان ایرانی آموزش آشپزی را ارائه دهند. کلاس‌های آشپزی و آموزشگاه‌های آشپزی بهترین محیط‌ها برای پیشرفت آکادمیک در ایران هستند. در ایران دو سازمان وزارت میراث فرهنگی و سازمان فنی و حرفه‌ای به صورت موازی کار اعطای مجوز به آموزشگاه‌های آشپزی و هتل‌داری را انجام می‌دهند.

بهترین آموزشگاه آشپزی چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک آموزشگاه آشپزی باید ابتدا یک بستر علمی و به‌روز فراهم کند تا در این بستر افراد با علم روز آشپزی آشنا شوند و به‌صورت آکادمیک بخشی از مسیر را طی کنند. در مرحله بعد این وظیفه را دارد که بستری را فراهم کند تا آشپزها، علم خود را به‌صورت اجرایی به میدان بیاورند و شروع به کار عملی کنند و مهارت خود را ارتقا بخشند. 

بعد از گذراندن بخش اجرایی آموزش آشپزی، آموزشگاه وظیفه دارد تا دانشجوها را به مسیر صنعتی‌سازی مهارتشان هدایت کند تا آن‌ها با بستری بسیار گسترده‌تر از فرایندی که طی کرده‌اند آشنا شوند. بهترین آموزشگاه‌های ایران هم باید این توانایی را داشته باشند. برای همین از توانایی‌های مهم یک آموزشگاه آشپزی، باید ارائه گواهینامه‌های معتبر جهانی و تضمین اشتغال هنرجویان است. بیایید به لیستی از 4 آموزشگاه‌ آشپزی برتر جهان هم نگاهی بیاندازیم:

 معرفی 3 آموزشگاه‌ آشپزی برتر جهان

  1. مدرسه هنرهای آشپزی آگوست اسکوفیر آستین |Auguste escoffier school of culinary arts
  2. آکادمی هنرهای آشپزی، سوئیس | Culinary Arts Academy, Switzerland
  3. موسسه آشپزی آمریکا در هاید پارک، نیویورک | The Culinary Institute of America
  4. کوردن بلو پاریس، فرانسه | Le Cordon Bleu

 یکی از جذاب‌ترین اطلاعاتی که در محتوای امروز به شما ارائه می‌دهیم این است که بدانید آموزشگاه‌های آشپزی خاصی مثل آموزشگاه آشپزی آرسس شف، آموزشگاه شیرینی پزی آنکا و بیک آکادمی در ایران وجود دارند و با امکانات ویژه و سیلابس‌های درسی ترند روز جهانی آشپزی را تدریس می‌کنند. برای اطلاع بیشتر از سطح فعالیت این آموزشگاه‌ها، فهرست کلاس آشپزی بسیار پیشرفته و البته بسیار گران آن‌ها را مطالعه کنید.

معرفی کلاس‌های آشپزی آنلاین جهانی

برای شروع یادگیری آشپزی چه گزینه‌هایی پیش رو دارید؟ همان‌طور که در تعریف شف گفتیم، شما باید کار را با تحصیلات آکادمیک شروع کنید. امروزه کلاس‌های آشپزی به صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. از مطرح‌ترین دوره‌ آنلاین آشپزی می‌توانیم به دوره‌های سایت‌های Udemy، Kitchen Cooking School، Rouxbe، America's Test Kitchen Online Cooking Course، Master Class، BBC Food، Cheflix و The Chef University اشاره کنیم.

اکنون که با ابعاد صنعت آشپزی و پتانسیل‌های آن آشنا شدیم، می‌توانیم استارتاپ‌های معروف آشپزی جهان را بررسی کنیم.

برترین استارتاپ ‌های آشپزی در جهان

استارتاپ‌های ایرانی بسیاری در زمینه آشپزی فعال هستند اما نوآوری‌های جدیدی در خارج از ایران هم وجود دارند که کمتر از آن‌ها مطلع هستیم:

  • Tovala: یک کسب‌وکار در زمینه فناوری مواد غذایی است که خدمات تحویل غذا را همراه با یک اجاق روی پیشخوان هوشمند ارائه می‌دهد.
  • Salted: یک پلتفرم برای ساخت و مقیاس‌بندی شرکت‌های رستورانی با خدمات سریع سالم‌تر است.
  • Good Catch: شرکتی است که بر روی توسعه جایگزین‌های غذاهای دریایی مبتنی بر گیاه تمرکز دارد.
  • Rotimatic: یک شرکت طراحی محصول است که تجهیزات آشپزخانه هوشمندی را ایجاد می‌کند که با ترکیب سادگی و خودکارسازی، تغذیه سالم را ترویج می‌کند.
  • Chefclub: یک ایستگاه آشپزی تلویزیونی و اینترنتی است که دستورالعمل‌های آشپزی را پخش می‌کند.
  • DaydaycookDayDayCook: یک ناشر اینترنتی مستقر در هنگ‌کنگ و فروشنده برای آشپزی آسیایی است.
  • : DELY ویدئوهای آشپزی را نشان می‌دهد.
  • Cheflix: شف لیکس یک پلتفرم اختصاصی برای برگزاری کلاس‌های آنلاین آشپزی طراحی کرده است که با بیزنس مدل اشتراکی کسب درآمد می‌کند. شما با پرداخت یک حق اشتراک ماهانه، (مثل فیلیمو، نماوا و …) به 100ها کلاس آشپزی در سطح اول جهان دسترسی پیدا می‌کنید.
  • MasterClass: گر چه مستر کلس را نمی‌توانیم یک استارتاپ آشپزی بدانیم، اما بخاطر اهمیت آن و نوع متفاوتی که از آموزش آشپزی و هر هنر دیگری ارائه می‌کند در این لیست قرار دادیم. مسترکلاس کار خود را با آموزش کارگردانی توسط مارتین اسکورسیزی آغاز کرد. اما امروز با بهترین متخصصین جهان به رهبر بازار آموزش آنلاین تخصصی هر موضوعی تبدیل شده است. شف معروف گوردون رمزی آموزش آشپزی در این سایت معروف و گران قیمت را بر عهده دارد. شما می‌توانید با پرداخت 200دلار حق اشتراک سایت MasterClass را برای دیدن آموزش آشپزی، آموزش موسیقی از هانس زیمر و آموزش بازیگری کوین اسپیسی و … را یکجا خریداری کنید.

این چند نمونه، تنها مواردی برای اثبات پتانسیل‌های صنعت آشپزی در تکنولوژی روز بود. بنظر شما آشپزی با توجه به قدمت دیرینه تمدن ایرانی و پتانسیل‌های جذابیت فرهنگی کهن ایران تا چه اندازه می‌تواند باعث رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی مدرن و سنتی شود؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی