ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا
خودرو

نماینده مجلس: تلفات سوانح رانندگی در اروپا نصف ایران است

کیفیت پایین خودروها باعث شده میزان تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا شود و این نرخ در طول 10 سال گذشته ثابت بماند.

زهرا ملکی
نوشته شده توسط زهرا ملکی | ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

عوامل متعددی در تصادفات و حوادث رانندگی دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به وضعیت راه و جاده، شرایط آب و هوایی، هوشیاری راننده و ... اشاره کرد. با این وجود کیفیت پایین خودروها باعث شده میزان تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا شود. این آماری است که یکی از نمایندگان مجلس در صحن علی روز گذشته و در بازخواست وزیر صمت در مورد ایمنی خودروهای موجود در کشور ارائه کرده است.

آمار تصادفات و حوادث رانندگی در ۱۰ سال اخیر چندان تغییری نکرده است، با این وجود کیفیت پایین خودروها باعث شده تعداد متوفیان در چند سال گذشته افزایش پیدا کند، به طوری که شمار متوفیان در سال جاری حدود ۹ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ است. در هر هفته ۳۲۲ نفر در اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و بیش از ۶ هزار نفر مصدوم می‌شوند.

طبق آمار و گزارش‌های به دست آمده، میزان تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا است. به بیان جزئی‌تر، تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در ایران حدودا ۵ برابر کشور آلمان و ۱۰ برابر کشور نروژ اعلام شده که رقم بسیار نگران‌کننده و تأمل‌برانگیزی به حساب می‌آید. در این میان پرسش مهمی به وجود می‌آید، مبنی بر اینکه علیرغم تلاش‌ها و سیاست‌های مختلف وزارت صمت، چرا هیچ‌گونه بهبودی در وضعیت تصادفات و کاهش شمار تلفات ناشی از سوانح رانندگی حاصل نمی‌شود؟ آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور برنامه مدونی برای بهبود صنعت خودرو و افزایش کیفیت خودروها دارد تا از طریق آن، شمار تلفات خودرویی در ایران متناسب با سایر کشورهای جهان شود؟

همچنین بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده، حدود ۷ درصد تولید ناخالص کشور در سال گذشته صرف تلفات جاده‌ای شده است. این رقم چشمگیر معادل ۲۶ میلیارد دلار بوده که به ۶۵ درصد کل درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۰ می‌رسد. در کشورهایی با درآمد متوسط، این آمار تقریبا ۱.۵ درصد تولید ناخالص ملی گزارش شده، حال آنکه در معیار کلی جهان که شامل کشورهای رده پایین نیز می‌شود، معادل ۳ درصد است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی